KAKO OJAČATI IMUNITET

Neptun je planet koji je povezan s virusima i infekcijama, a kad se na nebu još udruži i s Jupiterom, eto nam pandemije. No zašto baš sad?

Kako Jupiter po svojoj prirodi sve širi, tako je i sekstil Jupitera i Neptuna idealan za svaku vrstu širenja zaraze. No ovaj sekstil se redovno događa na nebu svakih par godina, štoviše sekstil je čak i dobar aspekt. U čemu je onda ključ?

Ključ je u konjukciji Jupitera i Plutona (u Jarcu), a koji je potpomognut i ojačan sekstilom s Neptunom u Ribama (koji je u svom sjedištu, u Ribama, iznimno jak).  

Sve što Jupiter širi, širit će globalno (zobg konjukcije s Plutonom, koji je uvijek povezan s masama). Ova konjukcija je već par mjeseci na našem zvjezdanom nebu, njena egzaktnost nedavno je prošla (konjukcija je bila egzaktna krajem 3. mjeseca), pa je Jupiter sad ispred Plutona ("prešao je preko njega"), no kako će isti planet biti u retrogradnom hodu, konjukcija ove dvije planete će se ponoviti još dva puta: početkom 7. mjeseca i sredinom 11. mjeseca. 

No ne brinite, prvi udar je i najjači - to je onaj prvi nalet planete kad se otvara problem i postavlja pitanje, kad se treba snaći. U drugom prelasku (onom retrogradnom), već se duboko bavimo rješavanjem problema i odgovaranjem na postavljeno pitanje. A u onom trećem prelasku, na jesen, kad Jupiter opet pređe Pluton u direktnom hodu, problem se rješava. I tako sve do potkraj godine, kad Jupiter napušta znak Jarca, a onda i blizinu Plutona koji je sporiji i ostaje u tom znaku i dalje. Time bi ova priča definitivno trebala završiti.

No dotad evo par savjeta kako poboljšati imunitet primjereno svom znaku. Četiri su razine na kojim možete djelovati: održavanje kondicije i fizičkog tijela, praktična zaštita, zdrava prehrana i pametno socijalno ponašanje.


ODRŽAVANJE KONDICIJE I FIZIČKOG TIJELA

Šetnje na svježem zraku (u doba pandemije samo ako možete, i na distanci, najbolje sami), pa i u one dane kad vrijeme nije najsunčanije, dobro će doći vašem organizmu da ne omlohavi boraveći uglavnom u zatvorenim prostorijama. Redovna rekreacija i bavljenje sportom svakako će doprinijeti da budete otporniji i izdržljiviji kad su u pitanju bolesti. To možete i kod kuće, u zatvorenom.
Rastežući se, možete u toplini vlastitog doma vježbati svaki dio svog tijela bolje nego u teretani. Sportske aktivnosti svakako će najlakše provoditi VATRENI ZNAKOVI – OVAN, LAV I STRIJELAC. Nešto će teže pasti Ribama, Rakovima, Vagama.


PRAKTIČNA ZAŠTITA

Kad se radi o praktičnoj zaštiti, svakako kupite u ljekarni maske čije je cijena sasvim pristupačna. One su odlično sredstvo zaštite ako baš morate odlaziti na mjesta gdje je povećana fluktuacija ljudi, na primjer u dućan. 
Dalje, ono što se često zaboravlja ili zanemaruje, jest redovno provjetravanje prostorija u kojim boravite. Kad jednom virus u kuću uđe, ukoliko ne provjetravate stan, on često ne izlazi dok se svi ukućani ne izredaju u bolesti. Zato dajte zraka neka svakodnevno ulazi u vaš dom. Na praktičnu zaštitu svakako će najviše pažnje obratiti ZEMLJANI ZNACI – BIK, DJEVICA I JARAC. Zanemarivanju ovih praktičnih navika sklone su Ribe, Vodenjaci, a ponekad i Strijelci više zbog slobode (teško im je nositi masku).


ZDRAVA PREHRANA

Na zdravu prehranu pazit će gotovo svi, no neki ipak malo više. Svakodnevno nas upozoravaju da jedemo zdrave namirnice, a to su voće, povrće, žitarice, pa i mliječni proizvodi. Pažljivo proučite poznatu piramidu prehrane.
Ipak, ne zaboravite na limun, med i češnjak kao na provjerena sredstva za učinkovito jačanje imuniteta. Dobro je svako jutro popiti malu šalicu čaja s medom i limunom. Ne zaboravite također da limun nikad ne cijedite u vrući napitak jer on tako gubi svoja korisna svojstva. Vrući čaj brzo ćete rashladiti do mlakog prelijevanjem iz jedne posude u drugu. S češnjakom ne pretjerujte, ali dobro je jesti topla variva u koja uvijek možete ubaciti isti.
Zdrava prehrana također podrazumijeva raznovrsnost namirnica i to da ako je moguće, budu svježe (a što manje konzervirane). Kao primjer mnogi ističu mediteransku kuhinju baziranu na maslinovu ulju, ribi i povrću. Što se prehrane tiče, s njom će se kao metodom podizanja imuniteta najradije baviti VODENI ZNACI – RAK, ŠKORPION, RIBE. No i Djevica će svakako paziti što unosi u organizam, a isti znak prvi će nabaviti sve lijekove koji mogu ublažiti simptome bolesti i to čisto preventive radi. Prehranu će zanemarivati malo tko, ali manje će joj pažnje posvećivati vatreni znaci koji više vole sport kao zaštitu.

 

PAMETNO SOCIJALNO PONAŠANJE

Kad govorimo o pametnom socijalnom ponašanju, to znači prvo ono što uče već malu djecu u vrtiću – staviti ruku na usta i nos kad se već mora kihnuti, služiti se papirnatim rupčićima koje nakon uporabe treba baciti, a ne skupljati viruse u džepu. Ovo je već i mjera higijene u koju spada i pranje ruku. Neki preporučuju sapun s alkoholom koji bolje dezinficira kožu, no svako redovno i temeljito pranje ruku, bit će učinkovito.
Viša razina ponašanja jest izbjegavanje odlaska na mjesta s povećanim okupljanjem ili povećanom fluktuacijom ljudi. Ako možete, ostanite doma i komunikaciju i kontakte obavljajte putem Interneta, mobitela ili telefona.
Morate li ići na mjesta puna ljudi, a pogotovo ako se radi o zatvorenim prostorima, koristite maske. Na ponašanje će najviše paziti ZRAČNI ZNAKOVI – BLIZANAC, VAGA I VODENJAK. No kako su isti po prirodi vrlo društveni, teško će im pasti odreći se izlazaka. Ako to učine, učinit će to baš zbog osjećaja za ljude i društvo, odnosno kako bi zaštitili sebe, ali i druge iz svoje okoline (kako sami prema drugima ne bi postali prijenosnici virusa). Ovakvo odgovorno ponašanje koji put će zanemariti Ribe. Njihov je vladar Neptun za kojeg smo na početku već rekli da vlada virusima i zarazama, pa se ne kaže slučajno da su Ribe osjetljivi znak, nerijetko smušen i sam kriv kad zaradi virus. Potrebno je da poradi na redu i disciplini, premda ima i onih Riba koje iz svake kaše izađu neopržene. Kako, to obično nikom nije jasno. To su labirinti Neptuna.

I što ako se na kraju ipak razbolite? Ostaje vam da kontaktirate nadležne službe i držite se njihovih savjeta. Ne mogu vam naškoditi, nego naprotiv.

Sve ima svoj kraj, pa i pandemija.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve