ASTROAKTUALNOSTI - PROLJEĆE

Godišnje doba u kom se priroda budi donijet će i neke novosti.

Ovogodišnje proljeće najznačajnije je u astrološkom smislu po tome što će nekoliko planeta promijeniti svoje položaje i preći u neka druga sazviježđa.

Time će i utjecaji s neba biti drukčiji.

 

Prvi važniji tranizit dogodio se 8.3. kad je Saturn,  nakon dvije i pol godine, promijenio znak, i iz Vodenjaka ušao u Ribe.

Svi oni koji imaju Sunce u Vodenjaku ili neku nakupinu planeta u istom, osjećat će olakšanje, neke priče će se zatvoriti, a nisu im bile lake. Njihova izdržljivost bila je doista ispitana na svim poljima, a u duši će svakako osjećati da su zreliji i pametniji nego prije.

Ova faza sazrijevanja zbog dvoipogodišnjeg tranzita Saturna osjetit će se kod mnogih možda tek i malo kasnije, kad kroz životna iskustva budu uviđali da reagiraju i postupaju trezvenije i promišljenije, zrelije nego prije.

S druge strane svi oni kojima je Sunce uu Ribama ili tu imaju neku nakupinu planeta, počet će osjećati zahtjevnost u mnogim životnim temama, a htjeli ne htjeli morat će se početi suočavati s nečim što bi možda isprva najradije izbjegli. No Saturn ne daje popust, sve što vam dođe na dnevni red, prihvatite s velikim strpljenjem i nadom da ćete kroz neki dulji period sve uspjeti dovesti u red.

Ono što je sigurno jest da bez Saturna nema napretka, pa na njegov tranzit trreba tako i gledati.

 

Druga promjena bit će prelazak Marsa iz Blizanca (gdje je bio jako dugo, sve od 8. mjeseca prošle godine), u znak Raka, a to će se zbiti 26.3.

Blizanci će olabaviti i konačno moći poći na odmor, dok će Rakovi dobiti niz aktivnosti koje će ih pokrenuti. Zračni znaci imat će nešto labaviju koordinaciju i morat će odsad uložiti nešto više truda u organizaciju što god radili (odnosno neće baš uvijek sve ići glatko, ali ne ni teško).

Vodeni znaci imat će snage i njihova poduzimanja krenut će intenzivnijeim i kvalitenijim pravcem  nego dosad.

 

Treći pomak ovog proljeća bit će prelazak Jupitera iz znaka Ovna u znak Bika, a to će biti 17.5.

Ovnovi su vjerojatno već iskoristili prilike koje su bile pred njima i sad će smjelo nastaviti graditi dalje, dok će se pred Bikovima otvoiriti niz novih perspektiva koje neka pametno iskoriste. Potrajat će godinu dana. Neka se ne obaziru na trzavice od Urana, i neka grade s povjerenjem i dosljedno kako oni već znaju.

Zemljani znaci tkaošer će bit na dobitku zbog ove pozicije Jupitera.

 

Još jedan trazit će biti bitan, a to je prelazak Plutona iz Jarca u Znak Vodenjaka 24.3.

Ovo će se više manifestirati na globalnoj razini kad će se fokus početi prebacivati s tema vladajućih struktura na teme socijalne pravde, humanizma i ljudskosti.

 

20.4. i 5.5. na nebu će se zbivati pomrčine, prva je Sunčeva u Ovnu, a druga Mjesečeva u Škorpionu, pa se tih dana malo smirite i odluke o bilo čemu (ako su vam bitne) donosite bar dan kasnije jer će vam tada sve biti jasnije.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve