KAKO UZETI NAJBOLJE OD LJETA

Ljeto je već zaživjelo, a vi ste puni planova i želja. Kako uzeti najbolje od  ljeta?

Za mnoge najdraže godišnje doba uvijek otvara niz prilika za uživanje, opuštanje, ostvarivanje svih onih želja koje mjesecima kuhamo u sebi, a za koje možda nismo imali vremena ili prilike.

I kad konačno dođe to dugo očekivano ljeto, mnogi se izgube u moru htijenja, ili pak nasjednu na razne obveze želeći učiniti više od mogućeg, pa sve proleti takvom brzinom, da se na kraju osjećaju prazni i zaborave na ono što su zapravo istinski priželjkivali.

 

Da vam se ne dogodi takvo nešto, prvo se okrenite sebi.

Recite si da  imate pravo na odmor, opuštanje i uživanje, te na svojih „pet minuta“ bar jednom godišnje. I imate pravo reći svima „Baš me briga“ ili „Pa šta onda?“ Dakako, poštujući sve upute koje osiguravaju kako vas, tako i ljude s kojim dolazite u kontakt od zaraze virusima.

Baš ta magična rečenica PA ŠTA ONDA? pravi je lijek i putokaz za sve vaše ludosti, želje i prava koje ćete možda moći ostvariti baš ovog ljeta.

Odustanite od pretencioznosti i idite korak po korak. Da, i u svojim željama treba biti sistematičan. Ne možete sve odjednom. Sjetite se slike pješčanog sata. Kad bi sav pijesak grunuo odjednom, sat bi puknuo. Malo po malo. I tim će gušti biti veći. Jer ćete osjetiti stvari.

 

Ne morate planirati kruto, ali prvo i osnovno je da imate labav plan i da slušate sebe, svoj unutrašnji glas. Ta suradnja između blagog plana i slušanja sebe uvijek će dati najbolje ljetne rezultate.

To znači da uglavnom znate što želite, ali da ste dovoljno otvoreni i fleksibilni da prema trenutku prilagođavate svoje aktivnosti prema svom unutrašnjem glasu. Ovo podešavanje jako je važno, jer ste i vi sami promjenjljivo biće, ali pak ne toliko, da biste potpuno zaboravili neki svoj plan i želje.

Znači, slijedite ono što ste si zacrtali za ovo ljeto, ali ako uleti nešto bolje, prihvatite to.

 

I ne zamišljajte do u detalje, jer život uvijek donese nešto drugo. Zapravo je to najčešće i bolje po vas.

Mislite pozitivno i odbacujte negativne misli, ljude i vama neugodne situacije.

Držite se svog svijeta i recite sebi da je u njemu sve dobro. Stalno mislite na nešto lijepo što u vama budi dobre osjećaje (na primjer na cvijeće, malo dijete koje se smije, na Sunce...) i od čega se osjećate ugodno. Pa čak ako je vanjska stvarnost daleko sivlja od toga, vaše misli mogu biti svijetle, a na taj način ćete u svoj stvarni život privući i takve lijepe događaje. I to je provjereno.

 

Klonite se svega što u vama izaziva da se osjećate loše, a idite tamo gdje se osjećate dobro. U svojim  mislima to možete uvijek. A tijekom ljeta to je i te kako moguće i fizički.

Dovoljno je naći neki lijep kutak u prirodi, sjesti pod vedro nebo, malo se opustiti i prepustiti dobru u sebi. Te uživati.

 

Sve je toliko jednostavno da ako izdržite u svom pozitivnom stavu, labavom planiranju i prije svega slušanju sebe iznutra, uvidjet ćete da ljeto može biti još čarobnije nego što ste uopće ikad doživjeli i očekivali.

 

Uspijete li uzeti najbolje od ovog godišnjeg doba, kasnije ćete to prepričavati s radošću. I sjećanja koja ćete imati rado ćete prizvati u duhu, pa ćete motivirani time (jer ćete znati da je moguće sve učiniti boljim nego što ste mislili da može), jednako tako nastaviti i dalje. Možda će vam i sva druga godišnja doba postati jedno veliko ljeto, a vaš život ljepši.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve