POVJERENJE ILI PROVJERA

Možda ste jedan od onih idealista koji jednostavno vjeruju u bolje sutra. Ili ste pak osoba koja će radije u startu sve provjeriti. Koji je pristup primjereniji kojoj situaciji?

Ako malo pažljivije slušate svijet oko vas, pratite medije i ponašanja ljudi, brzo ćete uvidjeti da ispada kako danas uglavnom nitko nikom zapravo ne vjeruje.

 

Da je kojim slučajem ovdje zalutao neki izvanzemaljac iz neke druge civilizacije, jedno od njegovih prvih zapažanja bilo bi upravo to.

 

Mi sve moramo utvrditi, proanalizirati, iščačkati, dokazati, i tek onda mislimo da je to to. Premda se zapravo najčešće ispostavi da je riječ o još jednom skrivenom planu ili obmani.

Živimo u vrijeme materijalističko, prema starim indijskim zapisima ovo je doba Kali Juge, odnosno blizu smo njenom kraju.

Željezno doba ne znači bukvalno željezno, nego se radi o petrifikaciji materije u njenom najgušćem obliku.

Vibracije oko našeg planeta su sve gušće i zagušenije od frekvencija satelita, mobitela i raznih inih elektronskih uređaja. Zagađenje više nije samo ono tradicionalnom kemijom i otrovima, nego se radi o pravim sivim oblacima nakupljenih negativnih energija ne samo od uređaja, nego i od misli nepovjerenja, ogovaranja, provjeravanja.

Ljudi naučeni da su stalno okrenuti ka vanjskom, pojavnom svijetu, zaboravljaju sebe i svoju dušu. Sve se vrti oko love i sve potiče trku za njom. A i kad je imamo ona ne donosi spas, ne donosi sreću. Pa se mnogi ovisnički vežu za surogate kroz hranu, piće, drogu ili pak razne besmislene navike i aktivnosti koje nam marketinški stručnjaci serviraju putem industrije raznih proizvoda.

Kao da je sve izgubilo smisao i bez ravnoteže je.

Da ne govorimo o huškačkim nemirima, ratovima, podmetanjima. Korupcija je postala općeprihvaćeni model ponašanja protiv koje se bore tek rijetki pojedinci otvoreno.

 

Da li nam je sve to potrebno? U čemu je ključ i što se zapravo događa?

 

Onaj tko je možda čitao stara proročanstva u mnogim od njih mogao bi prepoznati današnje vrijeme. Sat otkucava, a promjena je sve bliže.

 

Glavna promjena je promjena fokusa s materijalnog na nematerijalno.

POJAVNI SVIJET JE SAMO VRH LEDENE SANTE. U ljudima je pravo bogatstvo koje kad bi uspjeli probuditi sebe, više im ne bi palo na pamet da ogovaraju, podmeću, ratuju. Mnogo toga što nam se u ovom trenutku možda čini važnim, uskoro bi moglo potpuno izgubiti na značaju.

 

Kako pristupiti životu? U što vjerujete i da li obavezno baš sve provjeravate? Kad i što?

 

Postoje vrijednosti koje su vječne i za koje čovjek zna u svojoj duši, ali ih možda trenutačno ne želi sebi priznati.

Svi smo čuli za VRLINE.

Čovjeku je potreban dom, rad, hrana da jede, nešto od materije da živi, sve to do određene granice. Zato što smo na Zemlji. Ali nije smisao u tome. Svi koji su nagomilali bogatstva na kraju su priznali da im to nije donijelo ispunjenje.

 

Osim onog što mu je zaista potrebno u materiji, čovjek se istinski razvija zapravo iznutra i rastući tako, on je sve spremniji na suživot s drugima kojim će rado i pomoći.

To je ono LJUDSKO u nama što svi imamo. Samo smo malo zaspali.

Vrijeme u kom živimo napeto je poput eksplozije. I mnogi pucaju po šavovoima. U što zapravo vjerovati?

 

Pa VJEROVATI upravo u to, u one LJUDSKE VRLINE kao što su dobrota, čestitost, poštenje, ljubav, suosjećanje.

Svaki dan nam situacije donose prilike i iskušenja kroz koje možemo primIjeniti barem neku od ovih vrlina. I osjećat ćemo se bolje.

 

Stara kineska poslovica kaže da DAŠAK MIRISA UVIJEK OSTAJE NA RUCI KOJA DAJE.

 

Količna nesreće u svijetu je sve veća. Vidimo to kroz ljude koji su ugroženi ratovima, loše vođenom politikom, prirodnim nesrećama. Ima toliko mnogo pojedinaca kojim treba pomoći, a opet i malom gestom može se učiniti mnogo.

 

Ako baš imate potrebu nešto provjeravati, prije svega provjeravaje SEBE, koliko ste ISKRENI kad ste sami sa sobom, koliko ste hrabri i koliko ste podložni lošim utjecajima sa strane za koje znate da su loši.

Oduprite im se i osjećat ćete se bolje. Bit ćete i zdraviji. Možda ćete izgubiti nešto od materije, ali ćete biti jači i spremniji za novi bolji početak.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve