PROLJEĆE 2021

Pred nama je proljeće koje će za mnoge biti ugodno i poticajno.

Nakon zaista izazovnog i zahtjevnog kraja zime u kom nije nedostajalo stresa, burnih događaja i još burnijih doživljaja, proljeće će doći kao melem na ranu.

Zato će ga mnogi doživjeti kao spokoj, smirenje ili pak oslobođenje od nagomilanih pitanja i briga proteklog perioda.

Da se razumijemo, neće se događati ništa posebno senzacionalno, ali već neko smirivanje mnogih situacija ili pak vjerojatno navikavanje na ono što živimo potencirat će određeni mir i povjerenje u ljepše sutra.

 

Tijekom ovogodišnjeg proljeća dogodit će se istina, dvije eklipse, i to 26.5. Mjesečeva, u Strijelcu, te 10.6. Sunčeva, u Blizancu.

No istovremeno, Saturn iz Vodenjaka uglavnom će stabilizirati iste, pa će izuzev prolaznih izazovnih tranzita, obje proteći poticajno, ohrabrujuće, a promjene koje će se otvoriti na svoj će način obećavati dugoročnost i kontinuitet.

Jasno, najosjetljiviji na ove eklipse bit će upravo Strijelci i Blizanci, no i svi oni koji u tim znacima imaju neki stellium planeta ili pak neku osjetljivu točku.

 

Retrogradni Merkur tijekom cijelog dijela proljetnog 6. mjeseca usporit će neke komunikacije, neke od nas ostaviti na čekanju i bez odgovora, no ljeto će pokrenuti sve ono što možda još nismo saznali, pa budimo strpljivi.

 

Venera će tijekom ovogodišnjeg proljeća proći Ovna, Bika, Blizanca i Raka, pa će pripadnici ovih znakova blistati više nego inače, a Venerin tranzit otvarat će im mnoga ljubavna vrata, već ovisno o individualnim natalnim kartama.

 

Mars će prolaziti Blizanca, Raka i Lava, pa će spomenuti znaci energetski ojačati, krenuti u nova poduzimanja, a koji put i preko mjere. Neka vode računa kad treba spustiti loptu na vrijeme kako ne bi pregorjeli.

 

Jupiter će od 14.5. pa sve do kraja proljeća nakratko ući u Ribe, što će pripadnicima ovog znaka donijeti vidna poboljšanja kroz otvaranje brojnih prilika u mnogim temama, a mnogi od njih imat će osjećaj kako su im neke stvari napokon krenule. Ipak, kad se krajem 7. mjeseca (već u ljeto) isti planet vrati u Vodenjaka, Ribe će morati malo pričekati. No ne dugo, jer krajem godine Jupiter stiže opet k njima.

 

Saturn u Vodenjaku i Neptun u Ribama tijekom cijelog proljeća budit će u ljudima ozbiljan osjećaj da trebamo biti bolji jedni prema drugima i pomoći gdje god je to moguće.

 

Pluton u Jarcu tijekom cijelog proljeća mijenjat će vladajuće strukture i sustave kao što to čini već godinama. Ništa posebno novo, sve se nastavlja.

 

Bit će ovo mirno proljeće, bar u usporedbi s onim što mu je prethodilo, pa ga je najbolje iskoristiti za punjenje baterija, labavljenje od pritisaka, uživanje u prirodi i ljubavi.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve