ŠTO DONOSI LJETO 2017.
Kako će planete utjecati na nas tijekom ovog ljeta? Čemu se možemo veseliti, a u čemu treba biti oprezniji? Da li će biti ljetnih ljubavi? Za mnoge od nas ovogodišnje ljeto bit će posebno i nezaboravno. Pogledajmo kretanja planeta i što ona mogu donijeti.

Dio šestog i sedmi mjesec bit će ugodan, uglavnom miran i osim povremenih i prolaznih neravnoteža u hedonističkim temama (hrana, piće, uživancije svih vrsta), dobar za većinu ljudi.
Kod onih kojim tranziti Neptuna, Saturna, Jupitera i Urana padnu na osjetljivije točke u natalnim kartama bit će, već rečeno, nešto neumjerenosti, pa je ključ za dobar osjećaj nešto redukcije u spomenutim temama. I sve će biti više manje u redu, ali još ne potpuno oduševljavajuće ili pak očaravajuće.

Bitne stvari počet će se događati krajem 7.-og i tijekom 8.-og mjeseca.

Prvo što upada u oči jesu dvije pomrčine koje će zasigurno utjecati na mnoge ljude da mijenjaju svoje odluke ili će im se dogaditi nešto što će njihov život usmjeriti u novom pravcu.
Prva će se dogoditi pomrčina Mjeseca 7.8. u 18,21 sati na 15,25 Vodenjaka. Bit će to dani velikih nadahnuća i potreba da otkrijemo neotkriveno, da eksperimentiramo, da učinimo nešto nesvakidašnje. Samo ako u dubini duše osjećate da je to što planirate ispravno, učinite to, ali odlučujte bar dan, dva nakon pomrčine. Da bi sve bilo jasno, a vi sabrani.
Druga pomrčina, još važnija, bit će pomrčina Sunca. Ona će se dogoditi 21.8. u 18,26 sati na 28,53 Lava. Kako se ovdje radi o znaku gdje je domicil Sunca, a bit će pomrčina iste zvijezde, to će ona djelovati snažno na mnoge ljude. No kako će ista biti u prekrasnom trigonu sa Uranom u Ovnu, to će za većinu (a pogotovo za one koji imaju dobro postavljen Uran u natalnim kartama) iznjedriti neočekivano dobre promjene. Budite spremni na obrate koji bi vas mogli ugodno iznenaditi! Odlučujete li tih dana o nečem vama važnom, odlučujte barem dan nakon pomrčine. Iz istih već prije spomenutih razloga (kao i kod pomrčine Mjeseca).

Merkur će od 14.8. do 6.9. biti u retrogradnom hodu (Djevica-Lav) pa se oboružajte strpljenjem ako tih dana zapnete u prometu, ako vam internetske konekcije ne funkcioniraju najbolje, ako zapne korespondencija ili ako neka stara tema dođe opet na dnevni red. Riješit će se nakon 6.9. kad Merkur krene direktno i kad sve o toj temi opet proroadite ispočetka.

Venera će se kretati od Bika do Djevice uobičajenim hodom i nakon zanimljivog proljeća (kad je bila u retro hodu po Ovnu) donijet će skladne ljubavne odnose mnogim znacima, već ovisno o individualnim natalnim kartama.

Mars će ići od Raka do sredine Djevice i više manje neće daleko odstupati od Sunčeva hoda, što će ojačati sve tople energije i dati snage kad i kome treba.
Pred nama je toplo ljeto, a naročito topao bit će njegov središnji i drugi dio.

Jupiter u Vagi svojim će hodom poomagati ljudima da se okrenu suradnji i ljubavi više nego mržnji. Mnoge veze će ojačati, a parovi istisnki uživati u ljetu.

Saturn u Strijelcu donijet će doduše nekih manjih problema s putovanjima, ali će se to više manifestirati kao potreba za većim pripremama za ista, kao i za provjerama na teme sigurnosti u prometu, na što smo već navikli.

Uran, Neptun i Pluton i dalje će brusiti kolektivnu svijest ljudi u pravcu otvaranja novim humanijim, ali i jednostavnijim idejama kroz koje se mijenja stari svjetski poredak u kom dominira manjina fokusirana na materijalno.

No vratimo se najljepšem i najupečatljivijem dijelu ljeta.
Kraj 7. i 8. mjesec na nebu će zaživjeti veliki vatreni trigoni Sunca i Marsa u Lavu sa Saturnom u Strijelcu i Uranom u Ovnu.
Marsova i Sunčeva energija je temeljna, čista, klasična, Uranova je eksplozivna, iznenađujuća, Saturnova je snaga maratonaca. I sve to u znacima vatre, „energetskim“, akcijskim, toplim. Bit će to vrijeme izvrsno za poduzimanja, jasnoću, pokretanja, učinkovitost, egzekutivu, oduševljenje, strast, originalnost, vitalnost, nepokolebljivost.
Moguće su i uzavrele situacije u kojim će briljirati oni hrabri i oni koji imaju ono zrno ludosti da se usude, ali koje bi trebale polučiti sretan ishod stvari.

Stoga se nakon relativno mirnog uvoda u ljeto, njegov nastavak može prepoznati kao uzbuđujući i nesvakidašnji za mnoge od nas.

Kraj ljeta, 9. mjesec?
Ništa manje atraktivan. Bit će to tjedni smirivanja uzbudljivih dojmova nakon dana koji će svakako biti zapamćeni. Za neke i legendarni.


I na kraju ono što mnoge zanima - kakve će nam biti LJUBAVNE PRILIKE ovog ljeta?


OVAN

Opozicioni Jupiter cijelo će ljeto otvarati prilike za zbližavanja, ali će vas činiti i lijenim i taštim. Kvadratni Mars će vas sve do 21.7. stavljati u iskušenja nepromišljenosti, pa kad se sve zbroji, ići ćete korak naprijed, korak nazad. Trebat će taktizirati. Zato će osmi mjesec biti najpovoljniji za ljubavna poduzimanja, ali i kasnije će biti lijepih prilika.


BIK

Oni u vezama mogu očekivati sklad u osobnim odnosima bez većih turbulencija. Oni koji još traže srodnu dušu najviše će uspjeha imati ako se oslone na vlastite snage i ako sami preuzmu inicijativu. Neki će u dane oko 21.8. (Sunčeva eklipsa) okončati jednu fazu svojih bavljenja i krenuti u nešto sasvim novo. Neka to učine oprezno i promišljeno.


BLIZANAC

Cijeli sedmi mjesec bit ćete privlačni drugima, a mnoge veze će procvjetati. Kao da ćete zaboraviti na rutinu i ograničenja proteklih mjeseci. Bit ćete veseli i bezbrižni. Pozicija Jupitera u vašoj prirodnoj 5. kući ljubavi i djece, cijelo ljeto učinit će vas društveno prihvaćenom osobom koja se zna zabavljati. Mladi Blizanci nalazit će ljubav s lakoćom.


RAK

Tijekom sedmog mjeseca skakat ćete i kad treba i kad ne treba, pa se preporučuje relaksacija kako na voljenu osobu ne bi djelovali pomalo uznemirujuće. Imat ćete snage, ali ćete pretjerivati s akcijama. Osmi mjesec bit će mirniji, ugodniji i daleko povoljniji za ljubav, a vi vrlo privlačni svima oko sebe. U devetom mjesecu porast će vam samopouzdanje.


LAV

Kako će ovo ljeto za vas biti važno u svakom pogledu, tako će ljubav biti samo jedna od jednako važnih tema. Neće vam ništa nedostajati, bit ćete zadovoljni, ali iznutra će kuhati jer ćete stalno osjećati nadolazeću promjenu. Ona će se manifestirati uvodno 7.8. (Mjesečeva eklipsa), a finalizirano 21.8. (Solarna eklipsa u vašem znaku). Odluke donosite bar dan kasnije.


DJEVICA

Moguće su male greške u koracima ako budete previše analizirali ili oklijevali. Bit će važno da u startu imate jasan cilj i da vaši odnosi budu čisti. Zato ako postoji ikakva magla koju osjećate kao neiskrenost, prijetvornost, igranje uloga, bilo s vaše, bilo s druge strane, odrecite se toga i otvorite svoja srca s povjerenjem. Ako u tom uspijete, bit ćete sretni cijelo ljeto.


VAGA

Jupiter u vašem znaku mazit će vas cijelo ljeto, premda će Mars u Raku do 21.7. stvarati poneki ishitren potez koji bi bilo bolje izbjeći. No jednako tako, isti će se brzo zaboraviti i izblijediti u moru dobrog ljubavnog raspoloženja. Bit ćete otvoreni, ljubazni, spremni na dijeljenje i zajedništvo. Nema loših tranzita na vašem ljubavnom nebu.


ŠKORPION

Pred vama je ugodno i uglavnom mirno ljubavno ljeto. Teško da će išta moći narušiti vaš ljubavni sklad, a ako ste još sami, stvari će se odvijati korak po korak, temeljito i stabilno. Sunčeva pomrčina 21.8. možda će vas prolazno uznemiriti jer se događa u vašem prirodnom 10. polju statusa i karijere, no neće bitno utjecati na vaš privatni život.


STRIJELAC

Mnogima će se činiti kao da su ih svi zaboravili, ali nije baš tako. Istina je da će u prvoj polovini ljeta izostati vama željene senzacije, no neće se događati ni ništa posebno loše u privatnoj sferi. Drugi dio ljeta obećava znatno više, no najviše zato jer ćete se vi sami otvoriti za ljubav. Zapamtite da će o vama ovisiti kako će vam biti, i to cijelo ljeto.


JARAC

Opozicioni Mars u vašem prirodnom 7. polju odnosa do 21.7. svako će malo donositi iskušenja povezana s nemirima i stresom, ali ako tome pristupite kao prilici da raščistite i još bolje učvrstite svoje odnose, bit ćete na dobitku. Važno je samo da se suzdržite od naglih reakcija i izdržite. Vi to najbolje znate. Nastavak ljeta bit će svakim danom sve bolji i bolji. Uživajte!


VODENJAK

Ljeto će početi relativno mirno, no nakon 21.7. stvari će se u osobnim odnosima zapetljavati sve više i više. Bit je što ćete se ovaj put morati angažirati oko spomenutih i tu u pravcu diplomacije i tolerancije. To će trajati, a kulminaciju očekujte u dane oko 21.8. kad je Sunčeva eklipsa u vašem prirodnom 7. polju odnosa. Zatvorit ćete jednu fazu i početi novu.


RIBE

Teško da će vas išta moći izbaciti iz takta kad se radi o ljubavnom životu. Cijelo ljeto mimoilazit će vas loši tranziti, a baš kad neki prolazno i dođe, već će na nebu biti drugi koji će vas štititi. Na vama je da uživate i uzmete ono najbolje što možete. Posebno je važno da učvrstite svoje odnose i napunite baterije, jer će vam to dobro doći početkom jeseni.
  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve