GLAVNA ZVIJEZDA JE JADRAN

Na Jadransko more i ove su se godine sjatile brojne zvijezde.

Hollywoodske zvijezde, domaći estradnjaci, ugledni gosti iz svijeta, moćnici s jahtama za koje se ni ne zna da su ovdje, estradnjaci iz susjedstva, i svi oni koji vole more i žele se odmoriti i uživati, tu su ovih dana, bilo da leže na plažama, plove na brodovima, šetaju da budu viđeni.

Pa kad se sve skupa zbroji, pored svih njih, ipak je glavna zvijezda u središtu ovog ljeta - Jadran sa svojim prekrasnim uvalama, otocima i otočićima.

Jadran je specifično more, zaštićeno sa svojim relativno uskim prolazom Otranta, ugodne klime i neopisive ljepote.

Možda niste znali, ali čak postoji teorija da je ovdje nekad bila Atlantida, te da je brojno duhovno blago negdje skriveno ispod jadranskih valova.

Jer jedini dokaz o postojanju Atlantide jesu Platonovi tekstovi Timej i Kritija u kojim on spominje kraljevstvo moćne Atlantide koja je bila iza Herkulovih stupova (po nekima to je upravo Otrant, po nekima nešto drugo), a iz istog moglo se doseći na brojne otoke u blizini. Također je postojao planinski lanac na sjeveru, te plodna dolina blizu njega, sve blizu kruga u vodi, središnjeg dijela Atlantide.

Aklo pogledamo slike kako je nekad izgledao Jadran s plodnom dolinom na svom sadašnjem sjevernom dijelu, te Velebitom na sjeveru, a onda dakako i otocima koji su još tu, ova teorija budi razmišljanja.

Sve je to bilo davno, pa se priče razvijaju kroz vrijeme, a nitko zapravo ne zna što je istina. Nju čuva more.

No istina je da onaj tko jednom dođe ovdje i prokrstari Jadranom, gotovo uvijek, ako može, gleda da ga opet posjeti.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve