DARIVANJE

Davanje i primanje vječna je priča, pa kad se i o poklonima radi. Sagledajmo što o tome kažu zvijezde.

Kad smo u prilici nekome nešto darovati, obično prvo pomislimo na materijalni dar. Pa čak i ako se radi o kartama za koncert ili slično, opet se radi o nekim ulaznicama koje nas vode ka određenom sadržaju koji je više manje satkan od materije.

Ipak, u širem smislu, davanje ima dublji značaj i dugoročno znači ulaganje u neki odnos, u neku osobu, u nešto dragocjeno, što bi se u nastavku moglo lijepo razvijati.

Zato je darivanje nematerijalnih stvari na neki način vrlina i označava jedno od lica nesebičnosti, sposobnost dijeljenja s drugima.

 

Što je najdragocjenije što možemo nekome darivati?

Sebe i svoje vrijeme. Svoju pažnju i poštovanje prema nekoj osobi.

Ako imamo takav pristup prema nekom stalno, znajte da je ta osoba kontinuirano darivana od vas i da će vam se to dobro kad tad vratiti. Možda ne od iste osobe, ali sigurno, bar na nekoj drugoj strani. Za to će se pobrinuti zakon svemira koji kaže da slično privlači slično. Dobro se dobrim vraća.

 

Pokušajmo sagledati ljudske odnose kroz davanje koje nije materijalnog karaktera.

 

Ako je po astrologiji, najvještiji darivatelji nematerijalnog su zračni znaci.

Vaga će vam uvijek pokloniti svoj ljubaznk osmijeh i u njenom drutšvu nikad s enećete osjećati vulgarno. Finoća kojom zrači i vas će potaknuti na gospodski pristup, a osjećat ćete se lijepo.

Vodenjak će vam uvijek i bezrezervno ponuditi prijateljstvo, pa makar i na svoj bombastično čudan način. Uz njega ćete se zaista osjećati  kao tim.

Blizanac neće zatvarati usta kako bi vam ispričao najnovije doživljaje. Ako je pri tom iskren, činit će vasm se da je pred vama svijet na dlanu.

 

Slijedeći na redu su vatreni znaci.

Ovan će gledati da vam priušti kakvo nesvakidašnje uzbuđenje, da vas povede do zvijezda putem koji samo on zna. S njim nikad nem apraznog hoda.

Strijelcu je nebitno koliko ćete vremena i živaca potrošiti slijedeći ga u neku zabit na kraju svijeta. Važno je samo da se kreće što dalje. NI filozofska razmatranja neće imati kraja.

Lav će vas rado pomaziti i odvesti na poznati društveni događaj, ali će pri tom svako malo paziti da mu ne ukradete show. Štitit će vas, ali budite diskretni.

 

Vodeni znaci ne mogu ući u priču davanja bez emocija. Zato će vam zaista pokloniti sve svoje vrijeme i svu pažnju koju priželjkujete.

Rak će vas pažljivo saslušati, a vi ćete imati osjećaj da se nikad nikom  niste povjerili toliko i na na taj način kao njemu.

Ribe će prema vama pokazati toliko suosjećanja, da ćete misliti da vas razumiju bolje nego itko drugi na svijetu.

Škorpioni će vas možda bocnuti ponekom provokacijom, ali će vam dati motivacije da stvari sagledate realno i u cjelini. Kod njih nema popusta.

 

Zemljani znaci učinit će da praktično djelujete ili da se konkretno pokrenete.

Bik će možda zazirati od davanja, jer je njegov svijet imanja njemu jako važan, pa će prije gledati da naklonost izrazi nekim materijalnim darom. No ako ipak odluči dati nešto što nije od materije, to će biti nježan dodir ili pogled pun obećanja koji vas ponekad može oboriti s nogu.

Djevica će biti vrlo obzirna i pazit će na svaku sitnicu kako bi vam ugodila. Ponekad ćete se osjećati počašćeni njenim društvom i poniznošću.

Jarac neće bježati od iskrenosti i ta kvaliteta koja vam se u prvi tren možda i ne svidi, kasnije će dugoročno doprinijeti vašem razvoju više nego išta drugo. Jarčeva davanja traju kroz vrijeme. I s vrmenom dobivaju na težini i snazi.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve