ZODIJAK - ZNACI I PRIPADAJUĆA POLJA

Svakom znaku pripada po njegovoj prirodi određeno polje ili kuća Zodijaka.

Zodijak je sam po sebi savršena cjelina, a osim 12 znakova jednako tako postoji i 12 polja u natalnoj karti...

 

Zodijak je krug i vjerna slika nebeskog svoda iznad nas koji ima 12 dijelova koji čine potpunu cjelinu. Analogno znakovima, postoji jednako toliko i polja (ili kuća) u natalnoj karti pojedinca. Pogledajmo prvo kako smo u našm Svijetu astrologije definirali jedno i drugo, a onda ćemo potražiti vezu.

 

ZNAKOVI ZODIJAKA – Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelca, Jarac, Vodenjak, Ribe. Filozofiju Zodijaka poznavali su već odavno stari narodi, no ovdje smo samo nabrojali znakove koji su nazive dobili po sazviježđima na nebeskom svodu.

 

KUĆE – dvanaest podijeljenih područja u natalnoj karti koja označavaju i pokrivaju gotovo sve segmente života. Zovu se i POLJA. Pojednostavljeno rečeno, 1. kuća predstavlja ličnost, vanjski izgled, 2. imovinu, 3. komunikacije, rodbinu, 4. dom, majku, 5. djecu, mladnačke ljubavi, zabavu, 6. službu, zdravlje, 7. brak, 8. promjene, podršku drugih, 9. viša shvaćanja, dalja putovanja, 10. status i karijeru, oca osobe, 11. prijatelje, 12.skrivene stvari, podsvijest.

 

Povezanost znakova i polja (ili kuća) zasniva se na njihovoj prirodi, no onom što oni u svojoj biti predstavljaju.

Ako malo pažljivije proučite osobine nekog znaka i teme analognog mu polja, odmah ćete uvidjeti da je to vrlo slično. Jednako tako i osobe koje imaju veću koncentraciju planeta u nekom znaku nerijetko su usmjerene na teme takvog polja, kao i na teme onog polja u kom su te planete u natalnoj karti. No čisti tipovi su rijetki, a najčešći je slučaj da osoba ima planete u više znakova i u raznim poljima. Ipak, dominacija nekog elementa koji prevladava, kao i nekog polja, često definira dojam o osobi. Ovo su putokazi, a uz dobro razlučivanje i povezivanje svih elemenata u nečijoj natalnoj karti, uvidjet ćete o kakvoj se osobi radi.

 

 

Analogija znakova i polja

 

 

OVAN I PRVA KUĆA

 

Onaj koji je prvi, koji probija ledove, pionirska duša, naivna, otvorena, ponekad nestrpljiva. Što drugo može imati naglašeno nego osobnost, individualnost, ličnost kao svojstvo prve kuće?

 

BIK I DRUGA KUĆA

 

Onaj koji skuplja, mjeri, određuje, uživa u dobrima i ljepotama. Voli imati i znati što je prvo, drugo, treće. Veza je to s drugom kućom imovine i vrijednosti.

 

BLIZANAC I TREĆA KUĆA

 

Onaj koji priča, komunicira sa svima oko sebe, otvorene duše za svježe ideje, nerijetko poput djeteta. Uvijek svjestan svoje bliže okoline, rodbine, rado se kreće i putuje, sve slično trećoj kući.

 

RAK I ČETVRTA KUĆA

 

Onaj koji skrbi, svija gnijezdo, povlači se u svoj dom, tiho voli, prati prošlost, osjeća iz dubine. Veza je to s četvrtom kućom, majkom, obitelji, ognjištem, početkom i krajem.

 

LAV I PETA KUĆA

 

Onaj koji se voli pokazati, dokazati pred publikom, rado se zabavlja, čezne za sjajem. Peta kuća upravo predstavlja zabave, mladost, sport, mladenačke ljubavi, predstave.

 

DJEVICA I ŠESTA KUĆA

 

Onaj koji radi poput mrava, vrijedan, usredotočen na detalje, pedantan. Tko može bolje brinuti o zdravlju i ispravnim životnim navikama ili biti vrijedan radnik? Šesta kuća je upravo to.

 

VAGA I SEDMA KUĆA

 

Onaj koji uvijek traži svoju bolju polovicu jer se bez nje ne osjeća cijel. Partnerstva, diplomacije, brak, kompromisi. Sve je to sedma kuća.

 

ŠKORPION I OSMA KUĆA

 

Onaj koji je uvijek na oprezu, izvana miran, iznutra strastven, uvijek spreman na borbu i promjene. Podržat će drugog ako vjeruje. Veza je to s osmom kućom.

 

STRIJELAC I DVETA KUĆA

 

Onaj koji bezbrižno putuje, za kog nema granica niti u materiji niti u duhu. Uvijek stremi visinama, daljinama, širinama. Sloboda. Sve to pripada devetoj kući.

 

JARAC I DESETA KUĆA

 

Onaj koji je organiziran, zna što hoće i spreman je istrajati za to bez obzira na sve. Zrelost, odgovornost, prirodni autoritet, očinstvo, status, vrh u drutšvu. Deseta kuća.

 

VODENJAK I JEDANAESTA KUĆA

 

Onaj kojem je prijatelj srcu drag, koji voli ljude, ali se može i osamiti. Društvenost, humanost, ali i otkačenost, pomicanje granica prema novom. Jedanaesta kuća.

 

RIBE I DVANAESTA KUĆA

 

Onaj koji je upućen u tajne duše, koji se kreće po skrivenom svijetu. Ponekad pobrka maštu i stvarnost. Ona najtajanstvenija, dvanaesta kuća.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve