ŠTO ĆE SE DOGAĐATI TIJEKOM LJETA 2016
Kakve će nam vibracije slati nebeska tijela ovog ljeta? Koji će mjesec biti mirniji, a koji zahtjevniji za izdržati i kome? Ljeto pred nama najvjerojatnije će početi relativno mirno. Na nebu će krajem 6. mjeseca postojati tihi savez različitih elemenata prirode.
Sunce u Raku bit će lijepo podržano s trigonom Neptuna u Ribama, pa će mnogi moći pustiti mašti na volju. Ostale planete bit će više manje neutralne jedne prema drugima.
Pomrčina neće biti sve do potkraj ljeta.
Jedna će biti Sunčeva (1.9. 2016. u 9,07 sati po griničkom vremenu na 9,21 Djevice), a druga će biti Mjesečeva (16.9.2016. u 18,54 po griničkom vremenu na 24,20 Riba). Obje nisu totalne, ali će svakako utjecati na zemaljski svijet, gdje bi se tih dana mogle dovršiti faze djelovanja povezane s radom, pravima djelatnika, životnim navikama, zdravstvom, skrivanim stvarima, neopipljivim svijetom, špijuniranjem i sličnim.
Treba reći da eklipse uvijek idu u paru, pa tako i ovaj put. Ovisno o individualnim natalnim kartama i da li pomrčine padaju na neke važne točke u istim, one mogu djelovati sudbonosno na pojedinca. No za sve je dobro znati da tih dana ne treba žuriti s odlukama, nego ih donositi barem dan nakon pomrčine jer je tad situacija bistrija, te možemo razmišljati bez pritiska. Same eklipse uvijek označavaju krajeve neke faze i otvaranje neke nove priče, a godišnje ih je obično od dvije do četiri.
No idemo dalje. Ljeto će tokom 7. mjeseca teći nekako uhodano, ne bi trebalo biti većih potresa. Baš sedmi mjesec bit će dobar za ugodan odmor jer će Mars pri kraju Škorpiona činti lijepe trigone s planetama u Raku što će nadjačati prolazne trzavice zbog kvadrata Plutona iz Jarca i Urana iz Ovna. Tu će biti podupirući i Jupiter, još uvijek u Djevici, koji će dati svoj blagoslov svim putnicima.
Situacija se na nebu mijenja tokom 8. mjeseca. Nakon što su prorađene neke stare teme i akcije kroz retrogradni Mars u Škorpionu, on se direktnim hodom vraća u znak Strijelca 3.8. i polako se približava Saturnu u istom znaku. Kako će istovremeno Sunce i planete koje ne odstupaju daleko od istog biti u Lavu, uz Uran u Ovnu, to će nas grijati jako Sunce, a temperature bi zbog vatrenog lotosa mogle biti dosta visoke. Bit će mnogo prilika za akciju, a ponekad i pretjeranu. Povremeno će nedostajati hladne glave i taktičnosti. Bit će to vrijeme onog pravog vrelog ljeta kad mozak zna zakuhati, pa nađite hlada i još više, mira svojoj duši.
Kad se Mars približi Saturnu i oba orbisima uđu u konjukciju, mnogi će biti u iskušenjima tipa da idu na sve ili ništa, a sklonost krajnostima postat će gotovo svakodnevnica.
Egzaktna konjukcija ove dvije markantne planete dogodit će se na nebu 24.8. 2016.
Samo jedanput u 30-tak godina oni se sastaju u jednom te istom znaku (znači oko svake dvije godine se spajaju), a ovaj put nakon 30 godina to će biti u Strijelcu. Bitka oko svjetonazora mogla bi postati priličan teret.
Bit će to dani za hrabre, ali i za lude. Nemojte ništa forsirati, pa čak i ako vas situacija navodi na to. Pokušajte biti što trezveniji i suzdržaniji. Ovo je aspekt koji je od poznatog astrologa Dupora nazvan „udarac“. Isti se manifestira tako da netko može doduše pokrenuti brda, ali i da može igrati po rubu oštrice, da je opasnost dio djelovanja koja se može okrenuti i ovako i onako.
Kako će tih dana Sunce već ući u znak Djevice, isto će biti u izazovnom aspektu s konjukcijom Marsa i Saturna (u Strijelcu), pa je za očekivati da će oni koji na tim mjestima imaju neke važnije planete u natalnim kartama biti isprovocirani ovim nebeskim utjecajmima u pravcu forsiranja činjenja pod svaku cijenu i bez obzira na sve.
Osjetite li da išta od svojih bavljenja, problema ili sličnog tih dana činite nekako na silu, zaustavite se, stisnite zube i pričekajte. Nikakvo nasilje, bilo konkretno, bilo duhovno, neće donijeti rezultate niti mir. Mir može doći jedino strpljenjem. A kad sve to popusti, mnogi će uvidjeti da je najmudrije bilo malo pričekati.
Tim više jer već 10.9. Jupiter ulazi u Vagu i otvara veliku mogućnost za spontanu diplomaciju, kompromise i dogovaranje među ljudima. Oni koji ga dočekaju otvorena srca bit će na dobitku.
Znači nakon vrelog 8. mjeseca, a pogotovo napetog njegova kraja, 9. mjesec donijet će brojne prilike za konstruktivna druženja, pomirenja i oproste.
Na sve će se nadovezati i dvije pomrčine (već spomenute 1.9. i 16.9.) koje će svojim zračenjem finiširati promjene u našim svakodnevnim okolnostima. Najbolje će proći oni koji budu pažljivi i strpljivi jer će ih dočekati spremni.
Ljeto 2016. ispratit ćemo s novim spoznajama, a najviše onim koje se tiču jednostavnosti života. Mnogi će napokon shvatiti da su si bezrazložno komplicirali život i da se sve može mnogo lakše i ugodnije, a najbolje ako uvažavamo jedni druge i dajemo si potporu.


MTP
  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve