KAKO OSTATI SMIREN U ZAHTJEVNIM SITUACIJAMA
Upravo ste doživjeli nešto neugodno i najradije biste izašli iz vlastite kože. Ili ste toliko bijesni da biste najradije porazbijali sve oko sebe? Evo kako ćete ostati sabrani. Netko će pitati: Zašto svojoj ljutnji ili sličnim lošim emocijama ne dati oduška i zaista nekoga istući, nešto razbiti? Bolje da se nešto drugo slomi, nego ja? Zašto to ne učiniti? Zato što biste kasnije mogli požaliti.
Svako reagiranje van uravnoteženih granica put je u neravnotežu i ekstrem koji sam po sebi nije zdrav, a pogotovo ne za osobu koja je možda isprovocirana, povrijeđena ili napadnuta, a u ovom slučaju to ste - vi.
Oni okidači koji se u vama bude u tim trenutcima nisu od strane pozitivnog, pa ponašanje prema njima neće donijeti ništa dobra. Možda ćete se ispuhati u tom času, ali kasnije će loša energija koju ste pokrenuli rovariti po vama do u besvijest.

Iskušenje u kom ste se zatekli traži uvijek trezven i miran pristup. Istina je da je tada najteže ostati miran. Ali je to i najbolje za vas. Najviše zato jer će vrtlog loše energije (loše emocije poput ljutnje, bijesa, tuge, patnje i sličnog) ostati blokirane, zaustavljene na putu prema vama i vašoj unutrašnjosti i vrlo brzo vratit će se svom izvoru – bila to neka osoba, događaj koji je upravo pripao prošlosti ili slično, te će tu i ostati.

Kako ćete to postići?

DISANJE

U svakom trenutku svog života mi dišemo. Dok hodamo, pjevamo, jedemo, govorimo, spavamo, mi dišemo. Stoga, kad se zateknete u teškoj situaciji, najjednostavnija i najbrža metoda je usmjeriti svoju pažnju na disanje. Dovoljno je samo sjetiti se. Ne trebate ništa specijalno izvoditi s disanjem. Samo dišite, koliko je to moguće prirodno, i budite svjesni svog udaha i izdaha. Možete prodisati s vremenom malo dublje i osjećati kako svakim udahom u vas ulazi energija, a s izdahom, izlaze sve loše emocije iz vas. Ustrajete li u tome, već nakon nekoliko minuta, osjećat ćete se bolje, a i smirit ćete se.

IZBOR MISLI

U teškim trenutcima nerijetko vas obuzimaju loše misli koje poput svrdla odnose vašu energiju i životnu snagu. Učinite dobar izbor. Nemojte ih na silu micati, niti se boriti s njima, nego ih pustite neka prolaze, a vi se postavite u ulogu promatrača. Promatrajte ih. Onda ubacujte zdrave misli. Prisjetite se nečeg lijepog i ugodnog što ste možda doživjeli i prizovite u svoje misli te dobre doživljaje. Neka oni nadvladaju one loše. I u tome ustrajte sve dok vas ne preplave samo dobre i lijepe misli i slike. Odmah ćete se osjećati bolje.
Često u tome možete prizvati i misao MIRA. To može biti neka vama ugodna slika ili događaj koji u vama budi mir. Kad vam je dobro, sjetite se svoje slike i arhivirajte je. Onda u teškom trenutku samo je prizovite. Tako ćete biti pripremljeni za zahtjevne situacije u kojim ćete jednim potezom prizvati svoj mir. Držite tu misao ili sliku, ali ne na silu. Neka ona samo bude tu, prisutna, i vjerujte joj.

FOKUS

Pravilo je jasno: ONO NA ŠTO SE FOKUSIRATE, TO RASTE. I opet je princip sličan. U zahtjevnoj situaciji možete se fokusirati na što god vi želite. Ako se fokusirate na svoje trenutačno (izvana izazvano) stanje loših emocija i energija, samo će vam biti gore. Stoga svoj fokus čim prije i ako možete, prebacite na nešto dobro. Mnogima pomaže to da se sjete što su sve postigli ili koliko vrijede, što sve žive, koga dragog imaju, a sve to doprinosi da je vaš temelj, vaše uporište jače. Svijest o tom dobrom u vašem životu neka bude prisutna čim češće. I tada vam neće biti teško sjetiti se toga, te svoj fokus postaviti baš tu, baš na tu snagu koju živite i imate. Tada će ono loše biti i ono što jest – malo, a vi mirniji i jači.

Dakako, s problemom se uvijek treba suočiti, ako ga imate. Ili ako ga ima netko drugi.
No bitno je vidjeti gdje leži izvor problema. Ako nije u vama, onda je to problem druge osobe. A bilo bi zaista neučinkovito i besmisleno da se isti samo prebaci na vas lošim energijama (najčešće manje ili više prikrivenim provokacijama) kad taj s vama nema veze. Osoba koja je izvor problema ne bi tako ništa riješila, a vas bi samo opteretila. Danas to mnogi rade tako izbjegavajući odgovornost. Zato je važno ostati miran.
Svatko je odgovoran za svoje postupke, pa tako i onaj koji je možda izvor problema. Mirnim pristupom vi ćete odbiti loše energije koje će se odmah vratiti tamo otkud su i došle. Sve dalje nije do vas.
  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve
Banner
 • Iva - Kod 03

  Operater je zauzet

  TAROT, CIGANICE, LENORMAND KARTE, VISAK, VIDOVITOST

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 03

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Ariana - Kod 61

  Operater je slobodan

  ASTROLOGIJA, REIKI, YI-YING, TAROT

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 61

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Gorda - Kod 31

  Operater je slobodan

  VISAK, RITUALI, TAROT, NUMEROLOGIJA, ASTROLOGIJA, KRISTALI, GRAH

  TEL: 064/628-628 - Kod 31

  (tel: 6,99 kn/min - mob: 8,41 kn/min)

 • Operater je slobodan

  TAROT, JIJING, ARHETIPSKI KOTAČ, PRAKTIČNA INTUICIJA, KROMOTERAPIJA, BIBLIOTERAPIJA (TERAPIJA ČITANJEM I PISANJEM), NUMEROLOGIJA, RADIESTEZIJA

  TEL: 064 628 628 - Kod 36

  (tel: 6,99 kn/min - mob: 8,41 kn/min)

 • Iris - Kod 84

  Operater je slobodan

  VISAK, KARTE SUDBINE, UROĐENA VIDOVITOST

  TEL: 064/628-628 - Kod 84

  (tel: 6,99 kn/min - mob: 8,41 kn/min)

 • Tina - Kod 16

  Operater je slobodan

  PSIHOLOŠKI RAZGOVORI, SUDBINSKE KARTE, TAROT, TUMAČENJE SNOVA

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 16

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Stela - Kod 120

  Operater je slobodan

  TAROT, VIDOVITOST, GLEDANJE U GRAH, SUDBINSKE KARTE, KRISTALOTERAPIJA, BIOENERGIJA, SPIRITUALIZAM, REIKI, JI JING

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 120

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Klara - Kod 91

  Operater je slobodan

  TAROT, NUMEROLOGIJA, ASTROLOGIJA, KRISTALOTERAPIJA

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 91

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Lea - Kod 28

  Operater je slobodan

  TAROT, VISAK, TUMAČENJE SNOVA, PSIHOLOŠKI RAZGOVORI

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 28

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Vanesa - Kod 60

  Operater je slobodan

  TAROT

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 60

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Pregled svih naših operatera >>

 
Pitaj tarot