KAKO SE NAJBOLJE SPAKIRATI

Planirate putovanje i treba se spakirati. Što je najvažnije kojem znaku?

Nekome već pomisao na pakiranje prije puta ide na živce, nekome ono traje dulje od puta jer se pazi na svaku sitnicu, a nekome je sasvim nebitno što sve treba ponijeti, pa se sprema u posljednji trenutak.

Kako to funkcionira po znacima Zodijaka?

 

OVAN

Kod njega postoji sklonost biti kampanjac. Nema strpljenja i voli sve brzo i jednostavno. Zato će se tako i spakirati bez puno mozganja. Uzet će ono osnovno što mu treba i to obično u posljednji tren. Ne zamara se detaljima, osim ako mu sadržaj puta ili destinacija nije jako, jako bitna.

 

BIK

Njegova komocija ne dopušta da išta nedostaje, pa i kad se nekamo putuje. Stoga će brižno planirati sve što treba i sastaviti podugačak popis stvari za put. Pri tom će mnogo toga biti suvišno, a najveća briga bit će mu kako se nečega odreći, jer sve ono što on želi, jednostavno ne stane u putnu torbu.

 

BLIZANAC

Oni putuju s lakoćom i vrlo su pokretljivi. Pakiranje će ići glatko i brzo. Uzet će od svega pomalo, a nerijetko već imaju spremljenu bar jednu putnu torbu sa svim potrebnim sadržajima. Kad se vrate s puta, oni unaprijed pripreme opet neku novu torbu tako da su uvijek spremni za pokret.

 

RAK

Teško mu je otić od kuće, pa često dvoji kako se spakirati. Kad shvate da ne mogu na put baš bez ičega, kreće duga priča o tome što bi mu sve moglo zatrebati. Obično izvade niz stvari, potrebnih i nepotrebnih i nakon cjelodnevnog razmatranja, odjednom većinu tog odbace, te uzmu nešto sasvim drugo.

 

LAV

Najradije bi imao slugu da ga spakira, no kako to nije uvijek moguće, teška srca učinit će to sam. Pri tom će mu glavni kriterij biti uzeti što upečatljivije stvari, pa makar one bile i potpuno nepraktične. Zlatnina je obavezna, pa makar i nezaštićena od krađe. Sve sjajno natrpat će gdje god stigne. Nek se sjaji.

 

DJEVICA

Ovo je prava apotekarica pakiranja. Svakako ima dodatni kovčežić s lijekovima i kozmetikom. Obično u pakiranju ide do toliko minuciozne preciznosti, da na kraju ni sama ne zna što je sve od sitnica uzela sa sobom. Zbog svega zna zaboraviti neku jako bitnu stvar, na primjer veš ili cipele.

 

VAGA

Za nju je pakiranje izbor lijepih i ugodnih stvari. Njena putna torba uvijek miriše po nekom parfemu bez kojeg ne ide ni na najkraći put. Vage su majstori estetike i rado će spremiti sve takvo, dok će bez puno volje uzeti ono što se također „mora“ kao što su čarape ili punjač za mobitel.

 

ŠKORPION

Kad se treba spakirati Škorpion ima gotovo vojnički stil. On je vrlo učinkovit i zna što mu treba. Ne gubi vrijeme i brz je u tome. Od sadržaja važno mu je ponijeti i nešto za sigurnost poput peper spreja  kojm se može obraniti od napasnika u mogućim agresivnim situacijama. Kad nekog isprovocira.

 

STRIJELAC

Ovaj znak cijeli svijet osjeća kao svoj dom, pa zapravo i nema osjećaj da treba nešto spakirati. Spontano će uzeti ono što mu u tom trenutku treba, a ako nešto i ne uzme, putem će se već snaći. On se zaista ne zamara pakiranjem, nego mu je daleko važnij doživljaj putovanja. U njemu uvijek uživa.

 

JARAC

Jarac je praktičan i relativno brzo će spakirati ono što mu zaista treba. On od početka zna što želi, pa se tim ravna i u ovoj situaciji. Za njega je život uvijek važan, a sobom će svakako ponijeti i sve potrebno kako bi se zaštitio od hladnoće, kao i karte podneblja u koje putuje. Bit će potpuno spreman.

 

VODENJAK

Ili mu se pakira sve i svašta, prema trenutku inspiracije, ili mu se uopće ne pakira i baš ga briga s čim će poći na putovanje, no ono što je sigurno jest da je sadržaj njegove putne torbe bitno različit od svih drugih. Može se tu naći raznih tehičkih aparata za koje je samo njemu jasno čemu služe.

 

RIBE

Spore su, pa tako i u pakiranju. Čeznut će za raznim romantičnim stvarima i potrpati u kofere koješta. Vjerojatno im više od pola toga uopće neće trebati, no ništa zato. Važno je zadovoljiti svoju bogatu maštu, pa tako i u pakiranju. Često na putu znaju posuđivati ili darivati svoje stvari.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve