KINESKA GODINA PSA

Kad se na nebu pojavi drugi mlad Mjesec u zimskom solsticiju, počinje Nova Kineska Godina. Ove godine to će se dogoditi 16.2.2018., a pred nama je godina u znaku Psa.
Evo kako će se u njoj snaći 12 životinja koje su prema legendi došle Budi.

Ako još ne znate koji ste znak u kineskom horoskopu, potražite rubriku o kineskom horoskopu na našem portalu i saznajte. Potom možete pročitati što vas čeka.


PAS
U svojoj godini svi će Psi lajati veselije i glasnije. Pred njima će se otvoriti brojne prilike za kvalitetniji život na svim područjima, pa je za očekivati da će mnogi od njih procvjetati. Ne samo da će doći na svoje u privatnom životu gdje će zaista uživati u svakom trenutku, nego će im se i na poslovnom planu ukazati mogućnosti za poboljšanje zarade, imetka ili čak kupnju nekih krupnijih stvari poput nekretnina. U svemu je važno da ipak ne polete previsoko i da zadrže realnu procjenu stvari, dok im optimizma neće nimalo nedostajati. Naprotiv, zračit će istim na sve oko sebe i blistat će.

SVINJA
Svinje će u godini Psa otkriti mnoge tajne i neke će stvari postati jasne samo njima. Ponekad će vidjeti kao iz aviona ono što drugi ne vide ili za što su slijepi, pa bi u komunikaciji ili spominjanju svojih spoznaja Svinje mogle biti neshvaćene ili proglašene čudacima. Neka budu oprezne kome i što govore o onom što prepoznaju kao očitu istinu, a svoju odličnu intuiciju neka usmjere na vlastitu dobrobit. Kad već vide više od drugih, neka to iskoriste za sebe. Ne mora uvijek sve svatko znati, važnije je djelovati na ispravan način. A on će im se ove godine ukazivati iznutra, pa i kroz snove.

ŠTAKOR
Štakori će prilično olabaviti i pokazati svoju otkačeniju i slobodniju stranu. Mnogi će iznenaditi svoje bližnje nekim sasvim novim i alternativnim prijedlozima, pa nisu isključeni odlasci na neka luda mjesta ili provod po scenariju kakav je teško bilo zamisliti od njih, koji su obično predvidljivi. Upravo ove godine, sve će biti drukčije i kod Štakora će faktor iznenađenja prema drugima biti presudan. Najbolje će se osjećati u krugu svojih prijatelja ili u većim društvima, a općenito, njihov će se društveni život razviti do te mjere, da će dominirati nad svim ostalim područjima.

BIVOL
Pametniji Bivoli ove će godine u startu prepoznati izvrsne prilike za razvoj karijere i svoje će snage usredotočiti upravo na spomenuto. Otići će korak više u svom napredovanju, a ostvarit će i kontakte s vrlo uglednim ljudima koji će im pomoći. Nisu isključene ni nagrade. Oni manje ambiciozni Bivoli uživat će u svom statusu koji će se poboljšati čak i ako ne iskoriste svaku priliku. Barem će postati svjesni da stoje bolje nego inače i to će ih ispunjavati u danima analiza i inventura. Svi koji su očekivali potporu nadređenih vjerojatno će je dobiti i to na sasvim prirodan način.

TIGAR
Tigorvi će u godini Psa zasigurno proširiti svoje horizonte, a mnogi će putovati, čak i daleko, što oni sami vole. Bit će ovo godina bogata otvorenošću i novim spoznajama. Neke će ih oplemeniti iznutra, a neke će ih potaknuti da grade još bolje, dalje i više. Bit će i onih koji će doslovno pokrenuti vlastito usavršavanje, bilo u struci, bilo u duhovnom životu. Neki će propoznati važnost religije ili filozofije i okrenuti se višim znanjima koja će im donositi kontinuirani mir duše. U ljubavnom životu ovi strastveni ljubavnici shvatit će prolaznost trenutka i uživat će na vrlo profinjen način.

MAČKA (ZEC)
Mačke će biti spremne na svaku vrstu promjene. Zapravo, one će ih i inicirati jer će im biti dosta života kakvog žive. Pokrenut će niz akcija za poboljšanje, a neke od njih događat će se na vrlo spiritualnoj razini. Tako će otkrivati nove svjetove unutar sebe, a onda i izvan. Neke Mačke odlučit će se za potomstvo i u tome će vidjeti svrhu svog postojanja. To su uglavnom one ženske Mačke, dok će Macani biti iskreno dirnuti mogućnošću otpremanja starih stvari da bi se otvorio prostor za nešto sasvim novo što će ih preobraziti iz temelja.

ZMAJ
Fokus na kom će ležati dobrobit u godini Psa za Zmajeve jest područje odnosa i to prije svega s njihovim partnerima (partnericama). Bit će ovo godina u kojoj će Zmajevi prepoznati da je njihova bolja polovica idealna, skoro pa savršena za njih, samo što to dosad možda nisu jasno vidjeli. Iz toga će se iznjedriti niz prelijepih trenutaka udvoje u kojim će Zmajevi istinski uživati. Ponekad će se pitati da li oni to uopće zaslužuju. Odgovor će im se ukazivati sasvim spontano, a bit će beskrajno zahvalni što je tako. Samci Zamjevi vjerojatno će naći ljubav.

ZMIJA
Zmije će se okrenuti sebi i svojim životnim navikama. Ono što je loše potrudit će se promijeniti i na taj način staviti točku na „i“ u svemu što su smatrale takvim. Svojim novim pristupom življenju poboljšat će svoju kondiciju i zdravlje, a i psihičko stanje će im ojačati. Bit će stabilnije, čvršće, smjelije, a onda će i njihova očekivanja porasti. Zmije koje su tražile posao vjerojatno će ga ove godine i dobiti, ako ne za stalno, ono barem honorarno. Uživat će na radnom mjestu i shvatit će da imaju izvrsne odnose sa suradnicima. Osvajat će kvalitetom svog rada.

KONJ
Konj će se u godini Psa jako dobro zabavljati. Sve će to biti u redu ako ne zaboravi na onu ozbiljniju stranu života koja od konja zahtijeva red, rad i disciplinu. Život jest i zabava, no nije sve u njoj. Neka to ne zaborave. Oni Konji koji će imati mjeru u ludim provodima bit će dobro jer će im isti puniti baterije za trenutke kad će trebati zasukati rukave. Oni pak koji pretjeraju, mogli bi svoj život pretvoriti u stalnii cirkus u kom se neće znati tko pije, a tko plaća. Bitno je prepoznati kad je vrijeme za šalu, a kad nije. Jer postoje trenutci kad ona nije na mjestu.

KOZA
Koze će u ovog godini ostati Koze baš po svemu. Brstit će sve što im dođe pod ruku, a naročito će se usredotočiti na sve što je blizu njih i oko njihova doma. Neće im trebati ići daleko da dobiju priliku ili nađu ono što traže. Njihov britak um (bez obzira na sve šale na temu koza) usmjerit će ih na prečace kojim će rješavati sve probleme, a najbitnije će biti to što će konačno završiti neka poglavlja svog života da bi otvorile nova. Bit će i onih Koza koje će tijekom ove godine uspjeti riješiti svoje stambeno pitanje ili će im sasvim postati jasno koliko im znači nihov dom i domovina.

MAJMUN
U godini Psa svi Majmuni imat će stalne prilike da skaču i blebeću bez kraja i konca. Sve ovisi o sadržaju koji će svojim jezikom plasirati drugima. Ako se radi o tračevima, bolje im je da provjere istinitost svojih tvrdnji, a ako su priče iskrene i na dobrobit sviju, i Majmuni će tada biti na dobitku. Posebno upozoravamo Majmunice da ne flertuju tamo gdje ne treba jer će unatoč početnoj varki da je sve to jako zabavno, na kraju izvući deblji kraj ili se čak osramotiti. Neka prvo projvere da li je njihova meta slobodna, čisto zato da ne ispadnu glupe.

PIJETAO
Pijetlovi će ove godine dići svoj krijestu još više jer su svjesni da su nešto postigli. Neka si samo ne umisle i neka ostanu realni, a naročito u procjenama samih sebe. Mnogi Pijetlovi u godini Psa dobit će priliku poboljšati svoje materijalno stanje ili će im barem dodatno porasti samopouzdanje. Osjećat će se dobro u vlastitoj koži i to će biti prvi korak ka istinskom napredovanju. Ako budu imali novca više nego što im treba, neka ne budu škrti, jer novac kako dođe, tako i prođe, pa neka nešto od toga daju potrebitima. Koliko dijeliš, toliko dobivaš. To je svemirski zakon koji vrijedi za sve.
 

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve