U SUSRET NOVOGODIŠNJEM VIKENDU

Evo što možemo očekivati tijekom 2023. godine na globalnom planu.

Neke stare priče još uvijek će držati vodu, ali će se tijekom ove godine ipak preokretati. Bit će potrebno još malo strpljenja, ono što se kaže - izdržati, dok ne dođe do određenih obrata.

Strpljen, spašen.

Mjesečevi čvorovi u fiksnim znacima Bika i Škorpiona dat će baš to, odnosno neće popuštati u temama dok se one ne odrade do kraja -  glavnina promjerna događat će se u područjima sustava vrijednosti, novih stilova preživljavanja, obnavljanja koja su dosad bila možda i nezamisliva, vraćanja prirodi i iskonskim ljudskim temeljima, a sve kroz određena preispitivanja i borbe.

Nakon što 13.7. čvorovi uđu u znakove Ovna i Vage, fokus promjena prebacit će se na teme jačanja individualnosti, samostalnosti, borbi za ono svoje ja, izvorno, početno, kao i na poštovanja udruživanja prema načelima ravnopravnosti i ravnoteže.

 

Saturn u Vodenjaku izbrusit će još ono malo što je ostalo nedorečeno u području humanizma, istraživnja, novih otkrića, socijale i sličnog, kao i novih stilova prijateljstava – neka će biti u ozbiljnim iskušenjima.

8.3. Saturn prelazi u znak Riba i donosi uozbiljenja i sazrijevanje u ribljim temema umjetnosti, suosjećanja, samaritanstva, tajnih loža, tajnih udruga, psihologije i svega skrivenog. Potrajat će dvije i pol godine.

 

Jupiter u Ovnu od početka godine pomoći će svemu povezanom s osobnim razvojem, individualnim poduzimanjima, na svoj način iskrenim bavljenjima sportom i sličnom, gdje će postojati prosperitet i dobre prilike za rast i razvoj.

Sve to do 17.5. kad Jupiter prelazi u znak Bika gdje će svojim tranzitom pogodavati razvijanju svijesti o zemlji, prirodi, imanju, sustavima vrijednosti povezanim sa zemljom koja će sve više dobivati na značaju.

Za očekivati je da će se mnogi poželjeti preseliti na rubove gradova u kuće, vikendice, da će im kontakt sa prirodom donositi olakšanje i da će biti sve skloniji mijenjati stil života u tom pravcu.

 

Pred nama je godina sa četiri eklipse u četiri različita znaka znaka:

u Biku i Škorpionu - kruti principi bit će uzdrmani i morat će se mijenjati. Promjene će se odvijati najviše u već spomenutim područjima sustava vrijednosti i načina obnavljanja i borbi.  

Još dvije pomrčine događat će se u Ovnu i Vagi – odnosi i svijest o sebi bit će na kušnjama i mnogi će u tim područjima htjeli, ne htjeli morati preslagivati kockice.

 

Evo točnih termina eklipsi u 2023. (po griničkom vremenu):

 

20.4. na 29,50 Ovna u 4,17h – anularna pomrčina Sunca

5.5. na 14.58 Škorpiona u 17,23h – penumbralna pomrčina Mjeseca

14.10. na 21,08 Vage u 18,00h – anularna pomrčina Sunca

28.10 na 5,09 Bika u 20,14h – parcijalna pomrčina Mjeseca. 

 

Ako nešto odlučujete tih dana, svakako prvo prespavajte i odluku donosite barem dan, dva nakon pomrčine jer će situacija tada biti bistrija, a vama sve jasnije.

Ukratko, prvo se smirite i saberite, a tek onda odlučujte.

 

Tijekom 2023. Merkur će imati nekoliko redovnih retrogradnih faza.

Periodi su to kad zastaju poruke, pisma, nastaje zbrka u kontaktima, u komunikaciji, prometu, ili se na dnevni red vraćaju neke teme povezane sa spomenutim, a koje prije nisu bile odrađene do kraja.

Ako tih dana na primjer, ostanete bez Interneta, ako zapnete u prometu, ako poruke kasne ili ne možete doći do nekih odgovora, smirite se. Budite strpljivi i sve će biti u redu.

Inače, ove će godine retro Merkur će biti u zemljanim znacima, pa je za očekivati da će preispitivanja i analize biti povezani s praktičnim djelovanjem. Izgledno je da će najveći uspjeh polučiti oni koji ono što misle i govore, to isto i čine.

 

Merkur je retrogradan u 2023.:

 

1.1.-19.1. u Jarcu

22.4.-16.5. u Biku

31.8.-16.9. u Djevici.

 

Venera će tijekom 2023. biti u svom uobičajenom kretanju i opemenjivati svaki znak, a nešto će se dulje zadržati u znaku Lava – od 6.6. do 10.10. što će pripadnicima ovog znaka donijeti nešto bogatiji ljubavni život ili lijepe prilike za zbližavanje (češće nego inače).

No i svi ostali znaci neće biti zakinuti u ljubavnim prilikama – preciznije datume kad vam je Venera sklona moćete vidjeti u Godišnjem horoskopu po znacima.

 

Posebnost ove godine svakako će biti prvi prelazak Plutona iz Jarca (nakon 15 godina) znak Vodenjaka.

To će se zbiti 24.3.

Tranzit Plutona po Vodenjaku donijet će drastične promjene u višoj sferi međuljudskih odnosa, načelima humanizma, socijalnim vještinama i kriterijima, društvu i društvenosti općenito. Proces je to koji će potrajati također 15-tak godina.

Pluton će se vratiti u Jarca 12.6. gdje će još malo izbrusiti i finiširati promjene u svjetskom poretku moći, da bi 21.1. 2024. opet prešao u Vodenjaka.

 

Uran će ostati u Biku cijelu godinu što će svakako doprinijeti promjenama povezanim u općem odnosu prema zemlji i prirodi, kao i ljestvici vrijednosti, dok će Neptun cijelu godinu još uvijek provesti u Ribama što će doprinositi suosjećanju i nježnosti, no i snazi određenih obmana u izazovnim preiodima tranzita.  

 

Saturn i Neptun većinu godine u Ribama, a Uran i Jupiter u Biku, svakako će preusmjeriti fokus svakodnevnog života na tradicionalniji i ukazati nam na značaj povezanosti s prirodom, klimom, te ljudskošću.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve