MUŠKI PONOS
Ako pričaš o sebi pomisliti će da si dosadna. Ako pričaš o drugima, reći će da ogovaraš. Ako pričaš o njemu, nazvat će te izvanrednom govornicom. Ključevi sreće by Željka Iako se muškarci i žene razilaze u mišljenjima na više područja, oko sljedeće teze složiti će se podjednako oba spola:Muški ponos najosjetljivije je područje muškog bića. Analogija ove izjave bila bi da ga je onda i najlakše povrijediti, a kad je povrijeđen vrlo teško se oporavlja. Eh!

ČIME SE MUŠKARAC PONOSI
Prirodno se ponosi svojim muškim vještinama, sposobnostima i dostignućima te svojim fizičkim karakteristikama. Ako mu je ijedna od tih muževnih crta slabije razvijena ili mu nedostaje, ponos će ga nagnati da taj nedostatak što više sakrije od svijeta. Također se ponosi time što je sposoban vođa, zaštitnik i branitelj i vrlo je osjetljiv ako u tim ulogama nije uspješan ili ako se njegov trud ne cijeni. On jednostavno ne može podnijeti da se njegova muževnost podcjenjuje i ismijava ili da se prema njoj odnosi ravnodušno.

TKO ILI ŠTO POVREĐUJE NJEGOV PONOS
- Njegovo podrijetlo
Potkopavanje ponosa možda je počelo još u ranijim godinama. Dok je bio mladić možda su ga zbog prvih znakova brade ismijavale sestre ili u školi. Možda su njegove ideje i postignuća omalovažavali roditelji, učitelji pa čak i prijatelji.
- Svijet rada
Svi znamo koliko je danas teško uopće imati posao, a kad ga imaš koliko treba truda da ga zadržiš. Muškarci se na poslu nose s raznoraznim podmetanjima, ogovaranjima i nepravednim situacijama. U borbi za položajem muškarac muškarcu zabija nož u leđa i uništava ugled. Sve su to udarci ponosu.
- Njegova žena
Partnerica ili supruga često je ta koja svojim podcjenjivačkim primjedbama ili ravnodušnošću povrjeđuje ponos. Budući da je ona u njegovom životu svakodnevno intimno prisutna njen je utjecaj vrlo snažan. Ona može utjecati bolje od bilo kog drugog, bilo u pozitivnim bilo u negativnom smislu. Žena je u moćnom položaju, ona može stvoriti ili uništiti muškarca zavisno od toga kako se odnosi prema njemu.

SAVJETI ZA ŽENE
- Fizičke osobine
Ne ismijavaj, ne pokazuj ravnodušnost, nikad nemoj niti natuknuti kako ti se ne sviđaju njegovi spolni organi ili njihova funkcija. Ne uspoređuj ga s višim, jačim, snažnijim ili pametnijim. Ne želiš da postane impotentan!?!?
- Vještine i sposobnosti
Ne omalovažavaj njegove pokušaje i sposobnosti. Ako mu na nešto treba ukazati uradi to ženstveno (čitaj; nježno, pokorno i blago), a ne autoritativno.
- Muški uspjesi
Ravnodušnost će prepoznati kad govori o nekom uspjehu, a ti zijevaš ili gledaš TV. Prepoznati će je ako mu kažeš da si tu priču čula već deset puta. Pohvali ga, neće se zbog toga umisliti.
- Muški ciljevi i snovi
Muškarci su jako osjetljivi u pogledu onoga što žele napraviti u budućnosti. Kad su u pitanju ciljevi koje je postigao njima se već ponosi. No, kad su u pitanju ciljevi koje tek treba ostvariti sigurnost je manja. Treba mu tvoja vjera u njega i njegove sposobnosti.
- Muške karakterne crte
Izbjegavaj prigovore da mu nedostaje odlučnosti, izdržljivosti i da naginje kolebljivosti ili podložnosti. Čak i ako mu nedostaje spomenute osobine prigovaranjem ih nećeš dozvati.

SAVJETI ZA MUŠKARCE
- Poniženje
Poniženje je bolno i razara iznutra. Dirnuto je u najosjetljiviji dio tebe osjećaj je vrlo neugodan. Žena koja je izazvala taj osjećaj može ti postati odbojna. Reagiraj hladno i daj joj do znanja čime i kako te ponizila. Važno je – reći. Zapamti – ženi je važno razgovarati.
- Rezerviranost
Žene su stvorene da teže ka razvijanju odnosa, a ne njihovom rušenju ili zahlađenju. Ako ćeš stvoriti zid rezerviranosti time ćeš joj zadati puno muka. Znam da to možda i želiš, no razgovor je ipak bolje rješenje prije takve drastične mjere koju će ona shvatiti kao ignoriranje. To će vas udaljiti, a ne približiti.
- Neiskrenost
Koliko god da te tvoja draga povrijedila pokušaj ne podleći napasti da budeš neiskren. Strah od poniženja nakon nekog neuspjeha može te natjerati da prikriješ istinu, no imaj na umu kako se istina uvijek dozna. Bolje da joj kažeš sam.
- Omalovažavanje sebe
Ponekad ćeš upasti u zamku omalovažavanja i samosažaljenja. Iako se u tim trenucima nadaš da će ona prepoznati tvoje stanje u kojem tražiš potvrdu i ohrabrenje možda ostaneš kratkih rukava. Nitko ne neće vjerovati u tebe ako to prije ne učiniš sam.

Važno je ponositi se sobom, a isto tako presudno je znati kada pustiti ponos jer te može uništiti. Ako je do propasti veze već došlo potraži rješenje na:
http://www.pomirenje.com/put-pomirenja-eknjiga/


Za najbolje od života

Željka
  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve