KAKO IZRAZITI LJUBAV

Nije jednostavno, pogotovo kad treba izraziti ljubav. No ipak, osnove su univerzalne za sve.

Postoje razne okolnosti u kojim se razvijaju ljubavne priče. Ponekad su objektivno teške situacije vrlo inspirativne za ljubav, a ponekad je obratno. Nema pravila.

 

Sjetimo se samo mnogih ljubavnih pisama napisanih s toliko nadahnuća dok je netko nekog čekao, bilo u ratu, bilo u miru. Netko bi rekao da nije tako, ne bih naučio komunicirati s voljenom osobom.

 

Neki ljudi upoznali su se baš tako, putem pisama, a tek onda po viđenju. I to je bilo upoznavanje u dušu.

Danas je zbližavanje putem Interneta nešto svakodnevno. Koliko se otvorite, toliko se upoznajete. Ipak, ne otvaramo se svakom. Treba prepoznati tko ima kakve namjere. No i kompjutor je tu dobar alat ako ga znamo koristiti na pravi način.

 

Ono što je važno u ljubavnoj komunikaciji, to su neka načela koja postoje oduvijek. Vrijedi ih se prisjetiti kako bi nam komunikacija s voljenom osobom bila što uspješnija.

 

Pa krenimo redom. Evo tih načela:

 

 

ISKRENOST

 

Nemojte se pretvarati da ste nešto što niste. Možete ponešto prešutjeti, ali glumiti nešto što niste ili izmišljati priče koje se nisu dogodile, uvijek na kraju ne ispadne dobro. Pogotovo ako nekog volite i želite s njim ostati na duge staze.

Budite iskreni, no to ne znači da morate objašnjavati svaki detalj svog postojanja ili daviti partnera sa sitnicama. Jednostavno slušajte svoj unutrašnji glas i pričajte, sudjelujte, slušajte drugu stranu, prihvaćajte, osjetite što vam je možda rečeno između redova. Budite ono što jeste.

 

 

PRIRODNOST I POŠTOVANJE DRUGOG

 

Ovo je povezano s prvim. Ipak, razlika je u tome da ne forsirate stvari. Znači slijedite neki ritam između vas dvoje i dopustite sebi kao paru da ima faze koje su tiše i koje su bučnije. Također budite svjesni da vas je dvoje, pa da svatko ima pravo glasa. To zapravo znači da trebate znati kad govorite vi, a kad onaj drugi. Znači osjetite kad treba slušati (čuti) onog drugog. Istovremeno, ne inzistirajte na priči pod svaku cijenu, znajte provesti ugodno vrijeme zajedno i u tišini. Jer tišina ponekad govori više nego riječi. Njegujte spontanost ponašanja.

 

 

NE PRIGOVARAJTE, NEGO BUDITE BLAGI

 

Čak i ako vam se nešto ne svidi kod voljene osobe, budite blagi u kritikama, a glasni u pohvalama. Nikada voljenu osobu nemojte ismijavati. Zapamtite da nitko ne voli da mu se prigovara ili da ga se kriritzira jer na taj način ubijate motivaciju te osobe da vam se otvori, a vaš međusobni odnos dovodite u stanje distance i zatvorenosti. Nitko nije savršen, pa ako vam nešto baš smeta, izrazite to na duhovit način ili vrlo diskretno. I ono što je jako važno, nikada pred nekim trećim, nego nasamo i u ozračju kad ste oboje dobri jedno drugom, opušteni. Tako će vaša sugestija pasti na plodno tlo. Onaj (ona) koji vas voli, prihvatit će to mnogo bolje nego da cijelo vrijeme „kvocate“ i u idućoj prilici pokušat će se korigirati. Štoviše, bit će vam zahvalan na vašoj dobronamjernosti i blagosti, a vaša će komunikacija dobiti na povjerenju.

 

 

U SVAKOJ PRAVOJ PRILICI IZRAZITE LJUBAV

 

To da znate da vas netko voli velika je stvar. Ne propuštajte priliku to izraziti, pa makar po tko zna koji put. Ipak, važno je da to bude iskreno i primjereno situaciji. To znači da ljubav nećete izražavati mehanički, jer će vaše riječi devalvirati. Reći ćete da nekog volite onda kada osjetite da je za to prava prilika. Ali uvijek kad takva prilika bude, prepoznajte je i učinite to. Drugoj strani to će mnogo  značiti. Zašto? Zato jer kad dođu zahtjevniji ljubavni dani kad ne ide sve glatko, ta osoba će se sjetiti vaših iskrenih riječi i to će joj dati snage da se održi u vašem međusobnom odnosu bez obzira što vam možda taj čas ne cvjetaju ruže.

 

 

NJEGUJTE „TELEPATIJU“

 

Neverbalna komunikacija iznimno je važna. Sigurno je da između dvije osobe koje se vole ona zauzima i te kako važno mjesto. Pri tom ne mislimo na ljubavne zagrljaje, jer oni se podrazumijevaju, nego na onu supitlnu igru pogleda tokom komunikacije bili vi sami, bili u društvu veće grupe ljudi. Ponekad je dovoljno samo da se pogledate i da znate što ono drugo misli. To je to razumijevanje koje proizlazi iz otvaranja duša koje se skladno nadopunjuju, imaju povjerenja jedna u drugu i prepoznaju se kao pripadajuće. Pa ne zaboravite njegovati i tu telepatsku komunikaciju. Ona je mnogo puta dublja od bilo kakvih riječi.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve