ŠTO ZNAČI VJEROVATI

Najvažnija promjena današnjeg doba je prebacivanje fokusa s materijalnog na nematerijalno. U tom kontekstu vjerovanje dobiva sve veći značaj.

Odrastajući u svijetu u kom je materija bivala uzdignuta na pijedestal navjeće vrijednosti i prema kojoj se sve mjerilo, a posebno kroz novac, današnji čovjek postaje zbunjen suočavajući se s neminovnom promjenom i shvaćajući da materija, bilo kroz novac, bilo kroz nešto drugo materijalno, ne donosi sreću kakvu je očekivao i sanjao.

Fokus se bez rezerve prebacuje s materijalnog na nematerijalni svijet iz jednostavnog razloga što u onom prvom nitko osim gusaka u magli ne nalazi pravo ispunjenje.

Duša nije materijalna, a kao najvažniji dio u čovjeku, već odavna poznat kao vječan, ona svoj pravi zamah može dosegnuti samo u nematerijalnom, slobodnom svijetu. Okovana vozilom tijela kao materijom, duša traži izlaz. I čovjek čija je. Postavljajući pitanja na koja ne nalazi odgovore kroz materiju i njen nesavršen mehanizam dokaza, svi iskreni tragaoci za istinom i ispunjenjem okreću se nematerijalnom, neopipljivom svijetu.

U njemu nisu potrebni spomenuti dokazi, već je daleko važnij unutrašnji osjećaj koji dušu nepogrešivo vodi k ispravnom djelovanju.

Slušajte sebe, odnosno svoju dušu, i nećete pogriješiti, o čemu god da se radilo.

 

Kako zapravo možemo znati da će nam nešto donijeti dobro?

Na isti način, vjerujući sebi i svom unutrašnjem glasu, svojoj duši. Ako se ona osjeća dobro u vezi nečega, na dobrom ste putu, ako se osjeća loše u vezi neke teme, otpustite je.

Mnoge ljude danas zabrinjava upravo to, kako vjerovati? Tim više jer ih nitko dosad nije učio o tome, već naprotiv, odrastali su u svijetu dominacije materije, stalnog nadmetanja i provjeravanja.

 

Evo kako vjerovati.

Vjerovati znači imati povjerenja prije svega u sebe i svoj unutrašnji glas, svoju dušu.

Vjerovati znači odustati od potrebe provjeravanja stvari, bilo da vjerujete sebi, bilo da se radi o interakciji s nekim pa vjerujete toj osobi. Ili pak ako vjerujete u nešto, neku ideju.

Načelno, radi se o povjerenju u vlastitu intuiciju. A da bi se ono izgradilo i održalo, treba imati dobru vezu sa samim sobom i njegovati svoj unutrašnji svijet. Baviti se istinski sobom i svojim razvojem kao osobe, a manje buljiti u vanjske senzacije koje blokiraju ili oslabljuju unutrašnji mnogo bogatiji ekran.

Vjerovanje je uvijek na neki način povezano s određenom introspekcijom.

Nađite vremena za trenutke samoće i mira u kojim ćete biti sami sa sobom i ojačati konekciju sa svojim unutrašnjim svijetom. On ne traži mnogo, ali mnogo ćete dobiti.

 

Jer jačajući iznutra, sve vanjske provjere i pitanja postajat će sve više bezpredmetne, a vi ćete sve više, brže i bliže znati istinu, ono što zaista jest. I vjerovat ćete sebi, nekome, u ono što trebate vjerovati.

To je daleko jednostavnije nego komplicirane procedure ispitivanja, blebetanja, suvišnih provjeravanja. Istina dolazi iznutra, a vjerovanje je uvijek povezano s njom.

 

Da biste u nešto vjerovali, tome također trebate pristupiti ozibljno i bez ismijavanja. Odbacite odlučno bahatost, oholost, posprdnost. Istina često stiže na mala vrata i tiho, bez pompe. Ali kad se obznani, zablista u svoj svojoj snazi. I ono što se često kaže – oslobađa.

Otvorite se zato prvo prema pravom sebi iznutra, a potom i prema nekome tko vam možda može prenijeti neku vama važnu poruku, samo ako mu dopustite da vam je prenese.

Vjerujte da uvijek postoji nešto što će vas usmjeriti na put koji će vam donijeti ono čemu težite – ispunjenje. Kad u sebi učvrstite dobru vezu sa samim sobom, vaše misli, riječi i djela postajat će sve više vjerodostojni, a vi zadovoljniji.

Tad će i vaše odluke biti one prave, a otuda je samo korak do ostvarenja vaših realnih ciljeva.

 

Za početak pokušajte svaki dan provesti barem 15-tak minuta sami sa sobom, a da se ne radi o spavanju. Znači samo vi i vaš unutrašnji svijet. Bez mobitela, Interneta, TV-a i sličnog. Čisti vi i vaša duša.

Ne morate ništa posebno raditi, samo osluškujte sebe. Sve dok vam spontano ne počnu dolaziti odgovori na vaše dvojbe ili pitanja. Ili dok ne dobijete spontanu poruku od svoje duše. Ona je uvijek istinita. Njegujte tu naviku svaki dan i promatrajte što sve ima u vama. Iznenadit ćete se koliki je vaš svemir.

Jednom kad ustoličite ovu zdravu naviku, vaša će intuicija automatski rasti. A vi joj jednostavno vjerujte, prigrlite je i poštujte. Znat ćete uvijek što vam je činiti i bit ćete ispunjeni.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve