ASTROAKTUALNOSTI - 2022

Što nam 2022. godina donosi na globalnom planu?

Mjeseci pred nama donijet će niz vrlo zanimljivih situacija.

Mjesečevi čvorovi u fiksnim znacima Bika i Škorpiona učinit će da se glavnina promjerna događa u područjima sustava vrijednosti, novih stilova preživljavanja, obnavljanja koja su dosad bila možda i nezamisliva, vraćanja prirodi i iskonskim ljudskim temeljima, a sve kroz određena preispitivanja i borbe.

Proces prebacivanja vrijednosti i fokusa s materijalnog svijeta na nematerijalni, kao i na svijet vrlina, nastavit će se.

Krupnije planete u znacima koji su skloni humanosti učinit će da sve spomenuto zaživi i razvija se još jače. Dakako, za mnoge i kroz iskušenja. Jer trebat će se probuditi, progledati, otpustiti stare obrasce, a pogotovo u području vrijednosti.

Prihvaćanje da materijalni plan nije dominantan u vremenima koji dolaze, za neke će biti teško, no to će se pokazati kao jedini ispravan put.

Saturn u Vodenjaku cijelu će godinu donositi iskušenja u temama ljudskosti, no i bildanje istih, izgrađivanje novih pristupa i utvrđivanje starog-novog gradiva da je čovjek čovjeku lijek.

Jupiter u Ribama, zajedno  Neptunom u istom znaku, na veličanstven će način buditi emocije suosjećanja i ljudskosti, a oni koji  im se budu opirali, naći će se u velikim dvojbama. Pomoći jedni drugima postat će na neki način stil opstanka za mnoge. Sebičnost više neće držati vodu ni na koji način. Timski igrači bit će daleko ispred onih koji rade samo za sebe.

Jupiter u Ovnu od 11.5. do 29.10. potaknut će mnoge na akciju u raznim temama, otvorit će kanale za suradnju, a individualisti koji su dosegli razinu humanosti bit će na dobitku.

Oni ostali koji i dalje budu djelovali samo za svoju korist, bit će samo nakratko zaneseni vlastitim iluzijama, jer već od 11. mjeseca Jupiter se vraća u Ribe i zajedništvo i razumijevanje opet dominiraju kao način komunikacije i interakcije.

 

Pred nama je također godina sa četiri eklipse u samo dva fiksna znaka: u Biku i Škorpionu. Kruti principi bit će uzdrmani i morat će se mijenjati. Promjene će se odvijati najviše u već spomenutim područjima sustava vrijednosti i načina obnavljanja i borbi.

Zanimljivo je i to da su ove godine obje totalne pomrčine one Mjesečeve, dok su Sunčeve parcijalne. To znači da će se glavnina promjena događati introvertirano, unutar duše, da će stvari ići iznutra, a neki će kroz krize u tim danima dolaziti do novih rješenja.

Evo točnih termina eklipsi u 2022. (po griničkom vremenu):

30.4. u 20,42h na 10,28 Bika – parcijalna pomrčina Sunca

16.5. u 4,12h na 25,18 Škropiona – totalna pomrčina Mjeseca

25.10. u 11,00h na 2,00 Škorpiona – parcijalna pomrčina Sunca

8.11. u 10,55h na 16,01 Bika – totalna pomrčina Mjeseca.

Ako nešto odlučujete tih dana, svakako prvo prespavajte i odluku donosite barem dan, dva nakon pomrčine jer će situacija tada biti bistrija, a vama sve jasnije. Ukratko, prvo se smirite i saberite, a tek onda odlučujte.

 

Tijekom 2022. Merkur će imati nekoliko redovnih retrogradnih faza. Periodi su to kad zastaju poruke, pisma, nastaje zbrka u kontaktima, u komunikaciji, prometu, ili se na dnevni red vraćaju neke teme povezane sa spomenutim, a koje prije nisu bile odrađene do kraja.

Ako tih dana na primjer, ostanete bez Interneta, ako zapnete u prometu, ako poruke kasne ili ne možete doći do nekih odgovora, smirite se. Samo se sjetite one – Strpljen, spašen, i sve će biti u redu.

Inače, ove će godine retro Merkur će biti u zračnim i zemljanim znacima, pa je za očekivati da će preispitivanja i analize biti povezani s odnosima, komunikacijom, razmišljanjima, idejama, ali i praktičnim djelovanjem. Izgledno je da će najveći uspjeh polučiti oni koji ono što misle i govore, to isto i čine.

Oni koji jedno misle, drugo pričaju, a treće rade, sigurno će imati problema u fazama retrogradnog Merkura. Drugim riječima – proći će jedino iskrenost i čestitost.

Merkur je retrogradan u 2022.:

15.1.-5.2. u Jarcu, pa Vodenjaku

11.5.-4.6. u Blizancu, pa Biku

11.9.-3.10. u Vagi, pa Djevici

30.12. do kraja godine u Jarcu.

 

Venera će tijekom 2022. biti u svom uobičajenom kretanju i opemenjivati svaki znak, a nešto će se dulje zadržati u znaku Jarca – od početka godine, pa sve do 7.3., što će pripadnicima ovog znaka donijeti nešto bogatiji ljubavni život ili lijepe prilike za zbližavanje (češće nego inače). No i svi ostali znaci neće biti zakinuti u ljubavnim prilikama. Bit će ih.

 

Ono što će svakako obilježiti ovu godinu jest i dulji tranzit Marsa po znaku Blizanca u drugom dijelu godine. Nakon 21.8., pa sve do kraja godine Mars će biti u Blizancu. Svima koji u tom znaku imaju neke jače planete, kao i pripadnicima tog znaka donijet će pojačane aktivnosti. Svi takvi će puni energije, a treba paziti samo da ne pregore.

Globalno, ovaj tranzit Marsa po Blizancu pojačat će sve razine komunikacija, kretanja na kraće staze, korespondencije elektroničkim i svim drugim kanalima,  niz novih informacija, a pojačat će svakako i  izražavanja svog mišljenja.

Kako je u isto vrijeme Saturn u Vodenjaku u trigonu s Marsom, za očekivati je da će neka komuniciranja biti maratonska, povremeno i naporna, možda važni pregovori, a teme ozbiljne. No s rezultatom, jer trigon spomenutih planeta donosi izdržljivost, snagu, a u konačnici nešto pozitivno. Vjerojatno se radi o nekim važnim informacijama i dogovorima.

 

Sporije planete - Uran u Biku, Neptun u Ribama i Pluton u Jarcu, tijekom ove godine ne mijenjaju znak, tako da one kontinuirano nastavljaju svojim utjecajem podizati vibraciju viših razina svijesti – prva za promjene sustava i povratak zemlji i prirodi, druga za humanizam i suosjećajnost, a treća za definitivnu promjenu vladajućih struktura.

 

I ostalo je još jedno pitanje – što s pandemijom?

Prateći zadnju veliku pandemiju španjolske gripe od prije stotinjak godina, a koja je započela pod istim aspektom konjukcije Jupitera i Plutona (u kardinalnom znaku) i potrajala oko dvije i pol godine, za nadati se je da ćemo tijekom 2022. (dvije i pol godine bit će sredinom 2022.) nadvladati i taj problem.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve