KAKO OTKRITI KAKAV JE NETKO U LJUBAVI
Kad s nekim počinjemo graditi dublji odnos, dobro je tu osobu što bolje upoznati. Evo kako vam planete u tome mogu pomoći. Neki traže mišljenje savjetnika, drugi pak idu ravno u središte stvari, čekajući da im njihova potencijalna ljubav otkrije samu sebe. Oba načina su dobra, no koji god od ova dva pristupa izabrali, dodatna informacija može vam samo uštedjeti vrijeme, trud, a u nekim slučajevima poštedjeti vas i mogućeg razočaranja.

Zaista, kako otkriti kakav je netko u ljubavi?

Dat ćemo vam par praktičnih uputa, a ono što vam je jedino potrebno jesu podaci o osobi koja vas zanima - datum, ako znate i mjesto, a po mogućnosti i sat rođenja. Dakako, možete analizirati i sami sebe, možda otkrijete nešto novo i objasnite sebi zašto ste u određenim situacijama reagirali onako kako jeste.

U našem on-line izborniku u rubrici „natalna karta“ unesite podatke za osobu koja vas zanima i vrlo brzo dobit ćete na ekranu prikaz horoskopa, kao i precizne podatke o poziciji planeta, njihovim aspektima, kao i kućama horoskopa. Ako ne znate sat rođenja, dobit ćete pozicije planeta i aspekte, pa će vam i to nešto reći. (U tom slučaju upišite vrijeme koje želite, a najbolje podne, jer je to sredina dana, te računajte da je sve točno, osim što nemate točne kuće ili polja horoskopa – one se određuju po satu).

Obratit ćete pažnju na nekoliko stvari:
1. Gdje se nalazi Venera osobe /znak, a ako znate i sat rođenja vidjet ćete i u kom je polju smještena/
2. U kakvim je aspektima /kutovima/ Venera i s kojim planetama
3. Kakav je odnos Venere i Marsa, te u kom je znaku Mars
4. Gdje se nalazi Mjesec osobe

Dakako, ovo je početak za neku prvu sliku, a bit će dovoljan da „detektirate“ onaj prvi sloj emocionalnog života ličnosti. Za dublje analiziranje same ličnosti, jasno je da trebate sagledavati svaki element u natalnoj karti, no analiza gore navedenog bit će vam dovoljna da prepoznate kako netko reagira u ljubavi.

Pa ako ste pogledali svoju potencijalnu ljubav, evo vam objašnjenja i odrednice.

VENERA U VATRENIM ZNACIMA (u Ovnu, Lavu ili Strijelcu)
Osoba voli uzbuđenja, dinamična je u ljubavi, zna jasno pokazati strasti, topla je i otvorena. Veneru u Ovnu krasi i nestrpljivost, pa brza, u Lavu je važno da se pokaže, da statusno nešto znači, također voli i djecu, dok u Strijelcu nema stida, voli nudizam, a onda i slobodu, pa je sposoban i za otvorene veze.

VENERA U ZEMLJANIM ZNACIMA (u Biku, Djevici ili Jarcu)
Voli konkretne i putene stvari. Materijalna strana mu je važna u životu, a posredno i sigurnost. Venera u Biku ima smisla za hedonizam i prizemljenu estetiku, u Djevici previše analizira i odnosu može oduzeti spontanost, no ima savršen ukus do razine otmjenosti, u Jarcu je obično oličenje vjernosti, no može i zglajzati u suprotno ako je u lošim aspektima, također može „konzervirati“ odnos i održavati ga zbog interesa ili dobrog glasa.

VENERA U ZRAČNIM ZNACIMA (u Blizancu, Vagi ili Vodenjaku)
Uvijek je među ljudima i ima smisla za društvenost i kontakte. U Blizancu s lakoćom održava mnoge kontakte, no nerijetko površne, više šarmira riječima nego djelima, u Vagi daje prava umjetnička nadahnuća, profinjeno držanje, pristup i ponašanje, te nepograšiv osjećaj za sklad i lijepo, dok je u Vodenjaku sklona eksperimentima u odnosima, ekscentičnosti, no i velikoj toleranciji, prijateljskom nastupu i slobodnom životu.

VENERA U VODENIM ZNACIMA (u Raku, Škorpionu ili Ribi)
Ovo su autentični emotivci koji mogu osjećati najtankoćutnije vibracije. Venera u Raku voli svoj dom, često daje i patriote, odana je obitelji, pa se tu nađe pravih kućnih tipova, u Škorpionu daje majstore erotike, duboka nadahnuća i uvide, sposobnost obnavljanja emocionalnog života kad nakon rušenja, gradi novo, dok u Ribama daje velike samaritance, osobe koje suosjećaju s partnerom, kao i talentirane umjetnike.

VENERA U KUĆAMA HOROSKOPA:
U 1. voli sebe, drži do svog izgleda, uvijek ima niz kozmetičkih preparata
U 2. voli novac i nekretnine, voli širiti svoje poslove i zaradu
U 3. voli braću, sestre, rodbinu, ugodno komunicira, voli školu, voli puno pričati
U 4. daje ugodno ozračje u roditeljskom domu, voli mamu, kao i svoju obitelj
U 5. daje lijepu djecu i ugodan odnos s njima, kao i dobre nastupe pred publikom
U 6. voli svoj posao, ima finu službu, drži do mode, stila i odijevanja uopće
U 7. obično daje dobar brak i dobre odnose s ljudima općenito, diplomat
U 8. daje bogat seksualni život, snažu erotiku, koji put i nasljedstvo ili miraz
U 9. voli strance ili strankinje, putovanja, egzotiku, no može se okrenuti i na celibat
U 10. ima dobar status, položaj karakterističan za ženu ili karijeru vezanu uz estetiku
U 11. jako voli svoje prijatelje, uživa u neformalnim okupljanjima ili hobijima
U 12. može dati iskušenja tajnih ljubavnih veza, kao i ljubav za sve onostrano.

VENERA U ASPEKTIMA:
Venera u dobrim aspektima (kutovi od 60 /sekstil/ ili 120 /trigon/ stupnjeva s nekom od drugih planeta) daju skladan ljubavni život, dobre prilike, kao i osobu koja zna uživati u ljubavi na primjeren način.
Venera u izazovnim aspektima (kutovi od 90 /kvadrat/ ili 180 /opozicija/ stupnjeva s nekom od drugih planeta) donose iskušenja, probleme, borbe, i treba pažljivo sagledati druge elemente da se vidi kako će se ova osoba razvijati. Nerijetko donosi i konflikta reagiranja u emocionalnom životu.
Konjukcija (0-5 stupnjeva) Venere s nekom od drugih planeta „oboja“ Venerina zračenja s planetom s kojom je u konjukciji i daje joj dodatne specifičnosti.

PLANETE U ASPEKTIMA S VENEROM dodaju svoju prirodu u izražavanje ljubavi. Tako aspekti Venere i MARSA pojačavju strasti (dobri daju zdrav i aktivan erotski život, dok izazovni mogu donijeti i ljubomoru, neprimjerena regiranja i traže samokontrolu).

Mars u horoskopu muškarca pokazuje i kakvu on energiju ima i da li je više muževan ili nježniji tip (prepoznat ćete već po karakteru znaka u kojem vidite da mu se nalazi Mars).

Aspekti Venere i Urana uvijek donose nešto novo, pomalo otkačeno u ljubavi (dobri daju originalna rješenja, dok izazovni nerijetko dovedu do perverzije).

Neptun u kombinaciji daje neopisiva nadahnuća i umjetnički dar ili pak iluzije, zablude u procjeni partnera (u slučaju izazovnih aspekata).

Merkur i Venera mogu imati samo konjukciju ili sekstil (jer prvi može odstupati od Sunca osobe do oko 28, a druga do oko 48 stupnjeva), a takvi aspekti daju literarni dar, sposobnost spajanja ugodnog s korisnim, kao i talent za skladno izražavanje uopće.

Sa Suncem Venera može imati samo konjukciju, koja osobu čini dragom ili rado prihvaćenom od drugih.

Kombinacija Jupitera i Venere jedan je od najboljih aspekata i donosi sreću, mir, ljubav, blagostanje, pa čak i ako je aspekt izazovan (u tom slučaju može biti jedino zlo od pretjerivanja).

Saturn hladi Venerine emocije, no donosi ljubav na duge staze, a koji put i zbog dužnosti, običaja, tradicije.

Pluton u kombinaciji s Venerom dolijeva ulje na vatru strasti, potencira erotiku, no u izazovnim aspektima može dati i nasilnost.

MJESEC označava više duševnu stranu ličnosti, a njegov aspekt s Venerom doprinosi zadovoljstvu ili nezadovoljstvu (u smislu unutrašnjeg ispunjenja) u ljubavi. Dobri aspekti Venere i Mjeseca potenciraju plodnost, sklad u emocionalnoj strukturi ličnosti, pa je osoba zadovoljna, dok izazovni uvijek tjeraju osobu da nešto traži, a ne nalazi uvijek, pa se može povremeno osjećati prazna ili puna čežnji.

Mjesec u ženskom horoskopu obično dodatno opisuje kakva žena „čuči“ u osobi. Mjesec u Strijelcu je otvorena duša koja lako prašta, tolerantna, pa i slobodna, Mjesec u Raku je tipična majka privržena svojoj djeci, dok ovakva pozicija u horoskopu muškarca obično označava da je prilično vezan za mamu. Već prema prirodi znaka u kom je Mjesec, znat ćete pretpostaviti kakva je nečija duševnost.

Ovo su neke osnovne odrednice da biste dešifrirali nečiju emocionalnu strukturu, a sve ostalo prepuštamo vama i vašem istraživanju.


MTP
  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve