KINESKA GODINA SVINJE

Kad se na nebu pojavi drugi mlad Mjesec u zimskom solsticiju, počinje Nova Kineska Godina. Ove godine to će se dogoditi 4.2.2019., a pred nama je godina u znaku Svinje.

Evo kako će se u njoj snaći 12 životinja koje su prema legendi došle Budi.

Ako još ne znate koji ste znak u kineskom horoskopu, potražite rubriku o kineskom horoskopu na našem portalu i saznajte. Potom možete pročitati što vas čeka.

 

SVINJA

U godini Svinje, svinje će isplivati iz svakog blata i zablistati. Njihov šarm i utjecaj na druge bit će snažan. Rado će posjećivati zanimljiva mjesta gdje će biti glavne zvijezde, a u najmanju ruku bivat će primjećeniji od ostalih. Svinje će se ove godine moći razmahati i pokazati tko zapravo jesu. Neka samo paze da ne pretjeraju kako se ne bi vratile staroj navici valjanja u blatu. Ovaj put će zaista držati do sebe i dokazati se svojim kvalitetama u gotovo svim životnim područjima.

 

ŠTAKOR

Štakori će se u godini Svinje malo povući u sebe. Najviše će se baviti svojim unutrašnjim svijetom, a rado će istraživati sve moguće tajne. Utoliko će se neki pokazati kao sjajni mističari ili pak detektivi. Malo je toga skrivenog što će promaknuti njihovom oštrom oku. Zato ako imate posla sa njima, pazite što govorite i činite, jer će vas Štakori s ovogodišnjom pojačanom inuticijom, pročitati između redova u sekundi. Budite iskreni, bili vi Štakor ili ne.

 

BIVOL

Bivoli će se u godini Svinje rado opuštati u društvu. Najradije će sve dijeliti s prijateljima, no kako među njima ima onih pravih i onih manje pravih, moglo bi se dogoditi da ih poneki lažni prijatelj iskoristi. Zato neka budu budni i realni u svojim očekivanjima. Vedar duh, dobre zabave i otvorenost ljudima koji ih vole bit će im uvijek dobitna kombinacija. Ako prijmijete da se u nečijem društvu ne osjećaju dobro bar na tren, neka znaju da je to onaj lažnjak i neka se maknu od istog.

 

TIGAR

U godini Svinje, Tigrovima je izvjestan napredak ili bar pojačano bavljenje u vezi karijere. Bit će lijepih prilika za krupnije poslove ili pak one kojim će moći poboljšati svoj status. Neka se oboružaju strpljenjem i zdravim radnim navikama kako bi sve poslovne maratone uspješno proveli u djelo. Jer neće se raditi o sitnim stvarima. Prilike će biti malo veće, čak veće od njihova očekivanja. No dovoljno otvorene da u njih uđu, a Tigorvi i Tigrice dovoljno spremni da uspiju.

 

MAČKA (ZEC)

Mačkice će presti i tražiti nešto nedokučivo. Svinjska godina potaknut će ih da gledaju daleko, visoko i široko. Nastojat će nadići sve uske horizonte i premostiti sve mostove. Moguće je da će se ponekad poskliznuti, no ne toliko da se ne bi snašle. Neka ne grade kule u zraku jer će određena doza realnosti, pa čak i onda kad im se čini da su na pragu ostvarenja svojih snova, biti i te kako potrebna. Uspiju li spojiti zamišljeno s realnošću, bit će prezadovoljne. Neke će putovati.

 

ZMAJ

Zmajevi će u godini Svinje najviše razmišljati o transformaciji. Ili će ih život jednostavno dovesti u priliku da nešto bitno mijenjaju ili pokrenu, ili će sami osjećati potrebu za spomenutim. U svakom slučaju, gledat će da iz ničeg stvore nešto. Kao poznati kreativci osmislit će takva djela od kojih će drugima zastajati dah. Neka budu ono što jesu i neka ne zaborave na realitete života. Pred njima je zanimljiva godina u kojoj će ostvariti ili bar pokrenuti neke svoje dugoželjene zamisli.

 

ZMIJA

Zmije će se u svinjskoj godini fokusirati prije svega na odnose s partnerom (partnericom) ili na druge ljude općenito. Svako malo dolazit će u situacije kad će trebati zaboravljati na sebe i potrebe drugih stavljati u prvi plan. Utoliko će imati prilike razviti svoju tolernaciju i empatiju, a za one koje su po prirodi introvertirane, bit će ovo zahtjevna godina. Čisto zato jer će se trebati otvoriti ka vanjskom svijetu. Neka ih to ne plaši, nego nadahnjuje jer će od drugih moći puno toga naučiti.

 

KONJ

Konji će u godini Svinje raditi i naraditi se baš kao konji. Na radnom mjestu neće biti ni malo popusta niti suvišnih predaha. Neka dobro zasuču rukave i neka ne rzaju kad im bude malo teško. U krajnjoj liniji, nešto će i zaraditi, pa će isto uložiti u zdraviji život. Bit će i onih koji će poraditi na promjeni životnih navika na bolje. Oni Konji koji još traže posao ove bi ga godine mogli i dobiti. Kakav god bio, Konj će istom pristupiti s potrebnom ozbiljnošću i profesionalnošću.

 

KOZA

Koze neće prezati ni od jedne zabave na koju budu pozvane. Ova godina Svinje učinit će ih iznimno društvenim bićima, pa će svako malo tulumariti, bilo noću, bilo danju. Ovakav tempo mogao bi ih koštati imuniteta, pa neka malo spuste loptu i koji put i odspavaju. Koze roditelji bit će u velikoj ljubavi sa svojom djecom i mladima, a oni koji se tek spremaju postati roditelji, ove će godine to vjerojatno i uspjeti ostvariti. Neka im je sa srećom.

 

MAJMUN

Majmuni će se u godini Svinje ozbiljno zapitati dokle su stigli i što su dosad ostvarili u svom majmunskom životu. Utoliko su mogući rezovi između prošlosti i nove budućnosti. Neki će odbaciti sve što je iza njih i smjelo krenuti u susret ka novim iskustvima. Kod nekih će se to manifestirati kroz duboku unutrašnju introspekciju ili pak svijanje gnijezda, osnivanje obitelji, rješavanje stambenog pitanja ili pak buđenje domoljublja.

 

PIJETAO

Pijetlovi će većinu godine provesti u silnom kukurikanju. Gotovo da neće zatvarati usta, to jest kljun. Prilike da izraze svoje stavove i mišljenja općenito bit će brojne i svakodnevne, a pijetao kao pijetao, teško da će moći odoljeti spomenutom. Ponekad će im nedostajati mira i tišine, pa bi bilo dobro da se povremeno osame, te sagledaju što im se zapravo mota po glavi. Osim toga, bit će u stalnom pokretu, čas ovdje, čas ondje, zapravo svugdje i nigdje. Neka porade na koncentraciji.

 

PAS

Nakon što je ostvario neke od svojih bitnih ciljeva, Pas će se u godini Svinje rado odmarati, ali ne toliko da se baš uspava. Njegovo samopouzdanje bit će veliko, no važno je da ne živi na staroj slavi. Neka odredi kraće ciljeve i slijedi ih korak po korak. Sve ono što zaista želi može razraditi u miru i tišini, te na temeljima koje je sam postavio u prošlosti. Pas ove godine neće puno lajati, osim ako mu netko stvarno ne stane na rep. Povremeno će zarežati.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve