KAKAV DOM SANJA KOJI ZNAK

Kad biste imali priliku stvoriti dom iz svojih snova, kako bi on izgledao?

Dom je u natalnoj karti opisan s položajem 4. kuće, sa znakom, planetema, aspektima u njoj, te vladarem znaka u koji ista pada. Ona ukazuje otkud osoba dolazi, svojstvo njena porijekla, početak i kraj života, dom i domovinu, ona je ono dno u natalnoj karti, onaj temelj iz kojeg sve počinje.

Pa premda smo svi različiti, ipak se mogu dati neke odrednice prema znakovima, odnosno kakav dom tko najradije priželjkuje. Želite li precizno otkriti kakav vam je dom dat kroz život, proučite detaljno svoju natalnu kartu i 4. kuću u njoj. Ovdje ćemo se orijentirati na opće smjernice po znacima.

 

OVAN

Jednostavnost je ključ i smisao njegova doma. Ovnovi vole čiste, jasne linije i da sve bude tek toliko koliko je potrebno kako bi se osjećali ugodno. Sportski stil priželjkuju jer u sportski tipovi po prirodi. Zato su njihovi domovi primjeri blago minimalističkog stila, ponekad povezanog s prirodom.

 

BIK

Udobnost je za njih rješenje za sve kad se o kući radi. No ne zaboravljaju ni na estetiku. Zato je slika starog pojma „kućica u cvijeću“ nešto na što će Bik uvijek pasti. Vole ukrasiti svoj dom lijepim stvarima, no nikad na štetu svoje komocije. Krevet ili sofa za njih je centar svijeta kad su kod kuće. I kuhinja.

 

BLIZANAC

Njima se teško skrasiti. Najradije bi boravili barem na dvije adrese, što se često u životu i događa. Mali stan u kom je sve nadohvat ruke i koji se lako održava rado će kombinirati s vikendicom, no najbolje se osjećaju u svom autu. Pokretljivost je njihov ključ rješenja i uređenja doma.

 

RAK

Ovo su pravi domaćini koji bi se najradije ugrijali uz neki dobar kamin ili ognjište na otvorenom. Prava tradicijska kuća slika je koju svaki pravi Rak priželjkuje. I to  kuća za veliku obitelj u kojoj je kuhinja spojena s dnevnim boravkom i gdje se obitelj skuplja kad god je moguće. To je njihov san.

 

LAV

Da mogu, živjeli bi u kući od stakla gdje su umjesto zidova prozori i gdje ih svatko može vidjeti. Vole solarne kuće (upravo takve s nizom velikih staklenih površina) jer to zadovoljava njihovu potrebu da se osjećaju kao na pozornici, a i na Suncu istovremeno. Neka kuća blista i nek njen sadržaj svi vide.

 

DJEVICA

Njen dom bit će uređen vrlo pažljivo i s nizom praktičnih, a istovremeno i lijepih detalja. Pravi su stilisti, koji će i iz najjadnije garsonjerice s par sitnica stvriti ugođaj u kojem će se svatko osjećati lijepo. Preferiraju skromnije ambijente, no svojim darom oni će ih uvijek učiniti posebnim.

 

VAGA

Ljepota je ključ kojim se vode, pa i u izboru i uređenju doma. Vage nikad neće živjeti u bezličnim ili mračnim prostorima. Pastelni tonovi njihova su strast, a iste upotpunjuju cvjetnim ili svilenkastim detaljima poput zavjesa ili sličnog. Ako nemaju novca, sve će naći na buvljaku i opet će biti ekskluziva.

 

ŠKORPION

Njihov dom uvijek ima crtu ili bar kutak koji je mističan. Obično se radi o spavaćoj sobi gdje je krevet kombiniran s diskretnom rasvjetom, no ponekad je cijeli njihov dom takav, poput tajanstvene pećine. Ima i onih koji vole kombinirati stijene, bilje i isprepletu vanjski i unutrašnji prostor. Uz ponešto vode.

 

STRIJELAC

Širina, prostranost, egzotika. Toje njihov stil doma. Možete se naći u domu Strijelca, a da po svemu oko vas uopće ne možete odrediti u kojoj se kulturi nalazite. Kod njih je obavezan namještaj ili bar detalj s drugog kontinenta, a ni biljke koje nikad niste vidjeli neće nedostajati.

 

JARAC

Centralno mjesto u njihovom domu svakako je radni prostor, a nerijetko je to baš stol. Pokraj njega bit će dostupno baš sve kako bi Jarac mogao raditi i danju i noću – kauč za odmor, mali frižider za usput pojesti, mini tuš. Sve ostalo može, a i ne mora. Ako ima obitelj, radna soba je obvezna.

 

VODENJAK

Ključ izgleda njihova doma je u originalnosti. Nije bitno kakav je dom, nego da je specifičan i drukčiji od svih ostalih. U tome znaju i pretjerati, pa ima Vodenjaka koji žive u prostorima sličnim skladištima, gledalištu, ili pak starim autobusima vješto prepravljenim u stil svemiskog broda.

 

RIBE

Njihov dom je obično pun diskretnih boja i svjetlucanja, raznih ukrasa koji kod gosta bude maštu. Mogu stvoriti jedinstvene prostore u kojim se osjećaju kao da su na nekoj pučini, ili još bolje - pod morem. U cijelu priču svaki se dan obično upliće i glazba koja potiho svira u svakom kutku. A Riba prede.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve