KOJI JE VAŠ CVIJET

Svaki cvijet je dragocjen dar prirode i nije nimalo slučajno što je stvoren takav kakav jest. Neki cvjetovi se pripisuju određenom znaku zbog sličnih osobina.

Osim da nam uljepša život, da li ste se ikada zapitali zašto postoji cvijeće?
Prema nekima ono je tu da nas liječi. Svojim peludom ono povezuje naše duše s dobrim astralnim dušama koje na nas utječu pozitivno, čovjek se budi, preporađa i ozdravljuje.
Ako malo pažljivije pogledate i razmislite, svo cvijeće ide iz zemlje (ili iz vode koja je na zemlji) i raste gore, prema Suncu bez kog nema života.
U svakom slučaju, utjecaj cvijeća je toliko očito dobar, da malo tko to ne prepoznaje.
Cvjetovi imaju različite forme, no svi su lijepi. Kroz vrijeme, čovjek je prepoznao kako su neki primjereni određenim ljudima, kao i astrološkim znacima. Dakako, svaki cvijet je prekrasan, no ovdje otkrijte koji vam je možda malo bliži po vašem znaku.

OVAN
Ovnovi vole jednostavnost i neposrednost. Zato im se najčešće pripisuje tulipan ili pak jednostavne biljke toplih boja kao što su jaglaci, visibabe, kukurijeci. Ove proljetnice simboliziraju i ulogu pionira koju Ovnovi često spontano preuzimaju u životu.

BIK
Bikovi vole đurđice i sve mirisno cvijeće. Važno je da je šareno, ali i pomalo otmjeno. Bik je znak koji vlada onim bujnim proljećem, pa će mu odlično pristajati i buketići koji pomalo podjsećaju na one vjenčane, a obično su od cvjetova pastelnih boja.

BLIZANAC
Blizanci su poput vjetra koji se povija čas vamo, čas tamo. Stoga je cvijeće koje im pristaje prije svega prozračno i ima određenu lakoću. To mogu biti najbičnije tratinčice, ivančice, maćuhice. Obično se radi o cvijeću koje ne traje dugo, brzo vene, ali i brzo niče.

RAK
Pasiflora ili Kristova kruna sa svojim bijelo-plavo-ljubičastim tonovima savršeno odgovara Raku, a radi se i o puzavici koji je na taj način vezana uz dom koji ovaj znak jako voli. Odgovaraju mu i lopoči koji su također povezani s dnom i dakako, s vodom.

LAV
Sasvim je jasno da je suncokret pravi lavlji cvijet jer se okreće prema Suncu, a tako i izgleda. Lav, čiji je vladar Sunc,e uživat će ako ima pred sobom i cijelo polje istih. Za utješnu kategoriju moglo bi proći i svo cvijeće žuto-toplih tonova, poput narcise.

DJEVICA
Djevica očekuje da je sve kvalitetno, sitno i otmjeno. Uživat će u malim buketićima sastavljenim od najljepših primjeraka poljskog cvijeća ili će biti presretna s nečim korisnim poput klasja žita koji dominiraju stručkom cvijeća. Voli i šafrane.

VAGA
Kraljica cvjetova je spoj klasike i estetike – dakako, radi se o ruži. Baš kao i Vaga, ruža je uvijek lijepa i kad je mlada i kad je stara, i kad je crvena, žuta, roza, bijela. Svojim oblikom i mirisom ona je vječna ljepotica za sve prilike. S njom se ne može promašiti.

ŠKORPIOON
Orhideja, irisi ili pak svo cvijeće opojnog mirisa i pomalo tajanstvenih boja (ljubičasto-zeleno-plavo s tamnim detaljima) pripadaju Škorpionima. I kaktusi koji imaju bodlje jednako će ih oduševiti, a još ako imaju i rijedak cvijet na sebi, tim bolje.

STRIJELAC
Strijelac voli otvorenost i pristupačnost. Uz ovaj znak vezuje se svo egzotično i nepoznato bilje iz dalekih kraljeva. no kako isto teško da ćemo naći ovdje (osim možda na slikama), iz našeg podneblja Strijelcu se pripisuje karanfil, a drag mu je i neven.

JARAC
Jarac nije zahtjevan, ali voli sve što traje. Zaista obožava prešano uščuvano cvijeće, pa mu odlično idu slike od sušenih biljaka, najčešće poljskih. To su prava umjetnička djela. Voli također i lavandu, oleandar, zumbul ili pak sve lijepe trajnice u teglicama.

VODENJAK
Uvijek drukčiji od drugih, Vodenjak traži i takvo cvijeće. Odlično će mu pristajati mimoze koje su zaista posebne što izgledom, što mirisom. Također su mu dragi i ljiljani svih vrsta, a neki Vodenjaci će u ZF stilu potpuno prihvatiti i svo metalno ili plastično cvijeće.

RIBE
Ribe se lako mogu poistovjetiti s ljubičicom koja je diskretna, ali i posebna u isto vrijeme. Sličan dojam ostavlja i ciklama. Ribe vole i svo zelenilo vezano uz vodu poput raznih cvjetova koji poput lopoča rastu iz dubina, a drag im je i bambus.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve