IDEALAN ODMOR I LJETOVANJE

Svatko ima svoj način odmora i ljetovanja. Koji je najbolji za vas?

Odmor nije samo puko oslobađanje od svakodnevne rutine. Naročito danas.

 

Obrazac dolaska na posao i redovna rutina kao i smjena radnih mjeseci s onim u kom se odlazi na godišnji sve je manje prepoznatljiv. Kod onih koji rade još kako tako, premda kod mnogih sve manje zbog sklonosti da ih se izrabljuje u sustavu liberalnog kapitalizma koji ne štedi čovjeka. Oni pak koji ne rade, puni su briga za svoju egzistenciju, pa u grču zaboravljaju na sve ljepote koje im nudi priroda i život oko njih.

 

Pravi odmor je odmak od svega što vas pritišće, opterećuje, a ne mehanički obrazac u kruto određenom vremenu koji vam diktira vaš poslodavac ili vaša situacija koja vam se čini bezizlazna zbog neimanja posla. Razmislite o ovom. Možete uvesti takozvani odmor svaki dan u svoj život – kao novi koncept u skladu s potrebama vremena i prije svega s vašim potrebama.

 

Odmor se može prakticirati kroz određen broj dana, ali i unutar svakog dana bez obzira bili vi radno aktivni ili ne. Tu je malo drukčiji pristup odmaranju od onog na koji smo navikli. Važno je pri tom postići učinak da se odmaknemo od svega, da zaboravimo na sve.

 

Netko će to činiti bivajući aktivan, a netko jednostavno se prepuštajući dokolici.

 

Koja vam varijanta bolje odgovara, znat ćete samo tako da se iskreno okrenete prema sebi i slušate svoj unutrašnji glas. Zanemarite što vam tko predlaže, kakve su želje ljudi oko vas, slušajte sebe. Svatko zapravo zna što ga opušta. Ako niste sigurni, kriterij je jednostavan: način na koji provodite svoje vrijeme trebao bi vam donijeti mir u duši i zaborav od svega. Pa zapitajte sebe što je to što vam može donijeti takvo raspoloženje, stanje?

Odgovor je tu, u vama.

 

Ako vaši bližnji imaju određena očekivanja od vas u vezi odmora, a koja se razlikuju od onog što znate da biste vi željeli, morat ćete naći kompromis. Preložite srednje rješenje ili pak naizmjenično – neka par dana bude po njihovom, a par po vašem. Znajte da svatko ima pravo na svoj stil odmora, bio on aktivan ili pasivan, a ako je vaša odluka da ga provedete zajedno, morat ćete se dogovarati.

Poštujte jedni druge i uvažavajte razlike.

 

Dok jedan uživa spavajući, drugi trči maraton. I to može biti skladno nadopunjavanje. Važno je da se sastanete na cilju.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve