PUTOVATI ZEMLJOM ILI DUHOM
Putovati se može na mnogo načina. Važan je samo vaš doživljaj stvari. Evo nekih preporuka kako otvoriti sebi puteve. Željeli biste nekamo otputovati. Možda znate i točnu destinaciju. Ako se sve složi (vrijeme, potrebna sredstva, prijevoz, možda i društvo), otići ćete baš tamo gdje želite i vjerojatno doživjeti lijepo iskustvo koje će vas oplemeniti. Bit će i krasnih uspomena.
Ako se pak ne složi baš sve, što vam preostaje? Možete putovati tamo gdje realno možete ili pak možete putovati duhom. Duhom? Da, duhom. Evo kako.

Sredstvo: umjetnost
Oni koji imaju razvijenu maštu, putovat će čitajući roman koji se događa na mjestu gdje bi željeli otputovati. Ili će čitati priču u kojoj se događa nešto u stilu načina kako bi oni voljeli putovati. Ili će pogledati sličan film. Razmislite o izboru naslova i napravite popis.
Sva kreativna djela vezana uz putovanja dobro su došla. Potražite ih u knjižnici ili na Internetu. Ugodno se zavalite u ozračju svog doma, stavite uz sebe zdjelu s voćem ili čašu omiljenog koktela, uzmite knjigu u ruke ili pustite sebi film i – uživajte!
Dakako, tu je i glazba. Slušajte onu glazbu iz podneblja kamo biste željeli otići. I tko može reći da tamo niste bili?
Također, možda u mjestu u kojem živite upravo gostuje neki bend iz zemlje koju biste željeli posjetiti. Idite na koncert. Možda se u lokalnoj knjižnici održava predavanje s prekrasnim fotografijama nekog putopisca. Posjetite ga. Možete mu postavljati pitanja i saznati mnogo detalja koji vas zanimaju. Možda je u tijeku likovna izložba iz mjesta ili kulture koju biste željeli upoznati. Idite na tu izložbu.

Sredstvo: sport
Informirajte se o svim sportskim događajima s raznih destinacija. Ako ste u prilici, posjetite ih i uživajte kao navijač svoje ekipe, ali usput otkrijte i specifičnosti podneblja u koje putujete. Nemojte putovati kao kofer. Informirajte se i prije puta.
Ako ima sportskih događaja u vašem mjestu, budite dobar domaćin i potrudite se upoznati ljude iz gostujućih ekipa bilo sportaša, bilo navijača. Razmijenite iskustva i ako je moguće, sklopite poznanstva. Tko zna, možda kasnije i vi odete k njima. Dakako, samo ako je to ugodno objema stranama.
Za manje poduzetne, uvijek ostaje opcija televizora uz direktne prijenose. Još je ljepše ako izađete van u neku fun zonu i prijenos gledate zajedno s društvom. Dobro je uvijek uključiti se malo ranije kako bi pogledali uobičajenu uvodnu reportažu s mjesta događaja, a koja nerijetko otkriva dosta o kraju gdje se natjecanje održava. I tako pututjete.

Sredstvo: duša
Postoje razne tehnike opuštanja koje vas mogu odvesti u svijet koji želite posjetiti. Najzanimljivije kod toga jest da će vas uvijek dovesti točno tamo gdje vam je i mjesto.
Radi se o tome da ćete se opustiti taman toliko koliko predano primjenjujete određenu tehniku. Bilo da se radi o jogi, autogenom treningu, meditaciji ili nečem drugom, vi ćete se opuštajući sresti sa samim sobom. A unutrašnji svjetovi nemaju granica.
Ovdje ćemo sugerirati jednostavnu vježbu iz NIDRA JOGE. Pojednostavljeno rečeno, radi se o putovanju svijesti vlastitim tijelom.
Udobno se smjestite i sklopite oči. Kad ste se umirili, putujte svojom sviješću, osjećajući dio po dio svog tijela. Možete ići redom: desna noga, lijeva noga, trbuh, leđa, prsa, desna ruka, lijeva ruka, vrat, glava, potom opet još preciznije: desno stopalo, potkoljenica, koljeno, natkoljenica, pa sve to lijevo, donji dio trbuha, donji dio leđa, kralježnica, srednji dio trbuha, prsa, desna strana leđa, lijeva, desna lopatica, lijeva, desno rame, lijevo, desni dlan, podlaktica, lakat, nadlaktica, pa sve to lijevo, vrat, tjeme, čelo, desno oko, lijevo, desno uho, lijevo, obrve, desni obraz, lijevi, nos, usta, jezik, brada, desna strana glave, lijeva, cijela glava, cijelo tijelo....... Zadržite se na određenom mjestu u tijelu koliko vama odgovara, to ne treba trajati dugo. Toliko koliko vam je ugodno. Neki jako brzo putuju tijelom, neki sporije.
Složite dalje raspored kako vam spontano dođe, no prođite cijelo tijelo...
Potom opušteni, možete slobodno putovati u mašti kamo god želite. Cijeli svijet je vaš, krenite slobodno. I besplatno je!


  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve
Banner
 • Ela - Kod 151

  Operater je zauzet

  ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 151

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Ariana - Kod 61

  Operater je zauzet

  ASTROLOGIJA, REIKI, YI-YING, TAROT

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 61

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Zita - Kod 111

  Operater je zauzet

  TAROT SVJETLOST DUŠE

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 111

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Deni - Kod 15

  Operater je zauzet

  TAROT, TAROT MARSEILLE, LJUBAVNI TAROT, VISAK

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 15

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Jana - Kod 49

  Operater je slobodan

  TAROT

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 49

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Vera - Kod 27

  Operater je zauzet

  VIDOVITOST, ALTERNATIVNI SAVJETI, TAROT, ANĐEOSKE KARTE, I CHING

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 27

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Operater je slobodan

  TAROT, JIJING, ARHETIPSKI KOTAČ, PRAKTIČNA INTUICIJA, KROMOTERAPIJA, BIBLIOTERAPIJA (TERAPIJA ČITANJEM I PISANJEM), NUMEROLOGIJA, RADIESTEZIJA

  TEL: 064 628 628 - Kod 36

  (tel: 6,99 kn/min - mob: 8,41 kn/min)

 • Iris - Kod 84

  Operater je slobodan

  VISAK, KARTE SUDBINE, UROĐENA VIDOVITOST

  TEL: 064/628-628 - Kod 84

  (tel: 6,99 kn/min - mob: 8,41 kn/min)

 • Darko - Kod 83

  Operater je zauzet

  HORARNA ASTROLOGIJA, TAROT, PSIHOLOŠKI RAZGOVORI

  TEL: 064/628-628 - Kod 83

  (tel: 6,99 kn/min - mob: 8,41 kn/min)

 • Stela - Kod 120

  Operater je zauzet

  TAROT, VIDOVITOST, GLEDANJE U GRAH, SUDBINSKE KARTE, KRISTALOTERAPIJA, BIOENERGIJA, SPIRITUALIZAM, REIKI, JI JING

  TEL: 064/50-50-20 - Kod 120

  (tel: 3,49 kn/min - mob: 4,78 kn/min)

 • Pregled svih naših operatera >>

 
Pitaj tarot