KAKO PREŽIVJETI IZDAJU

Osjećate se izdani od osobe u koju ste imali povjerenje. Niste sigurni kako se postaviti i kako uopće nadvladati razočaranje u sebi.

Svatko je bar jednom u životu bio izdan od nekoga. Čak i ako se radi o sitnici, a koja je možda vama bila važna, osjećaj razočaranja je tu. Možda ste očekivali više od neke osobe, i to s pravom, jer je odavala sasvim drukčiji dojam od onog kakav odaje sada. I što sad?

Prvo što trebate znati jest da niste vi uzrok tome, nego se radi o postupanju druge osobe, odnosno o njenom djelu, što znači da ono i pripada njoj. Sa svim posljedicama. Sve to govori zapravo o toj osobi samoj. A to što je u vama uzrokovala loš osjećaj, nije od vas. I nije do vas.

Znači, prvo u startu odbacite ono što osjećate. To ne pripada vama, nego je djelo druge strane. Zašto? Zato da idete dalje oslobođeni tuđeg lošeg utjecaja.

 

Ono što se obično prvo dogodi jest da mislite kako ste bili naivni i podložni drugima. Niste, vi ste imali čiste namjere, a druga je strana pričala jedno, a činila drugo. I tu je problem. No on više nije vaš.

Spoznali ste „koliko je sati“, pročitali ste s kim imate posla. Da li ćete dalje nastaviti razvijati odnos s tom osobom ovisit će o vama i vašim očekivanjima. Pa i vašim željama.

Drugo što trebate učiniti nakon što ste proanalizirali i odbacili loš osjećaj u sebi, jest ispravo se postaviti prema toj osobi.

Zapitaje se iznutra želite li sada, ili bar neko vrijeme imati posla s tom osobom koja vas je na primjer razočarala. Kakva su vaša očekivanja od nje? Da li su realna? Koliko vam je ta osoba važna i da li vam je uopće važna u životu?

 

Poznato je da su izdajice zapravo često i gori od samih neprijatelja, jer su se vješto prikrili i približili nekom, a onda povukli poteze koji su suprotni prijateljskim. Ili su se pravili ludi, nakon što su nekog povrijedili, što je još gore.

Stoga su kroz povijest izdajice kažnjavali još gore nego uobičajene neprijatelje.

 

Vrijeme u kom živimo definirano je kao vrijeme odvajanja pšenice od kukolja, odnosno kao doba kad će svo zlo isplivati van, a sve kako bi se dobro odvojilo od lošeg. I to je proces u kom se često događaju izdaje. Jer se mora manifestirati tko je tko. Da bi se svijet pročistio. A kako se ništa ne događa slučajno, niti to se ne događa bez razloga.

 

Ako ste iznevjereni, na bilo koji način (uz uvjet da ste iskreni prema sebi i drugima i da imate realna očekivanja), zapitaje se što iz toga možete naučiti, zbog čega je to možda dobro ili bi moglo biti dobro za vas.

Poznata je izreka: Što nas ne ubije, to nas ojača.

 

Sve lekcije života treba prihvaćati mirno, a sazrijevajući paziti da ne učinimo iste greške. Da  ih ne ponavljamo.

Znači, ako je vaš unutrašnji osjećaj da toj osobi više nećete pokloniti ni mrvicu svog povjerenja, (za mnoge to znači i vremena) slušajte sebe i ne dopustite da vas zavede lijepim riječima.

Uvijek promatrajte da li kod te osobe postoji razlika između riječi i djela, i ako ista ustrajava (i nakon što joj na primjer opet poklonite svoje povjerenje) u istom (da jedno priča, a drugo radi), znajte da niste svladali lekciju, odnosno otpustite takvu osobu. Jer ćete se opet razočarati.

To je jednostavan test. Misli, riječi i djela su kod iskrenih osoba, s dobrim namjerama, su u jednistvu.

 Ako postoje odstupanja, prepoznajte ih na vrijeme.  A onda idite dalje s osmijehom na licu.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve