KAKO ZNATI ŠTO ŽELIMO U STARTU

Silno želite uspjeti u nečemu, pa se usput pitate zašto vam ne ide? Možda zapravo ne znate što želite...

Jedan od osnovnih postulata u svim teorijama uspjeha jest da bi bilo jako jako dobro odmah u početku znati točno što želite. Zašto?

Zato što ćete tako od samog početka fokusirati svoje misli, energiju i postupanje na svoj cilj, ono što želite, a istovremeno eliminirati sva moguća lutanja, gubljenje energije, skretanja s puta, kao i mogućnost da ne uspijete, i to dobrim dijelom.

Pa kako ćete znati što želite u startu?

Prvo i osnovno, trebate se u miru okrenuti k sebi.
Zanemarite sve oko vas, svaki mogući utjecaj sa strane, pa i onaj najdobronamjerniji.
Vi ste osoba, bolje rečeeno ličnost koja ima pravo biti ono što jest i slijediti svoju bit, ići svojim putem.
Nebitno je što tko misli o vama, ako ste iskreni, autentični, pravi vi.

Kad se tako u miru okrenete k sebi, fokusirajte se na svoju unutrašnjost, svoju dušu.
Preispitajte, dakako, iskreno i bez zadrške, što želite postići, što bi vas usrećilo.
Možete zamisliti viziju svog cilja i tada si postavite pitanje: Kako se od toga osjećam?

Pazite, ovo je jako važno jer postoje i „varalice ciljevi“ za koje možda mislite da ih želite, ali zapravo vaša duša želi nešto drugo.

Takvi izvitopereni ciljevi za vas nerijetko proistječu zbog nekih davno usađenih ili nametnutih uvjerenja, doboko ukorijenjenih ideja koje ste primili od okoline a nisu autentično vaše, od očekivanja drugih kojim pridajete važnost, od osjećaja dužnosti koji vam je važniji od vaše sreće ili pak iz podsvijesnog straha što će drugi misliti o vama.

Ako je vaš cilj nastao na motivima prije spomenutog, vjerojatno će vaš odgovor na pitanje kako se od toga (takvog zamišljenog cilja) osjećate, biti ne potpuno ugodan.

Možda će vam biti dobro, ali ne sasvim, jer ćete u duši prepoznati i blagi osjećaj nepotpunosti ili čak nelagode.

Jako je važno da ne lažete sami sebe i da budete potpuno iskreni sa sobom.

Jer ako u temelju postavite cilj na ispravan način, a to znači poštujući prije svega sebe i ono što zaista jeste, već ste obavili dio posla, već ste krenuli. Tada će vam na putu do ostvarenja biti daleko lakše i jednostavnije jer ćete slijediti sebe, a ne neke nametnute ili drukčije ideje koje nisu vaše.

Dakle, bilo bi dobro u startu sve što niste vi ili što uviđate da ne proizlazi iz vas (kao što je prije spomenuto) pustiti i otpustiti, te ostati u miru sam, ogoljen pred sobom.

Tada se upitajte što zaista želite postići?

Možda ćete se iznenaditi odgovorom, slikom, vizijom, jer kad očistite sve utjecaje iz prošlosti, od drugih i sa strane i ostanete sami sa sobom, vidjet ćete čemu stvarno stremite i što bi vas zaista moglo ispuniti.

Dakako, i ovdje ćete sebi postaviti isto pitanje – kako se od toga osjećam?

I ako osjećaj još uvijek nije potpuno dobar, idite dalje, kopajte dublje, čistite svoju dušu i otpuštajte sve što niste vi.

Sve dok ne dođete do svog zaista pravog cilja i otkrijete što je to što vi zaista želite.

Onaj pravi odgovor bit će osjećaj ispunjenja duše kad vidite u viziji svoj cilj. I tad ćete zasigurno znati da ste ga našli, kao i to da ste na pravom putu.

Misao može prevariti, ali unutrašnji osjećaj ne.

A onda će dalje sve biti lakše. Jer kad znate kamo idete, znate i što vam je činiti da do toga stignete.

Usput, na tom putu nikad ne zaboravljajte imati na pameti sliku svog cilja. Ona će vam biti nadahnuće, motivacija i putokaz bez greške.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve