ŠTO DATUM ROĐENJA OTKRIVA O NEČIJEM IZGLEDU
Ako ste upoznali nekog preko društvenih mreža i još se niste sreli, pomoću datuma rođenja možete saznati dosta o izgledu te osobe. Evo nekih smjernica. Možda ste upoznali nekog preko Interneta i dopisujete se mailom ili čak poštom, a osoba vam još nije poslala svoju fotografiju, iako vas je zaintrigirala. Ako saznate podatke o rođenju osobe koja vas zanima, možete pogledati u natalnoj karti da li se radi o naočitom tipu ili je sve samo kamuflaža ispod koje se krije možda dobro srce, no prosječan izgled. Iako vam vaše oči jasno govore kad ste pred ogledalom, možete provjeriti i u zvijezdama koliko ste sami lijepi.

Pravo pitanje je: Što je zapravo ljepota?
O tome su raspravljali mnogi filozofi, no većina se slaže da je svim mišljenjima ili pristupima zajedničko da izgled osobe ima nešto što je u skladu s općim pravilima estetike, ali ono što je možda još važnije, to je unutrašnje zračenje. Tako i preko zvijezda možete jasno očitati kakva je nečija fizička ljepota, ali i da li je osoba šarmantna i da li zrači iznutra. Pa krenimo redom.

Koji su pokazatelji ljepote u natalnoj karti?

Zračni znakovi (Vaga, Blizanac, Vodenjak – bilo da je u tim znacim Sunce, Podznak, bilo malo više planeta) odlikuju se fizičkom ljepotom, imaju jednu crtu eteričnosti, profinjen ten. Od njih je obično najskladnija Vaga koja ima klasičnu ljepotu.

Ljudski znakovi (Blizanac, Djevica, djelomično Strijelac, Vodenjak – opet ako je tu Sunce, Podznak ili više planeta) dodaju izgledu osobe ljupkost, a načinu njena ponašanja nešto pitomo i ljudski. Ovakav „humanoidni“ izgled privlači druge zbog profinjenijeg općeg izgleda (više nego „životinjski“).

Naglašena Venera (ako je na Ascendentu, u 1. kući ili ako ima puno aspekata) potencira kod osobe ljepuškasto pravilno lice, skladnu građu tijela, te uljudno ponašanje i klasični šarm.

Naglašeni Merkur (ako je na Ascendentu, u 1. kući ili ako ima puno aspekata) obično osobi daje mladenački izgled, gipkost, okretnost, šarm, a nerijetko i vitkost.

Jupiter i Sunce na Ascendentu ili u 1. kući daju vrlo dostojanstveno držanje, pa tu možemo naći pravih dama i kavalira, no (ako su iste planete u kvadratima ili opozicijama) i pravih umišljenih veličina ili okruglastih napuhanaca.

Mars na Ascendentu ili u 1. kući daje prave sportske tipove, hitrog hoda i vojničkog koraka, a netko to baš voli. Držanje je obično izrazito ravno i muževno. Macho tipovi obično u svojoj natalnoj karti imaju naglašen Mars (u vatrenom znaku ili pak s puno aspekata). Kod žena se takva pozicija obično manifestira kroz sportsko držanje i emacipiran pristup. To koji put mogu biti i prave male Amazonke.

Mjesec na Ascendentu ili u 1. kući može osobi dati okruglasto lice i sjajne „mačje“ oči iz kojih kao da nešto blješi. No to nešto nije divlje, nego je više ranjivo i nježno.

Neptun na Ascendentu ili u 1. kući gotovo uvijek daje velike sanjalačke oči iz kojih zrači suptilni svijet nekih unutrašnjih dubina, dalek i nedokučiv, pa osoba može izgledati i nestvarno. Prava riječ kojom bi se mogao opisati izgled osobe je – čaroban. Nekom se baš to sviđa. Ako je Neptun u istoj poziciji, a u konjukciji s Venerom, osoba ima gotovo neodoljivu privlačnost za suprotni spol. Čak i ako je opisana konjukcija u 7. kući, može slično djelovati.

Pluton na Ascendentu ili u 1. kući gotovo uvijek daje znak na glavi ili licu – obično se radi o većem mladežu, bradavici ili pak ožiljku. Nekom to može i dobro stajati. Koji put nešto slično zna dati i Mars (a ožiljak i Saturn) u istom položaju.

Konjukcija Saturna i Venere na Ascendentu ili u 1. kući daje osobi hladnu kamenu ljepotu, poput kipa, pa su takve osobe fine koščate građe idealne za poziranje kiparima i slikarima za aktove.

Uran na Ascendentu ili u 1. kući uvijek u izgled osobe daje nešto pomaknuto, pa osoba može izgledati kao da je stigla s druge planete, a nerijetko se tako i ponaša.

Ako osoba u svojoj natalnoj karti ima konjukciju Marsa i Saturna, gotovo uvijek ima vrlo markantan izgled, nerijetko jake obrve, no cijelo držanje može biti privlačno, no i pomalo opasno ili bar izazovno. Netko pak to voli.

Kao što vidite, ljepota je ipak relativan pojam. Osim nekim općih pravila estetike i sklada, sve ostalo (da li će vas netko zadiviti izgledom ili ne) ostaje na razini individualnog ukusa. A o ukusima se ne raspravlja. Ovdje smo vam dali neke osnovene odrednice, pa kad imate svoje ili nečije podatke, zavirite u natalnu kartu (možete se poslužiti našim on-line izbornikom) i pročitajte kolike su vam šanse da nekog zadivite. I na kraju slijedi kraki test.

Mali test klasične ljepote (tko voli, nek izvoli) Ako proanalizirate svoju ili nečiju natalnu kartu, otkrit ćete da li osoba ima neki od dolje opisanih elemenata. Za svaku opisanu poziciju dajte osobi po 1 BOD.

1. Sunce u zračnim znacima (Vaga, Blizanac, Vodenjak)
2. Podznak u zračnim znacima
3. Bar 5 planeta u zračnim znacima
4. Sunce u ljudskim znacima (Blizanac, Djevica, Strijelac, Vodenjak)
5. Podznak u ljudskim znacima
6. Bar 5 planeta u ljudskim znacima
7. Venera na Ascendentu ili u 1. kući
8. Bar 5 aspekata s Venerom
9. Merkur na Ascendentu ili u 1. kući
10. Bar 5 aspekata s Merkurom
11. Konjukcija Venere i Neptuna na Ascendentu ili u 1. kući

Kad na kraju sve skupa zbrojite, vidjet ćete tko ima više, a tko manje bodova, a onaj tko ima najviše možda je i najljepši.


MTP
  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve