ASTROAKTUALNOSTI - MERKUR KREĆE RETROGRADNO

Nakon Sunčeve eklipse, ovaj vikend Mekrur će prvo "stati", pa krenuti "unazad". 

Dan nakon prve ovogodišnje Sunčeve pomrčine (koja se zbiva u četvrtak rano ujutro), već u petak ujutro Merkur će biti stacionaran i obrnuti prividno svoj hod na retrogradno. 

Stacionaran Merkur je poput žabokrečine, ili pak ustajale vode. Retro Merkur je kao kad se voda vraća natrag tamo gdje je već bila. 

Osim što će eklipsa preokrenuti neke stvari, a najviše u životima onih koji na kraju Ovna i početku Bika imaju neki važan planet, sama pozicija Merkura koji će usporiti, učinit će da stvari izgledaju kao slow moution, i kao da se naizgled ništa ne pomiče s mrtve točke. No samo naizgled. 

Situacija bi se mogla opisati kao ZATIŠJE PRED BURU. 

Nakon pomrčine otvaraju se neka nova poglavlja, no što se tiče komunikacije, zbog retrogradnog Merkura činit će se da još neke stvari treba objasniti, pojasniti, proanalizirati, proraditi. 

Kao da ste otvorili nova vrata, ali zasad još gledate kroz njih prije nego što učinite prvi konkretan korak.

Ključ za ovu situaciju je poštenje i strpljenje. Pustimo da istina izađe na vidjelo i da se stvari nazovu pravim imenom. 

Bude li zastoja, nesporazuma, peripetija u prometu, Internetu, učenju, izražavanju, ne divljajte, nego ostanite mirnni i sabrani. Ako nešto treba dodatno proraditi ili malo pričekati, podnesite to.

Merkur u retro hodu donosi takve situacije, ne možda svima jednakim intenzitetom, no mnogima. 

Isti planet krenut će direktno 15.5. oko 3 sata poslije ponoći, pa će se sve ono što je možda bilo još malo mutno, razbistriti do kraja. 

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve