ASTROAKTUALNOSTI - DANI UOČI SOLARNE EKLIPSE

Dani pred nama  nagovještavaju kraj jedne faze da bi se otvorila druga, nova.

Prva ovogodišnja pomrčina Sunca zbit će se 20.4. u 5,17 po našem vremenu na 29,50 stupnjeva znaka Ovna. 

Najjače će utjecati na znak Bika (gotovo na nultom stupnju istog), i to zbog gotovo egzaktnog kvadratnog aspekta s Plutonom iz Vodenjaka. U prijevodu - mnogi će htjeli, ne htjeli, morati sagledati stvari na drukčiji način, a onda iste i mijenjati. Naizgled u stilu destrukcije (Pluton), no u konačnici s motivom da se nakon rušenja obnovi, tj. izgradi nešto novo, ako je moguće bolje. 

Eklipsu će osjetiti više manje svi, a osim BIka intenzivnije i Škorpioni, Vodenjaci, Lavovi, a dijelom i Ovnovi - ovi zadnji su ipak zaštićeniji zbog još uvijek prisutnog Jupitera u njihovom znaku. 

Pomrčine uvijek označavaju kraj jedne faze i otvaranje  novog poglavlja, a u dane uoči njih, svi ćemo osjećati da se nešto kuha u zraku, da stvari idu svom kraju i nekom preokretu. 

Bit će nervozica, ishitrenih riječi i ponašanja, nestrpljenja da s pod svaku cijenu nešto pomakne s mrtve točke, bit će i forsiranja stvari, mogućih prekida bilo suradnji, veza, poslova i raznih tema, ovisno o pojedinačnim natalnim kartama. 

Oni koji u dane pred pomrčinu pokušaju sagledati stvari na trezven način, neka ne očekuju previše, jer to su dani kao kad čistite kuću, pa se sva prašina digne u zrak. Stoga, neka u prvom redu budu strpljivi i neka odluke donose bar dan, dva nakon što pomrčina prođe, jer će tad sve biti jasnije.

Ako baš morate reagirati ili odlučivati prije pomrčine (koja će se zbiti rano ujutro u četvrtak), računajte da će bez obzira kako postupali, da će se još ponešto promijeniti, preokrenuti, da neće baš sve biti gotovo prije nego što eklipsa zaživi i prođe. 

Globalno, s obzirom da se  ista zbiva na gotovo nultom stupnju BIka u kojem znaku je i Sjeverni Mjesečev čvor, možemo očekivati promjene povezane sa zemljom, stabilnošću, sekundarno novcem, bankarstvom. 

No kao i svaka pomrčina, i ova će proći i kad se karte otvore, pred nama će se pojaviti jedna nova situacija. Strpljen, spašen. 

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve