KAKO IZDRŽATI NA PUTU DO CILJA

Svi mi imamo svoje želje, nade i ciljeve. No što je ključno kad treba izdržati da ih dosegnemo?

Čovjek bez plana i cilja je kao ugašena lampa. Mogao bi svijetliti, ali na svijetli. Mogao bi nekamo stremiti i ići, ali on stoji na mjestu. Ne koristi svoj kapacitet onako kako bi mogao i za njega se može slobodno reći „baš šteta, a mogao bi“.

S druge strane, ako ste učinili baš sve što ste mogli da biste nešto postigli i ako rezultat izostane, možete biti mirni, a „svjetlost vaše lampe“ osvijetlit će vam s vremenom zašto je tome tako i dati vam dublje razumijevnaje, te ukazati na neki novi možda mogući put. I opet ste na dobitku.

Razvijanje sebe, svoje duše, ili pak onog što sebi postavimo prema našim očekivanjima, to je neki put kroz koji osoba osjeća da se nešto događa, da ona nekamo ide, razvija se.

 

Na tom putu uvijek postoje psi koji laju, postoji kamenje koje nam čini prepreke, postoje provalije pokraj kojih trebmo smireno i trezveno proći i postoji još mnogo toga što naša mašta možda u početku ne može ni predvidjeti. Ako je put do cilja dugačak, potrebna je izdržljivost maratonca.

Ne zalijećite se i ne trošite svoju snagu u startu misleći da ćete brzo i lako doseći ono čemju težite. To ne postoji, to je možda samo poneki izuzetak, koji se kasnije, prema zakonu ravnoteže, uvijek upotpuni nečim još težim.

Da biste izdržali na svojm putu do cilja, uvijek imajte isti na pameti. Najviše zato da ne skrenete s puta i da u sebi osvijestite o čemu se zapravo radi. Jer mnoštvo je zabluda na koje ćete nailaziti, a put kojim idete nerijetko je i vrlo uzak.

Što se tiče motivacije, o njoj trebate razmisliti u samom početku. Zapitajte se što zapravo želim, definirajte svoj cilj (ako može  konkretno), osmislite način kako ćete početi,  imajte plan ( i onaj rezervni, plan B), sagledajte što vam nedostaje, potrudite se i to ostvariti, i ono bitno – znajte što vi time postajete ili što dobivate? Tad će i motvacija biti čvrsta, volja snažna i neovisna, a vi odlučni na svom putu.

 

Kad naiđete na psa koji laje, fokusirajte se na sebe iznutra i vidite da li pas laje s razlogom, da li ikakva njegova kritika ima smisla, no ako iznutra osjećate da je vibracija negativna, samo prođite, zaobiđite, ignorirajte. Ne trošite energiju na negativce.

Ako pak naišđete na nekog tko vam (opet prema vašem unutrašnjem osjećaju) iskreno ukazuje na nešto dobro, pa bi nešto trebali prilagoditi u svom načinu prema cilju, razmotrite u miru i prihvatite, budite otvoreni, a ne kruti.

Umijeće balansiranja na putu moglo bi se usporediti i s jahanjem  na valovima života. Ponekad val treba preskočiti, a ponekad ga zajahati i on će vas ponijeti još dalje. No trebate znati razlučiti kad je koja situacija za vas povoljna, a kad nije.

Zato je bitno uvijek (na svom putu do cilja) održavati i redovno njegovati vezu sa samim sobom, sa svojim unutrašnjim svijetom, jer iz njega dobivate najizvornije i najtočnije informacije što je za vas dobro i što vam je najbolje činiti.

 

Mnogi uspješni ljudi svaki dan provedu bar pola sata sami sa sobom. Pokušajte i vi. Nakon nekog vremena, njegujući ovu naviku, vidjet ćete da će vam sve biti jasno, a vi još jači da izdržite na svom putu do cilja.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve