KAKVA ĆE NAM BITI 2020.

Pred nama je godina velikih praktičnih mogućnosti. Prilike za konkretno djelovanje su tu.

2020. godina vjerojatno će biti zapamćena kao godina u kojoj su se otvorile zrele prilike za stvarna postignuća. Što to znači?

Ako ste nešto planirali, čekali, priželjkivali i pratili situaciju s maksimumom svog strpljenja, ove godine postoje velike šanse da će se kockice posložiti tako da ćete neke svoje ciljeve moći materijalizirati ili popularnije rečeno - ostvariti.

 

Gužva u Jarcu

Ovo sazrijevanje situacija povezano je s odličnim stelliumom u Jarcu koji će biti dobro povezan s Uranom u Biku, te Neptunom u Ribama. Saturn koji svojom zahtjevnošću već unazad dvije godine brusi mnoge, htjeli oni to ili ne, ostat će u znaku Jarca do proljeća, kad će nakratko otpustiti kočnice, te se početkom srpnja vratiti u isti znak. Tu će do kraja izbrusiti što još treba sve do potkraj godine. No dobra je stvar što će Jupiter cijelu godinu (kao i Pluton već otprije) biti također u Jarcu. Prvi će ublažiti strogi Saturnov utjecaj i otvoriti konkretne prilike za zavidna djelovanja, a sve te planete u Jarcu odlično će surađivati s inventivnim Uranom u Biku i maštovitim Neptunom u Ribama. To znači da će mnogi dobiti priliku ostvariti svoje snove na konkretan način. Dakako, radeći i trudeći se, jer Saturn u Jarcu i dalje će biti nepopustljiv, odnosno snovi se neće ostvarivati sami od sebe, ali ako zapnete, rezultati za pamćenje će se sigurno pojaviti.

 

Dulji tranziti

Još su dva značajnija tranzita tijekom ove godine. Prvi je dug boravak Venere u Blizancu tijekom proljetnih mjeseci kad će svi koji imaju neke planete u tom znaku ili pak podznak, procvjetati ne samo vanjštinom, nego i biti privlačni drugima. Komunikacije će općenito biti popraćene srdačnijim tonovima, ljubaznošću, a mnogi će (koji god znak da jesu) doživljavati neočekivane ugodnosti kroz neobavezne razgovore, kraća putovanja ili odnose s bližom okolinom. Školarci će ili učiti s radošću ili se prepuštati sanjarenju i ugodi zanemarujući obveze, ovisno o individualnim natalnim kartama.

Drugi bitan tranzit ove godine jest dug boravak Marsa u znaku Ovna, počev od početka srpnja pa sve do kraja godine. Sve one koji imaju planete u Ovnu ili podznak u istom znaku, Mars će pokrenuti na akcije više nego inače, što može biti i dobro i loše. Dobro zato što će biti snage, volje i energije da se stvari učine, no ukoliko se osobe prenapregnu, mogle bi i pregorjeti. Zato treba pažljivo planirati red aktivnosti, pa red opuštanja. Na taj način svi pod jačim utjecajem ovog tranzita po Ovnu bit će učinkoviti i malo tko će im biti ravan.

 

Ostale karakteristike godine

Tijekom ove godine Saturn će preći Pluton u Jarcu i konačno će se ostvariti egzaktna konjukcija te dvije planete. Moguće su razne manifestaciju moći koje u sebi nose osobine fatalnosti. Obje ove planete vezuju se uz moć i utjecaj na druge (Saturn kroz prirodni autoritet, a Pluton kroz utjecaj na mase), pa će njihova konjukcija (i to u najmoćnijem znaku položaja, u Jarcu) iznjedriti situacije kad će se točno i neminovno pokazati tko zapravo vlada stvarima.

Mogući su potezi bez objašnjavanja, koji u sebi sadrže crtu fatalnosti i snage kakvoj se malo tko može oduprijeti. No treba reći da će ova konjukcija biti dobro aspektirana od Neptuna iz Riba, a dijelom i od Urana iz Bika, pa je za očekivati da će neki „potezi moći“ zapravo dugoročno donijeti dobre rezultate, premda za neke ljude neće u startu biti ugodni. Na primjer, moguće su promjene radikalnog karaktera kad se bez skrupula sruši sve dosad napravljeno, da bi se počelo graditi nešto novo.

 

Ako je protekla godina (2019.) gila godina sagledavanja istine (zbog čak tri krupnije planete u svom sjedištu – Saturna u Jarcu, Jupitera u Strijelcu i Neptuna u Ribama), ova godina (2020.) bit će godina kad će se na temeljima pravih spoznaja moći graditi dalje. I to konkretno. Saturn većinu godine ostaje u Jarcu, kao i Neptun u Ribama, dok će Jupiter koji je ušao u Jarca, iznjedriti velike praktične mogućnosti raznih ostvarenja.

 

Merkur će tijekom 2020. imati nekoliko redovnih retrogradnih faza. Periodi su to kad zastaju pisma, poruke, kontakti, kad dolazi do zbrke u komunikaciji, prometu, ili se na dnevni red vraćaju neke teme povezane sa spomenutim, a koje prije nisu bile odrađene do kraja. Ove će se godine sve to događati u vodenim i zračnim znacima. Za očekivati je stoga da će preispitivanja i analize biti povezani s emocijama i odnosima, no sve ovisi i o individualnim natalnim kartama.

Općenito, ne gubite živce tih dana ako ostanete bez Interneta, ako zapnete u prometu, ako poruke kasne ili ne možete doći do nekih odgovora. Samo se sjetite one – Strpljen, spašen, i sve će biti u redu.

 

Evo kad će se to događati, odnosno kad je Merkur retrogradan u 2020.:

 

18.2. do 11.3. od 12,49 Riba do 28,15, Vodenjaka

19.6. do 13.7. od 14,44, Raka do 5,31 Raka

15.10. do 4.11. od 11,37 Škopriona do 25,34 Vage.

 

Venera će svojim uobičajenim hodom oplemeniti gotovo sve znakove, a najdulje će se zadržati u Blizancu, od 4.4. do 8.8. što će sve koji su na bilo koji način povezaniji s tim znakom učiniti raspoloženijim za ljubav, bilo iznutra, bilo kroz brojne vanjske prilike.

 

Mars će u direktnom hodu proći znake Škorpiona, Strijelca, Jarca, te Riba, da bi 29.6. ušao u Ovna gdje će ostati do kraja godine bivajući u retrogradnom hodu od 10.9. do 15.11.  Za očekivati je da će osobe rođena u znaku Ovna ili svi oni koji tu imaju više planeta, kao i koji su po podznaku Ovan, biti u drugom dijelu godine iznimno aktivni. Čak i ako to ne požele, životne situacije će ih pokrenuti na isto. Neka samo pažljivo koriste silnu energiju koju će osjećati cijelo vrijeme, i neka odmaraju kad god osjete da treba. Slušajući sebe, i poštujući to, mogu ostvariti iznimne rezultate.

 

Jupiter u Jarcu učinit će pripadnike ovog znaka otvorenijim i ljubaznijim, što je jako dobrodošlo jer je Saturn već više godina u istom znaku, pa će Jarci lakše komunicirati i biti zadovoljniji u duši. Čak i onda kad im njihov vladar Saturn (iznimno jak u sjedištu, u Jarcu) bude davao nove napore, bit će im ipak lakše.

Saturn će od 22.3. do 3.7. nakratko preći u znak Vodenjaka, što će s jedne strane,  Jarci doživjeti kao olakšanje, a s druge, Vodenjaci kao „otežanje“ jer će tad biti najavljene teme koje će Vodenjaci tek u skorijoj budućnosti morati rješavati, htjeli, ne htjeli. Od srpnja, kad se Saturn vrati u Jarca bit će obratno, Vodenjaci će olakšati (ali s „bubicom u glavi“, jer će dokučiti da ih čeka nešto važno, što tek dolazi), dok će Jarci istesati ono što su već bili započeli - do kraja.

Jupter će ostati u Jarcu sve do kraja godine, odnosno do 20.12. Za većinu Jaraca ova će godina biti prilično markantna, jer će tri važne planete boraviti u njihovom znaku – Saturn, Pluton i Jupiter. Ovaj posljednji vjerojatno će učiniti da im godina bude blagoslovljena i zapamćena većinom po dobru.

 

Uran u Biku davat će potporu svim spomenutim planetema u Jarcu, dok će Neptun iz Riba činiti nešto slično, na svoj diskretan način. I tako cijelu godinu.  

 

Pomrčine

Sjeverni Mjesečev čvor (koji ide „obratno“ od slijeda znakova) prolazit će znakom Raka prvi dio godine, da bi 5.6. prešao u znak Blizanca. To znači da će se većina pomrčina Sunca i Mjeseca događati ili u Raku i Jarcu, ili pak u Blizancu i Strijelcu. Tamo gdje su pomrčine stvari se obrću i duboko mijenjaju, tu se faze završavaju i počinju nove priče.

Područja prva dva znaka (Raka i Jarca) vladaju temama vezanim uz dom, ognjište, domovinu, posredno uz obitelj, korijenje, „svijanje gnijezda“, izvor stvari, početak i kraj u najdubljem smislu (ono kad vam je sve jasno u cjelini), znači sve povezano s 4.kućom koja je ekvivalent Raku, te vrhuncem postignuća, karijerom, statusom, položajem u društvu, ugledom, moći na konkretnoj razini, znači sve povezano s 10.kućom koja je ekvivalent Jarcu. Na svim spomenutim temama moguće su duboke promjene koje će se obrtati i preusmjeravati u novi ciklus u dane pomrčina. Iste će u tom otvarati niz pitanja, pokrenuti cikluse temeljitih promjena, završiti neke faze i započeti neke sasvim nove priče.

Ovisno o „lokaciji“ pomrčine (znaku u kom se događa) promjene će se događati u području kojim vlada taj znak, a u slučaju  Blizanca i Strijelca to su također i područja 3. i 9. kuće - kontakti, putovanja, učenje, bliža okolina, rodbina (ne roditelji), braća, sestre i drugi rođaci, filozofija, pravo i pravda, religija, granice, bilo duhovne, bilo materijalne, domet u svakom pogledu.

 

U godini pred nama na nebu će se odigrati pet pomrčina nebeskih tijela.

Evo točnih termina eklipsi u 2020. (po griničkom vremenu):

 

10.1. u 19,10 sati na 20,00 Raka - pomrčina Mjeseca

 

5.6. u 19,25 sati na 15,34 Strijelca – pomrčina Mjeseca

 

21.6. u 6,40 sati na 0,21 Raka – pomrčina Sunca

 

5.7. u 4,30 sati na 13,38 Jarca – pomrčina Mjeseca

 

30.11. u 9,43 sati na 8,38 Blizanca – pomrčina Mjeseca

 

14.12. u 16,14 sati na 23,08 Strijelca – totalna pomrčina Sunca.

 

Ako nešto odlučujete tih dana, odluku donosite barem dan, dva nakon pomrčine jer će situacija tada biti bistrija, a vama sve jasnije.

 

I tko će najbolje proći u 2020.?

Svi oni koji žele ostvariti neke konkretne ciljeve, koji imaju smisao za praktično i dovoljno motivacije i otvorenosti da prepoznaju pravi trenutak. Muljatori, licemjeri i ljenčine neće se dobro provesti, jer će svaka akcija biti vidljiva kroz trud i stvarna, vanjska djelovanja.

Od znakova u prvi će plan najvjerojatnije isplivati - Jarci.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve