PROLJEĆE 2020

U susret mnogim najdražem godišnjem dobu, donosimo analizu nebeskih utjecaja – kakvo nas proljeće očekuje?

Proljeće 2020., donijet će tek jednu pomrčinu na nebu (i to tek pri kraju proljeća), što znači da će u nekom dubljem smislu biti stabilno ili će se događaji koji su se već pokrenuli, samo nastaviti očekivanom putanjom.

 

Najmarkantija promjena na nebu dogodit će se na samom početku proljeća, odnosno 22.3.2020. kad će Saturn, nakon više od pune dvije godine, napustiti znak svog sjedišta (u kom je iznimno snažan) – Jarca, te preći u znak Vodenjaka. Ovdje će boraviti baš cijelo proljeće, da bi se 3.7. opet retrogradno vratio u Jarca.

Proljeće sa Saturnom u Vodenjaku donijet će sigurno olakšanje Jarcima i dugoočekivan predah od mnogih napora kroz koje su gradili djela koja će za njih imati posljedice za desetljeća njihova života. Stoga će gotovo svi kardinalni znaci  (Jarci, Rakovi, Ovnovi i Vage) osjećati kao da im je netko maknuo teret s leđa i doživjeti svo proljeće kao otvarenje duše k novim prilikama, lakoći i boljem raspoloženju općenito. Za mnoge će to biti zaista pravo pravcato proljeće.

 

Dodamo li tome da će Jupiter boraviti u Jarcu, za očekivati je da će Jarci tijekom proljeća zaista prodisati punim plućima, dok će ostali kardinalni znaci bez obzira na olakšanje, šovremeno upadati u zamke nerealnih procjena ili samohvale bez argumenata, pa neka i dalje provjeravaju činjenice. Čak i onda kad im se sve čini daleko lakše nego do nedavno.

 

S druge strane, Vodenjaci će se ušiljiti, postati zatvoreniji i početi baviti nekim ozbiljnim, turobnijim temama. Vrlo je vjerojatno da će im tijekom proljeća biti najavljene neke životne teme koje bi najradije izbjegli, ali će se kasnije njima morati pozabaviti, htjeli to ili ne. Zato je važno da odmah, u startu, sve shvate najozbiljnije i jednako zrelo pristupe svemu što im život donese ili otvori, pa makar to bilo i neugodno. Ostali fiksni znaci (Lavovi, Škorpioni i Bikovi) počet će se suočavati s nekim preprekama na koje možda nisu bili spremni, no morat će im pristupiti učinkovito i sa strpljenjem.

 

Ono što će još posebno obilježiti ovogodišnje proljeće jest dugi boravak Venere u znaku Blizanca, i to od 4.4. do 8.8. 2020., a koja će od 14.5. do 26.6. biti u retrogradnom hodu. U prijevodu, Venera će sigurno oplemeniti ovaj znak I sve one koji tu imaju podznak ili pak neke značajnije planete. Svi takvi bit će privlačni drugima i raspoloženi za ljubav, lakše će komunicirati i uspostavljati odnose u svakom pogledu, pa i u poslovnom, dok će u period retrogradnosti Venere trebati rješavati neke stare zaostale priče povezane s emocijama ili će analizirati svoje osjećaje da bi kockice posložili na nov način. Bit će to prava mala ljubavna inventura. Nije isključeno ni da se pojavi neki ljubavni lik iz prošlosti, a sve kako bi se razbistrila njegova (njena) uloga i utjecaj.

 

Mars će tijekom proljeća boraviti u Vodenjaku i Ribama, pa će pripadnici ovih znakova biti angažiraniji više nego inače u raznim podučjima života. Neka samo ne zaborave na opuštanje i odmor kako ne bi pregorjeli.

 

Tijekom kraja 3. i većine 4. mjeseca mogući su mali konflikti na temu dominacije zbog kvadrath aspekata između planeta u Jarcu i Ovnu, no i tema slobode zbog kvadrata Urana iz Bika prema Saturnu u Vodenjaku. Mnogi će se pitati imaju li dovoljno slobode i što im to znači, neki će pokušavati spojiti staro i novo na nespojiv način, a sve će to stvarati jednu kombinaciju kad će trebati trezvenosti i mudrosti da se stvari postave jasno i stabilno tamo gdje im je i mjesto. No sve skupa neće se događati ništa drastično.

 

Peti mjesec vjerojatno će općenito biti i najugodniji jer će planete iz Bika biti podržane Jupiterom i Plutonom iz Jarca, ako izuzmemo Saturn u Vodenjaku koji će tek povremeno ograničavati proljetne rapsodije. Tada su moguća i konkretna postignuća ili praktična ostvarenja mnogih tema, pa će mnogi krenuti ostvarivati svoje snove. Neptun iz Riba pomagat će im u tome skladnim sekstilima s Jarcem i Bikom.

 

Šesti mjesec neće donijeti ništa posebno novo od onog što se već pokrenulo, sve će teći uredno, osim poneke iluzije. Za preporuku je da se držmo realnosti i činjenica tijekom tog mjeseca.

 

5.6.2020 u 19,25 sati (po griničkom vremenu) dogodit će se pomrčina Mjeseca na 15,34 stupnju Strijelca. Osim što će pripadnicima ovog znaka donijeti neka emotivno unutrašnja previranja kroz koja će možda stavljati točku na “i” da bi krenuli novim pravcem, a kako je ista u kvadratu s Neptunom i bez nekih osobitih jačih aspekata, to bi se neki mogli zaplesti u iluzije do te mjere da ne vide jasno dalje od vlastita nosa. Tih dana najbolje je ne donositi nikakve važne odluke, nego pričekati dan, d va da se situacija razbistri. Svakako prespavajte, jer već sutra, sve će izgledati drukčije.

Također je moguće da za vrijeme te eklipse do pretjerivanja u konzumacijama pića, droga i sličnog, ali i do krivih procjena. Za sve vrijedi suzdržati se i strpiti se.

 

Početak ljeta, 21.6.2020., donosi događaje koji će nekim vjerojatno promijeniti neke teme u životu, no o tome u  našoj ljetnoj prognozi.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve