BROJ 13

Postoji netočno i nepravedno vjerovanje da ovaj broj nije sretan. Simbolika broja 13 u sebi nosi jedno sasvim drugo značenje.

Misterija trinaestice za mnoge je intrigantna.
Stare bapske priče kako je riječ o nesretnom broju zapravo ne drže vodu. Radi se najvjerojatnije o predrasudi i zastrašivanju, te nerazumijevanju same prirode ovog vrlo zanimljivog broja.

Ako malo bolje sagledamo, uvidjet ćemo da broj 13 slijedi iza broja 12, a broj 12 ima snažno prepoznavanje u prirodi i samoj ljudskoj povijesti.

O čemu se radi?
Krenemo li od prirode, znamo da na nebeskom svodu iznad nas postoji 12 sazviježđa koja su predstavljena figurama Zodijaka, od Ovna do Ribe. Isto tako, u astrologiji postoji i 12 polja ili kuća horoskopa koje pokrivaju sve relevantne teme koje postoje, a ekvivalenti su i znacima Zodijaka.

Zodijak, koji je po prirodi savršen jer u sebi sadrži sve - sve priče, sve teme, sve elemente i to u slijedu koji je skladan i prirodan (jer slijedi neki prirodni razvoj), ide u krug i tako zatvara cijeli jedan ciklus.
Onaj tko misli da su ljudi to tek tako izmislili, očito je slijepac, jer sama priroda na nebu iznad nas ispisala je neoborive dokaze da je tome tako.

Idemo dalje, po kriteriju prirode. DNK ima oblik spirale i kako se „vrti“, ide iz jednog kruga u idući, te tako prožima određeni tijek, razvoj.

Očito je da iz jednog kruga možemo ići na višu razinu, poput nekih prirodnih stepenica.
No na tu razinu možemo stići tek kad prođemo cijeli krug prije i proradimo sve njegove teme. Svaka stepenica treba se odraditi, nema popusta ili preskakanja.
I nakon što smo uspješno prošli prvi zavoj, zavrtanj, serpentinu, prirodnim slijedom, bez prekidanja, napuštamo krug koji je iza nas i idemo dalje, u novi krug.

Kao što i kalendarski (kalendar su izmislili ljudi, ali opet ne napamet,  nego gledajući u nebo i prateći kretanja nebeskih tijela) „putujemo“ iz godine u godinu, kao što Zemlja za 365 dana obiđe Sunce, a ono gledano sa Zemlja prođe kroz svih 12 sazviježđa, ide novi start, novi ciklus, novi krug.
Sve se to ovija prirodno, bez pritiska, samo od sebe.

Što se tiče broja 12, najpoznatiji primjer u ljudskoj povijesti je 12 apostola oko Isusa.
Netko bi rekao da je Isus ona 13. osoba koja nas vodi u nešto novo, no to ostavljamo religijskim i inim znalcima na razmatranje.

I što se može zaključiti nakon spomenutog?
Broj 13 zasigurno ima u sebi simboliku novog početka, novog ciklusa nakon što smo proradili stvari, nakon što smo se uspeli kroz svih 12 stepenica i dorasli, sazreli, postali otvoreni za nešto novo.
 
13 označava korak u novo, početak jednog novog ciklusa, novi start, novi život.

Kad je nešto novo, mnogima je i nepoznato, pa možda otuda i ide ideja kako je to neki nesretan broj jer nije u normali ni kontroli poznatih 12 tema.
No čovjek koji želi rasti i razvijati se, s radošću i lakoćom ostavlja iza sebe sve staro jer je spreman za nešto novo. I na temeljima svojih spoznaja iz prethodnog ciklusa, on ide dalje.
Ako ne ideš dalje, ne razvijaš se.

Čovjek ide dalje onda kad je spreman i otvoren za neki novi put. A to je kad prođe zadani mu krug.
Onda kreće u novi krug. Oni koji to ne žele, ostaju se vrtjeti u starom krugu i zapravo se na razvijaju, a njihov život s vremenom počinje sličiti na ustajalu vodu.

Stoga prepoznajte broj 13 kao novu mogućnost i priliku za svoj razvoj.

Radi se očito o mističnom broju (jer nitko ne zna što mu nosi novi ciklus), no ako u sebi njegujete ljubav i vjeru u ljepše sutra, onda je za vas taj broj obećavajući i sretan.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve