VJEROVATI, A NE SUMNJATI

Bolje je vjerovati nego sumnjati. Evo zašto.

Zamislite situaciju u kojoj se morate (htjeli ne htjeli) popeti na vrh neke visoke planine. Na primjer, možda stiže poplava, potop, i vi morate gore.

Neka su u igri dva penjača. Obojima se planina čini daleko i vjerojatnost da će stići na njen vrh nije potpuno izgledna. No oni moraju gore, jer voda samo što nije stigla.

Ipak među njima postoji i razlika.

Jedan penjač u duši sumnja da će uspjeti stići na vrh i u startu je njegova pozicija oslabljena. S voljom koja je klimava i pomiješana sa sumnjom on ima manje energije i kreće se sporije.

Drugi penjač ne razmišlja na takav način. On zna da gore mora, i njegove sumnje su u startu odbačene. On vjeruje u pozitivan ishod, vidi sebe na vrhu planine i u duši se hrabri tom slikom i takvim mislima. Njegov korak je poletniji, energije je više, a kreće se lakše i brže prema svom cilju.

 

Što će se dogoditi?

Prvi penjač će možda i stići gore, ali kasnije nego onaj drugi, a njegov doživljaj stvari bit će zatamnjen njegovim sumnjama.

Drugi penjač će se veseliti i svim srcem čak i uživati u svom usponu bez obzira na objektivno opasnu situaciju.

Vjerojatno će prvog penjača čak dohvatiti i malo vode, pa će njegovo kretanje prema vrhu biti i okrznuto, a njegov strah još veći, dok će sumnje rasti.

 

Shaćate o čemu se radi?

Vi svojim pozitivnim stavom i vjerom u sebe privlačite dobre energije i vibracije koje vam još više pomažu na putu do cilja.

S druge strane, negativnim stavom i sumnjama, vi privlačite destruktivne energije i vibracije koje vas blokiraju i zaista vam rade još veće prepreke na putu do ostvarenja onog što želite, ili pak morate.

Voda će vam u slučaju da sumnjate zaista lako doći do grla.

 

U slučaju da vjerujete, pa čak i ako je vaša vjera utemeljena ne pukoj imaginaciji koju njegujete u svojoj duši i ravnate se prema njoj, ona će vas zaštititi, dat će vam snagu i sreću da pobijedite, dobit ćete dodatni vjetar u leđa koji je često presudan.

Kad se zateknete ju situaciji da možete ili vjerovati ili sumjati (a u oba slučaja zapamtite, radi se o nematrijalnom svijetu, svijetu vašeg unutrašnjeg stava i pristupa) sjetite se ove slike – penjač koji sumnja i penjač koji vjeruje, dok im je voda sve bliže.

I sve će vam biti jasno, a na vama je da izaberete na koji ćete način stići do cilja.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve