LJETO 2019

Što možemo očekivati od ovogodišnjeg ljeta donosimo u našoj ljetnoj prognozi. Pripremite se za promjene.

Za mnoge najdraže godišnje doba otvorit će i preokrenuti niz tema. Pripremite se za promjene.

Početak ljeta bit će pomalo šaren i sladak.

Mnogi će se opustiti i preko mjere, očekivajući da će se stvari odvijati i rješavati same od sebe.

Rezultat je to Jupitera u Strijelcu koji nije u prijateljskom aspektu s Neptunom u Ribama (a obje planete u svojim sjedištima, znači jake), a kad se svemu pridruže i prolazeće planete u Blizancu, eto prilika za iluzije, zablude, promašene odluke i nerealna očekivanja.

Neki će željeti više nego što zaslužuju, neki će misliti da su nešto što zapravo uopće nisu, neki će zalutati, a bit će i onih koji se svemu tome odolijevatii zbog dobrog tranzita Saturna na njihove natalne karte. Oni će znati razlučiti koje su opcije realne, a koje nisu, što je istina, a što laž.

Jako je važno ostati trezven, jer ukoliko se zapalite za neku ideju ili ne daj Bože, propalu ideologiju, sve su šanse da u nastavku ljeta doživite neugodne posljedice spomenutog. Držite se činjenica i ne zanosite se onim što nije provjereno. Jer svi su izgledi da se radi o najobičnijoj obmani ili prevari.

 

Tijekom sedmog mjeseca na nebu će se dogoditi dvije pomrčine. Oni će zasigurno preokretati teme, ovisno već gdje vam se odvijaju u vašoj natalnoj karti.

No kako se obje događaju u kardinalnim znacima (Raku i Jarcu), to će općenito gledajući, sigurno biti dotaknute teme povezane s ova dva znaka. Znači, obitelj, dom, domovina, kućno ozračje, uglednici, sustavi razvoja, napredovanja, karijere, statusi, oni koji upravljaju.

Tih dana se primirite i ako trebate nešto vama važno odlučivati, pričekajte barem dan, dva nakon što pomrčina prođe, jer će vam tada sve biti jasnije.

 

Evo termina tih pomrčina:

 

2.7. u 19,23 na 10,38 Raka – totalna pomrčina Sunca

Kako će planete u Raku biti u opoziciji sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, za mnoge će ovo biti vrlo zahtjevno razdoblje kad će nadmudrivanja, neslaganja ili zatezanja biti u prvom planu. Činit će se da svatko vuče na svoju stranu, a posebno će se biti izražene prepreke, sklonost da se radikalno riješe stvari bez obzira na sve, ili pak potpuna neslaganja s autoritetima. Pomoć stiže od Urana u Biku i Neptuna u Ribama, pa se u teškim situacijama svakako oslanjajte na svoju intuiciju.

 

16.7. u 21,31 na 24,04 Jarca – parcijalna pomrčina Mjeseca

Sve što vrijedi za prethodnu pomrčinu pokazat će se i kroz ovu, no s tom razlikom da će Mjesec biti vrlo blizu Plutona, a utjecaj ove eklipse više će se manifestirati kroz osjetljivost duševnog svijeta i podsvijesne programske utjecaje. Svi oni koji nisu sigurni u što zapravo vjeruju i koja su njihova uvjerenja, neka olabave, pričekaju da im se sve slegne i razbistri.  Odolite iskušenju povodljivosti i potpadanja pod razne utjecaje. Nemojte ništa pokušavati mijenjati na silu.

 

Ovo će biti i najturbulentniji dio ljeta, a u nastavku sedmog mjeseca mnogi će se baviti posljedicama promjena koje su im donijele pomrčine. Bit će tu niz novih situacija i odnosa koje će trebati rješavati, graditi na nov način i usmjeravati ka drukčijem putu.

 

Osmi mjesec bit će lakši i s vise optimizma zbog trigona planeta iz Lava prema Jupiteru u Strijelcu. Bit će to vrijeme sabrianja novih dojmova, a mnogi će tek tada osjetiti pravi žar ljeta.

 

Nakon 19.8. kad Mars uđe u Djevicu, za mnoge će stvari početi dolaziti na svoje mjesto. I kako ljeto bude odmicalo dalje, sve će izgledati sve bolje i bolje. Najviše zato jer će Mars iz Djevice ulaziti u lotos (sjajnu kombinaciju) s Uranom u Biku i planetama u  Jarcu.

Realizacija mnogih lijepih ideja bit će sve očiglednija, a oni koji su istrpili i istrajali svakim će danom biti sve zadovoljniji.

Ako se je nešto u vašem životu i bilo uništilo ili otišlo u nepovrat, posljednji dio ljeta sigurno će upaliti novu nadu i to kroz konkretne susrete, projekte i situacije koje će mnogima vratiti osmijeh na lice.

 

Činit će nam se kao da smo napokon prošli kroz maglu (6. mjesec), uragan (7. mjesec), sušu i kišu naizmjenično (prva polovina 8. mjeseca) i stigli do blagog povjetarca koji bistri i obećava (drugi dio 8. mjeseca i 9. mjesec).

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve