TKO JE NAJVEĆE DIJETE ZODIJAKA

Djeca su put preko kojeg se čovječanstvo razvija. Da nije njih, ne bi bilo ni budućnosti. Tko je najveće dijete Zodijaka?

Biti djetinjast obično izazova negativne komentare. No zapravo se ta osobina spominje i koristi vrlo dvosmisleno.

U pozitivnom smislu, sačuvati iskrenost i čestitost jednog djeteta, hvale je vrijedna vrlina.

U negativnom smislu, oni koji odbijaju odrasti i preuzeti odgovornost za svoja djela, nisu na dobrom putu.

Ipak, ono dječje u nama, zaigrano i veselo, spontano i čisto, uvijek je dragocjenost koja donosi radost u život. Ovisi na koji način čuvamo dijete u sebi i kako se nosimo sa životom općenito.

 

U astrologiji se pozitivno čuvanje djeteta u sebi lako prepoznaje, kao i ono negativno. Ovisno o aspektima.

 

Ako je Sunce otac (dijelom i Saturn), a Mjesec majka, onda treća kuća i njen vladar Merkur obično određuje djetinjstvo i dijete u nama.

Shodno tome, dobar Merkur (u dobrim aspektima) osobi će donijeti spontanu zaigranost, prirodnu znatiželju, želju za istraživanjem svijeta i života, iskreno izražavanje (ukoliko drugi aspekti ne govore suprotno).

Slab ili loš Merkur (u izazovnim aspektima) hinit će spontanost, a zapravo širiti neiskrenost, zloupotrebu inteligencije, korištenje drugih, manipulacije, no u konačnici, uvijek na štetu samog sebe.

 

Treća kuća u natalnoj karti označava bližu okolinu, braću, sestre, susjede, inteligenciju, kraća putovanja, nižu i srednju školu. Sve ono što se vezuje za odrastanje i razvoj mladenaštva.

Dobre planete u dobrim aspektima u 3.-oj kući donijet će skladan razvoj odnosa s okolinom i manifestaciju sretnog djeteta u nama. Obratno, zahtjevne planete u izazovnima aspektima donijet će borbe za svoje „ja“ i potrebu da se izrazi i onda kad je to teško. Oni koji imaju elemente u natalnoj karti da se uspiju nositi sa spomenutim, uspjet će kroz muku i trud, a oni koji nemaju, potražit će pomoć nekog drugog s kim njihove planete čine usporedno dobre aspekte ili će se vrtjeti u labirintu tame dok ne nađu izlaz. U ovom osljendjem slučaju, njihovo će sjećanje na djetinjstvo i mladost biti takvo da bi ga najradije zaboravili.

No sve se događa s razlogom, ništa nije slučajno. Radi se vjerojatno o karmičkm bumerangu jer što jednom posiješ, prije ili kasnije ćeš žeti.

 

Teško je reći koji od astroloških znakova predstavlja najveće dijete u nama. Tradicionalno, Blizanac je simbol treće kuće, no ima ih ovakvih i onakvih. Mnogi kažu da je taj znak bolji kao podznak nego kao Sunčev znak, no sve ovisi o individualnoj natalnoj karti.

Opet, iskrenost i čestitost jednog Ovna mnogima može donijeti prave djetinje radosti.

Nešto slično može se događati i s Jarcima, no tek kasnije. Oni pod stare dane jednostavno podjetinje, odnosno počnu se ponašati ležernije jer ozbiljni zahtjevi i ciljevi koji su si postavili još za vrijeme djetinjstva i mladosti traže mukotrpan rad, pa tek kasnije, kad nešto postignu, oni se opuštaju i vesele. Zasluženo. Poput djece.

Ljudi koji imaju slab ili loše postavljen Saturn, odbijaju preuzeti odgovornost i odbijaju odrasti. S njima je teško jer ne žele priznati činjenice ni sagledati realitete.

 

Prema svemu opisanom navodimo rang listu znakova koji najuspješnije čuvaju dijete u sebi, ali na pozitivan način (ako se radi o osobama s dominantno dobrim aspektima). Kriterij je zaigranost, čestitost, iskrenost:

Ovan, Blizanac, Jarac, Strijelac, Rak, Ribe, Vodenjak, Lav, Bik, Vaga, Djevica, Škorpion.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve