Zaboravili ste lozinku?


   
11 od 15
11
Odgovori na vaša pitanja
Postano: 30 Lipanj 2016 01:47 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 151 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

ODGOVOR ZA MARIJU - Postovanje i srdacan pozdrav
Naime zelela bih da pomognem drugarici da pronadje sestru koja je data na usvajanje ali joj se sva vrata zatvaraju ona je rodjena 07.02.1990 u vrbasu u 10hi 10min ujutru a sestra joj je rodjena 25.06.1992 u vrbasu vreme rodjenja ne zna e pitanje je da li ce njih dve uspeti da se nadju hvala na odgovoru ....u prilogu vam prilazem njenu natalnu kartu
Pozdrav, ono što mogu iščitati iz ovih dostupnih podataka jest da je vaša prijateljica vjerojatno otišla (ili će imati priliku otići) nekamo daleko od mjesta svog rođenja (jer je njen vladar podznaka u 9. kući koja joj je i inače vrlo jaka, premda ne i bez stresova), dok je njena sestra koju traži, vjerojatno negdje bliže mjestu rođenja (jer je vladar 3. kuće koja se povezuje s braćom, sesetrama, rođacima) u natalnoj 4. kući. Također je Jupiter na osi 3. kuće, pa je za očekivati radost, sreću i veselje povezano sa sestrom, braćom, bez obzira što je sve to povezano i s određenim borbama i stresovima (opozicija Marsa i Urana na taj Jupiter). Teško je prognozirati što će se dogoditi, a ono što još primjećujem jest da je Jupiter vaše prijateljice na Južnom Mjesečevom čvoru njene sestre (na početku Raka), što znači da je ovo i karmički odnos. Kad neka osoba drugoj daje Jupiter na južni čvor znači da je priroda njihova odnosa u prošlom životu bila „jupiterovska“, znači vaša je prijateljica svojoj sestri nekada bila zaštitinik, mecena, učitelj ili pak netko tko je bio od ugleda i mogao utjecati u pozitivnom, otvarajućem, prosperitetnom smislu na život te osobe. Vjerojatno je da, ako se ta priča treba nastaviti i ako one trebaju još nešto „odraditi“, vjerojatno je da će im se kad tad pružiti prilika za isto. Pokušajte naći još nekog provjerenog vidovnjaka, možda tako dobijete još poneku korisnu informaciju. No možda se može pokrenuti i istraživanje kroz arhive i dokumente koji su dostupni – tko ima Jupiter u 3. također ima dobre stvari kroz papirologiju, pa je i to neki orjentir i put za vašu prijateljicu.

Profil
 
 
Postano: 25 Srpanj 2016 03:04 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 152 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Koji sve aspekti postoje u astrologiji, koji su jači, koji slabiji?

Aspekti su kutovi koje između sebe čine planete u krugu od 360 stupnjeva Zodijaka u nečijoj natalnoj karti. Npr. ako je Sunce na 1 stupnja Raka, a Jupiter na 2 stupnja Riba, radi se o kutu od 120 (još precizinije 121) stupanj, što predstavlja trigon. Orbis koji se tolerira kod aspekata obično iznosi plus, minus 5 stupnjeva, a za veće planete uzima se i do 7, čak i 8 stupnjeva. Znači ako je kut između Sunca i Jupitera čak 128, to je također trigon. Neki toleriraju čak i do 10 stupnjeva, ovisno o veličini planete i o tome da li je aspekt ulazeći ili izlazeći.
Značajnij aspekti su konjukcija (0 stupnjeva), sekstil (60 stupnjeva), kvadrat (90 stupnjeva), trigon (120 stupnjeva) I opozicija (180 stupnjeva).
Sekstili i trigoni su harmonični ili tradicionalno dobri aspekti koji osobi pomažu, dok su kvadrati i opozicije neharmonični aspekti koji osobi stvaraju konflkte, prepreke ili slično, ali joj i pomažu da se kroz to razvija. Konjukcija može biti i dobra i loša, ovisi o tome koje planete su u kombinaciji i u kakvim aspektima prema ev. drugim planetama. Npr. konjukcija Venere i Jupitera obično je vrlo dobra, dok je konjukcija Marsa i Satruna (ili Urana) vrlo izazovna, no sve to treba pažljivo sagledati u kontekstu cijele natalne karte.
Manje značajni aspekti su inkonjukcija (150 stupnjeva), plusekstil (30), polukvadrat (45), kvintil (72), bikvintil (144), a neki nabrajaju još (paralel, kvadrat i pol, etc). Nisu od posebnog značaja.

Profil
 
 
Postano: 25 Srpanj 2016 03:05 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 153 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Što je lotos u astrologiji?

Lotos je sretna i harmonična kombinacija koja osobi koja je ima i te kako pomaže u životu jer je cjelovito podupiruća. Radi se o takvoj kombinaciji planeta na nebu kad bar tri od njih (ili i više) zatvaraju stabilan trokut, tj. međusobno se podržavaju pod kutevima od 120 stupnjeva. Planete u lotos kombinaciji ispoljavaju vrlo pozitivno djelovanje, pomažu jedna drugoj i doprinose zaštiti i sreći osobe u čijoj se natalnoj karti nađu.
Ovisno o prirodi znakova u kojim se formira, možemo govovriti o vatrenom, zračnom, zemljanom ili vodenom lotosu.

Profil
 
 
Postano: 01 Rujan 2016 03:25 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 154 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Što određuje prirodu nečijeg odnosa u usporednim horoskopima?

U sinastriji ili usporednom horoskopu dviju osoba prije svega se analiziraju usporedni aspekti njihovih planeta međusobno. Da bi je napravili, trebate dva horoskopa dvije osobe koje vas zanimaju. I tad jednostavno gledate njihove međusobne aspekte, svaki planet sa svakim (npr. nečije Sunce sa Suncem druge osobe, ako su uopće u aspektu, pa opet Sunce prve osobe s Venerom druge, i tako svaki planet prve sa svakim planetom druge, dakako ako su im planete koje gledate uopće u aspektima). Analizirate one planete koje korespondiraju, u kakvim su aspektima (poticajnim ili izazovnim), kakav je karakter planeta i zaključujete kako će se to manifestirati na odnos te dvije osobe.
Ukoliko postoji dosta međusobnih aspekata između Venera,  Mjeseca, Marsa, pa i Sunca vjerojatno će doći do nekog ljubavnog kontakta i povezanosti.
Ukoliko se radi o Merkuru, Saturnu, Suncu, pa i Marsu, vjerojatno će se razviti poslovna suradnja. Dakako treba pogledati i u kojim poljima osoba se aspekti događaju, a nije loše proučiti i kompozit.

Profil
 
 
Postano: 15 Rujan 2016 01:10 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 155 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Što je kompozit?

Kompozit ili kompozitni horoskop je jedna od metoda analize dvaju horoskopa, a bazira se na ekvidistanc sistemu. Uzima se točna sredina istih pozicija i stvara „nova“ natalna karta, na neki način presjek za dvije osobe. Znači stupanj na kom je Sunce jedne osobe i stupanj na kom je Sunce druge osobe, pa se izračuna srednje mjesto u krugu Zodijaka za „zajedničko“ Sunce. Npr. 3 Jarca i 3 Škorpiona, naći će se na 3 Strijelca. Ako su npr. dvije iste točke ne udaljenosti od 180, računa se na onu stranu koja je bliža, tj. kraća (npr. 1,2 Ovna i 1,4 Vage, onda će evkdistanc te točke ipak biti na 1 i nešto Jarca, jer je to bliže). Tako se izračunaju sve točke iz dva horoskopa (iste planete, iste osi polja, znači npr. os 3. polja jedne osobe, i os 3. polja druge, podznaci, Zeniti, čvorovi, sve) i dobije se „nova“ natalna karta, prosjek za dvoje, tj. kompozit. Ona gotovo nepogrešivo pokazuje u kom će se području života i kojim temama dvije osobe naći. Npr. ako je naglašena 5. i 7. „zajednička“ kuća radi se o ljubavi i mogućem braku, ako je 6. ili 10., radi se o odličnim poslovnim mogućnostima suradnje, ako je sve raspršeno, osobe će se baviti svime pomalo, ako je 3. ili 9. putovat će, etc.
Dakako da je za odnos dviju osoba osim kompozita potrebno pogledati i sinastriju, tj. usporedne aspekte, kako bismo imali potpunu sliku, no kompozit gotovo nepogrešivo pokazuje teme u kojim bi se osobe mogle naći.

Profil
 
 
Postano: 29 Rujan 2016 11:08 PR.P   [ Ignoriraj ]   [ # 156 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Što znači kad je planet retrogradan?

U astrološkom smislu retrogradno kretanje planeta je zapravo obratno kretanje planeta. One uobičajeno imaju kretanje od Ovna prema Ribama, a retrogradne planete u svom retrogradnom hodu idu obratno (znači od Riba prema Ovnu). U efemeridima su označene slovom R. Obično svaka osoba ima poneki R planet. Takva kretanja planeta ukazuju na specifičan doživljaj svega što je povezano s prirodom planete koja je R kod osobe u čijoj se natalnoj karti nalazi takva pozicija, a još bolje ukazuju na KARMIČKE DUGOVE IZ PROŠLIH ŽIVOTA. Ako npr. uzmete efemeride i pratite dan po dan nakon nečijeg rođenja R kretanje određenog planeta (kojeg ta osoba ima R u svom radixu), uzimajući dan za godinu, onog dana kad planeta krene direktno (to je u tablicama označeno s D) u toj godini osoba otplaćuje svoj karmički dug što se tiče teme povezane s tom planetom i poljem. Npr. ako netko ima R Veneru u 5. kući, a rođen je npr. 1.7., pa uvidom u efemeride vidimo da 25.7. Venera kreće D (direktno), to znači da će ta osoba s 25 godina otplatiti svoj karmički dug povezan s ljubavlju i na neki način se osloboditi te karme. Dakako treba uzeti u obzir i sve druge utjecaje (možda neki govore suprotno), sve odvagati, povezati i onda zaključiti. Isto tako npr. ako nečiji R planet tek 190.-ti dan nakon rođenja kreće D, osoba će vjerojatno cijeli život otplaćivati dug povezan s R planetom i poljem u kom se nalazi.

Profil
 
 
Postano: 13 Listopad 2016 03:18 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 157 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Kad je rođenje noćno, a kad dnevno?

U astrologiji noćno i dnevno rođenje ne mora uvijek začiti da je netko rođen po noći ili po danu, premda se to može poklopiti. NOĆNO ROĐENJE je kad se Sunce osobe nalazi ispod horizonta (ispod linije koja se proteže od Ascendenta do Descendenta) u natalnoj karti, tj. pada između 1. i 6. kuće. Obratno od toga je DNEVNO ROĐENJE, kad Sunce osobe pada između 7. i 12. kuće natalne karte, odnosno nalazi se iznad linije horizonta. Gdje će pasti nečije Sunce u natalnoj karti ovisi o satu rođenja, širini polja, godišnjem dobu.

Profil
 
 
Postano: 13 Listopad 2016 03:27 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 158 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Poštovani,
Rođena sam 08.03.1967. u 16,15 u Primoštenu. Moje pitanje je vezano za emotivnu vezu započetu u ožujku prošle godine, završenu u lipnju ove godine. Da li je taj prekid konačan?
Zahvaljujem.

Da bismo mogli cjelovito odgovoriti, trebali bismo imati i podatke osobe s kojom ste u vezi. Ipak, iz vaše natalne karte jasno je da je iza vas vrlo zahtjevno razdoblje koje je prestalo tijekom ove jeseni. Iskušenja su bila svakodnevna, a pogotovo od proljeća 2016. pa sve do unazad mjesec dana. Sad stvari teku mirnije i vi možete objektivnije sagledati gdje ste i kako ste. S obzirom da ste osoba s jakom 7. kućom, a i sve planete vam gravitiraju ka istoj, malo je vjerojatno da ćete ostati sami u životu. Dapače, prema vama i oko vas uvijek ima dragih ljudi koji će vas podržati. U tom kontekstu bit ćete rado viđena i primljena osoba od strane drugih, a tako i u društvu, pa i u javnosti. U idućim mjesecima nema posebno poticajnih, ali niti ograničavajućih tranzita za vaš ljubavni i privatni život. Znači, sve je otvoreno i moguće.

Profil
 
 
Postano: 14 Listopad 2016 10:24 PR.P   [ Ignoriraj ]   [ # 159 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  2
Registriran  2016-10-05
horoskop - 13 Listopad 2016 03:27 PO.P

Poštovani,
Rođena sam 08.03.1967. u 16,15 u Primoštenu. Moje pitanje je vezano za emotivnu vezu započetu u ožujku prošle godine, završenu u lipnju ove godine. Da li je taj prekid konačan?
Zahvaljujem.

Da bismo mogli cjelovito odgovoriti, trebali bismo imati i podatke osobe s kojom ste u vezi. Ipak, iz vaše natalne karte jasno je da je iza vas vrlo zahtjevno razdoblje koje je prestalo tijekom ove jeseni. Iskušenja su bila svakodnevna, a pogotovo od proljeća 2016. pa sve do unazad mjesec dana. Sad stvari teku mirnije i vi možete objektivnije sagledati gdje ste i kako ste. S obzirom da ste osoba s jakom 7. kućom, a i sve planete vam gravitiraju ka istoj, malo je vjerojatno da ćete ostati sami u životu. Dapače, prema vama i oko vas uvijek ima dragih ljudi koji će vas podržati. U tom kontekstu bit ćete rado viđena i primljena osoba od strane drugih, a tako i u društvu, pa i u javnosti. U idućim mjesecima nema posebno poticajnih, ali niti ograničavajućih tranzita za vaš ljubavni i privatni život. Znači, sve je otvoreno i moguće.

Zahvaljujem na odgovoru, lijepi pozdrav.

Profil
 
 
Postano: 02 Studeni 2016 02:37 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 160 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Što znači i kad je koja planeta u izgonu ili ezgilu?

Egzil je takva pozicija planeta kad se on nalazi u izgonu, a samim tim teže ispoljava svoje osobine, teže se izražava. To su pozicije obratne od sjedišta. Tako je Sunce u izgonu ili egzilu u Vodenjaku (jer je u sjedištu u Lavu), Mjesec je u izgonu u Jarcu, Merkur u Strijelcu i Ribama, Venera u Ovnu i Škorpionu, Saturn u Raku, Uran u Lavu, Neptun u Djevici, a Pluton u Biku. U opozicionim znacima od spomenutih te su planete u svom sjedištu, gdje se mogu „razmahati“, dok im u izgonu uvijek treba vremena da zažive po svojoj pravoj prirodi i da se razviju, no to ne znači da je to loše. Dapače, neke kombinacije planeta u izgonu s lijepim aspektima mogu stvoriti zaista originalne situacije i talente. Planetu u izgonu treba njegovati, čuvati, pomoći joj da se izrazi.

Profil
 
 
Postano: 12 Studeni 2016 01:26 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 161 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Kako djeluju Mjesečeve faze u natalnoj karti?

Kao nebesko tijelo koje stalno mijenja svoj položaj, Mjesec se sa Zemlje uvijek vidi drukčije. Najupečatljivije su njegove faze: Mlađak (to je zapravo konjukcija Sunca i Mjeseca), Prva četvrt (to je zapravo kvadrat Sunca i Mjeseca kad je Mjesec „ispred“ Sunca), Pun Mjesec ili Uštap (to je zapravo opozicija Sunca i Mjeseca), te Posljednja četvrt (to je kvadrat Sunca i Mjeseca kad je Mjesec „iza“ Sunca). Mjesec raste od Mlađaka do Uštapa, a pada od Uštapa do Mlađaka. Kad Mjesec raste, raste i količina tekućina u tijelu, dok je u slučaju njegova pada obratno. U astrološkom smislu Mlađak, tj. konjukcija Sunca i Mjeseca, potencira značaj polja i znaka u kom se zatekne, može donijeti glavobolje, mučinu ili probleme s vidom ukoliko je konjukcija u nekom izazovnom aspektu s još nekom planetom. Kvadrati Sunca i Mjeseca mogu donijeti lakše probleme s vidom i nesklad između fizičkog i emocionalnog dijela ličnosti u mladosti, pa ima onih koji to teže proživljavaju (ako imaju u kombinaciji uz to povezan još neki nezgodan aspekt), dok opozicija redovno donosi preispitivanja muško-ženskih odnosa i ovisno o drugim aspektima, sklonost da se isti dovedu u pitanje, a također je moguć i konflikt između emotivne strane ličnosti (Mjesec) i ega (Sunce). Ukoliko Mlađak ili Uštap pada u konjukciju s mjesečevom čvorovima, dobiva se pomrčina (Sunčeva ili Mjesečeva, ovisno o položaju) i ljudi rođeni s takvom pozicijom redovno svojim životom donose snažne promjene kako drugima, tako i sebi.

Profil
 
 
Postano: 01 Prosinac 2016 02:56 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 162 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Što je izolirani planet i kako djeluje?

Izolirani planet je planet bez ikakvih aspekata u nečijoj natalnoj karti. Jedni tvrde da se u tom slučaju još više ispoljava, drugi da je zanemaren, no u svakom slučaju, njegove osobine (ili osobine područja kojim on vlada) nisu dobro povezane s ostalim temama života, pa na neki način kod osobe djeluje poput satelita i jedino s drugim ljudima u kombinaciji (koji svojim drugim planetama stvaraju aspekte s tim planetom i na taj ga način aktiviraju i provociraju) on zaživi.

Profil
 
 
Postano: 08 Prosinac 2016 04:05 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 163 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova:  166
Registriran  2007-03-27

Što je solarni horoskop?

Solarni ili godišnji horoskop izrađuje se kad Sunce dođe točno na isto mjesto gdje je bilo u trenutku rođenja. Za svakog pojedinca je drukčiji. Pokazuje glavne tendencije za idućih godinu dana (tj. dok Sunce ne dođe opet na isto mjesto) za osobu kojoj se radi, pa ga mnogi zovu i godišnji horoskop. U njemu je Sunce egzaktno na istom mjestu kao i u trenutku rođenja, dok sve ostalo može biti drukčije, pa tako i polja za godinu za koju se radi. Neki promjeni polja ne pridaju začaj,  nego jednostavno solar računaju za datum rođendana pojedine godine, a stavljaju isto vrijeme kao u trenutku rođenja. U tom slučaju više se pridaje značaj trenutačnim tranzitima na natalna polja tekuće, odnosno godine za koju se radi.

Profil
 
 
Postano: 27 Prosinac 2016 02:15 PO.P   [ Ignoriraj ]   [ # 164 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Ukupno postova:  671
Registriran  2013-11-30

ODGOVOR ZA ERIKU LJ.M. - Dobra vecer.
ovako, rodena sam 22.08.1989. u Kopru, Slovenija. Prije mjesec dana upisala sam fakultet predskolskog odgoja. Cijelo vrijeme se brinem da li sam pravi fakultet/ zvanje upisala. Molila bih vas da mi odgovorite.
Lijep pozdrav!


Niste nam poslali sat rođenja koji bi nam jako pomogao za precizniji odgovor. Ipak, iz ovog što imamo, vidi se da ste vrlo praktična osoba. Zemljani lotos (Djevica – Mars, Merkur, Jarac – Uran, Saturn, Neptun, Bik u kom je Mjesec) sigurno će vam donijeti stabilan uspjeh u poslu, a svoju ćete kretivnost skladno pretočiti u konkretna postignuća. Sunce na samom kraju Lava daje inspiraciju za pedagogiju i bavljenje djecom i u profesionalnom pogledu, no o vama samima svakako ovisi kako će se to i u kom pravcu razvijati. Vjerojatno ćete sve nadograđivati novim znanjima povezanim sa strukom. Jupiter u Raku također daje sklonosti ka pedagoškim temama. Kako je isti u opoziciji sa Satunom i Neptunom, prije bi se reklo da ćete se morati malo pomučiti oko studiranja i fakulteta (neovisno o tome što studirate, to bi vas čekalo na svakom faksu). Kako Jupiter (kao prirodoni ruler 9. kuće koja vlada visokim obrazovanjem) ima i dobre aspekte – sekstil sa Suncem i sekstil sa Mjesecom, vi ćete do svog cilja doći. No eto, imajte na pameti da bez muke nema nauke. Sretno!

Profil
 
 
Postano: 03 Siječanj 2017 11:08 PR.P   [ Ignoriraj ]   [ # 165 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  8
Registriran  2015-09-23
hope - 27 Prosinac 2016 02:15 PO.P

ODGOVOR ZA ERIKU LJ.M. - Dobra vecer.
ovako, rodena sam 22.08.1989. u Kopru, Slovenija. Prije mjesec dana upisala sam fakultet predskolskog odgoja. Cijelo vrijeme se brinem da li sam pravi fakultet/ zvanje upisala. Molila bih vas da mi odgovorite.
Lijep pozdrav!


Niste nam poslali sat rođenja koji bi nam jako pomogao za precizniji odgovor. Ipak, iz ovog što imamo, vidi se da ste vrlo praktična osoba. Zemljani lotos (Djevica – Mars, Merkur, Jarac – Uran, Saturn, Neptun, Bik u kom je Mjesec) sigurno će vam donijeti stabilan uspjeh u poslu, a svoju ćete kretivnost skladno pretočiti u konkretna postignuća. Sunce na samom kraju Lava daje inspiraciju za pedagogiju i bavljenje djecom i u profesionalnom pogledu, no o vama samima svakako ovisi kako će se to i u kom pravcu razvijati. Vjerojatno ćete sve nadograđivati novim znanjima povezanim sa strukom. Jupiter u Raku također daje sklonosti ka pedagoškim temama. Kako je isti u opoziciji sa Satunom i Neptunom, prije bi se reklo da ćete se morati malo pomučiti oko studiranja i fakulteta (neovisno o tome što studirate, to bi vas čekalo na svakom faksu). Kako Jupiter (kao prirodoni ruler 9. kuće koja vlada visokim obrazovanjem) ima i dobre aspekte – sekstil sa Suncem i sekstil sa Mjesecom, vi ćete do svog cilja doći. No eto, imajte na pameti da bez muke nema nauke. Sretno!

Pozdrav! Rodena sam u 6:45. Nadam se da mi mozete preciznije odgovoriti. Naravno, ako zelite. I hvala Vam puno na odgovoru gore! Lijep pozdrav i uspjesnu Novu godinu zelim svima!

Profil
 
 
   
11 od 15
11