KAKO VJEROVATI
Vrijeme u kojem živimo zahtijeva sve više vjerovanja i povjerenja, a sve manje dokaza, jer se fokus prebacuje na nematerijalni svijet. Kako vjerovati? Vrijeme u kojem živimo zahtijeva sve više vjerovanja i povjerenja, a sve manje dokaza, jer se fokus prebacuje na nematerijalni svijet. Kako vjerovati?

Kad vam netko kaže da treba vjerovati u sebe, u ovo ili u ono, često se zapitate dobro, ali kako?
Kako vjerovati? Što to zapravo znači?

U materijalnom svijetu postoje jasna pravila i putokazi koje je uglavnom izmislio čovjek koji niti je savršen niti najpametniji. Stoga na mnoga pitanja koja nas muče upravo u materijalnom svijetu ne nalazimo prave odgovore, nego do njih pokušavamo doći kroz nematerijalnu sferu. Kako vrijeme ide dalje, ona dapače, postaje sve jača i sve važnija.

To je zato jer se cijeli svemir i naša planeta sve više okreće i usmjerava prema novom fokusu, a to je prebacivanje pažnje s materijalnog svijeta (koji je bio dominantan posljednjih 2000 godina) na onaj nematerijalni.

Upravo je to područje u kojem tehnologija materijalnog svijeta više ne funkcionira, pa se ljudi zasićeni materijalnim pametovanjima tipa provjeravanja i dokazivanja, sve više okreću onom neopipljivom svijetu trežeći u njemu istinu. Za neke je to vjera, no bit svega toga je u tome što na ovoj razini dokazi više ne funkcioniraju. Potrebno je povjerenje i potpora.
Isto tako nitko vam ne garantira da će se neke stvari dogoditi onako kako bi to u materijalnom svijetu bilo predvidivo. Naprotiv, potrebno je sve više vjerovati.

VJEROVANJE bi se moglo opisati kao nadanje da će se nešto razviti u pravcu u kojem mi to želimo ili u onom pravcu koji je najbolji za nas. To je određena nada koja od nas zahtijeva prije svega pozitivnost, odgovornost i ozbiljan stav.
To znači da ako u nešto vjeruješ, da to sigurno NEĆEŠ ISMIJAVATI, kao i to da NEĆEŠ IMATI NIKAKVU REZERVU GLEDE TOGA.

Tko god vjeruje u nešto, VJERUJE BEZ OBZIRA NA PREPREKE, LOŠE OKOLNOSTI, ISMIJAVANJA OKOLINE ILI USPRKOS SVEMU ŠTO BI TU VJERU UGASILO.
Upravo je to kriterij snage nečije vjere.
Sjetimo se samo brojnih primjera kako je vjera i vjerovanje u nešto nekog spasilo, otvorilo mu vrata ili ga izvuklo iz nemoguće situacije.

SNAGA VJERE je stoga neupitna i njene mogućnosti nemaju granica.

Vjera ne mora nužno biti povezana s nekom religijom. Mnogo puta je rečeno da treba vjerovati u sebe i svoje sposobnosti.

No PRIMITI rezultat vjere i vjerovanja može SAMO ONAJ KOJI STVARNO VJERUJE I KOJI JE ISKREN.
Jer vjerovanje se ne može niti glumiti niti oponašati. Ono je stvar ČISTA SRCA i čiste duše.

Koliko ćete uspijevati održati se u stanju iskrenog vjerovanja u nešto, toliko ćete od toga i dobivati.

Iskrenost, čistoća, dobre namjere, pozitivnost, dosljednost, ozbiljnost u onom u što vjerujemo, i još više ČVRSTOĆA, a to je ono da kad se zateknemo u iskušenju, da ne popuštamo, nego ostajemo dosljedni onom u što vjerujemo i unatoč svemu idemo dalje.
Sve je to bit vjerovanja u nešto.

Oni koji zaista vjeruju u nešto, za njih nema granica. Vjera je sjeme svih čuda.
  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve