ASTROAKTUALNOSTI: MARS U ŠKORPIONU

Posljednji dan listopada Mars ulazi u znak Škorpiona što će uzburkati određene teme.

31.10.2021. borbeni i dinamični planet Mars ući će u Škorpiona i tu se zadržati do 14.12.2021. Kako će prolaziti mjestom svog noćnog domicila, bit će i jači nego inače, a njegov utjecaj na život na Zemlji također.

No da bi dojam bio još upečatljiviji pobrinut će se pozicija Urana u opozicionom Biku, te Saturna i Juptera u kvadratnom Vodenjaku (na znak Škropiona).

To znači da će Mars u Škorpionu svako malo biti u izazovnim aspektima s planetama u Biku i Vodenjaku. Ovo će najviše osjetiti ljudi rođeni u fiksnim znacima (Škorpion, Bik, Vodenjak i Lav), no i svi oni koji u istim imaju neku nakupnu planeta.

Na globalnoj razini opozicija Marsa i Urana aspekt je koji se definira ekslopzijom, nečim  naglim, bombastičnim, situacijama kad se neočekivano prekidaju neki tokovi, a stvari se više ne mogu vratiti na staro, nego neminovno idu novim pravcem.

Kvadrat Marsa i Saturna prilično je nasilan aspekt, a manifestira se kroz situacije i stanja u kojim se treba ići na sve ili ništa, na neki način silom, ono pod mora se. Radi se o krajnostima i forsiranju stvari, a onda kad bi se baš trebalo suzdržati i oboružati strpljenjem.

Kvadrat Marsa i Jupitera donosi i moralna iskušenja, dvojbe tipa da li su savjeti ispravni, da li će polučiti uspjeh pa makar i pod svaku cijenu.

Ublažavajući aspekt na sve ove je trigon Marsa i Neptuna (u Ribama) koji će konkretizirati suosjećajnost i razumijevanje (a vjerojatno nakon nekih ishitrenih promašaja, poteza ili raskida).

Mars sekstil Pluton (u Jarcu) također će pomoći da se ono neminovno promijenjeno digne iz pepela.

Sve u svemu period 11. mjeseca, pa gotovo do polovine 12. mjeseca bit će vrlo dinamičan za neke ljude, pa je važno cijelo virjeme održavati  i njegovati mir u duši.

Jer mirom se lome i najzahtjevniji aspekti. Očuvamo li mir u sebi, sve je otvoreno i moguće.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve