DAN I ZONE ZNAKOVA

Svaki naš dan sastoji se od 24 sata, a svako njegovo doba pripada određenom znaku Zodijaka.

Ako podijelimo 24 sata našeg dana na 12 znakova Zodijaka, svakom će pripasti otprilike oko 2 sata. No mnogi se pitaju otkuda početi?

Shema je jasna, ako bar malo poznajemo prirodu znakova, kao i kretanje i poziciju Sunca.

 

Uobičajeno je da se za izlazak Sunca uzima oko 6 sati ujutro, pa je to vrijeme, kao i iduća dva sata, znači od 6 do 8, vrijeme kad se budimo. Prvi znak, Ovan, poput zore i jutra je, koji uvijek kreće, ide, aktivan je kao punina jutra i njegove snage. Uvijek prvi i s dozom nestrpljenja za sve ono što nam donosi budući dan.

Od 8 do 10 slijede dva čvrsto dnevna sata koja pripadaju fiksnom znaku Bika. Kad je dan već stabilan, na svoj način svijetao, kad krećemo s razvojem dnevnih aktivnosti koje su praktične poput ovog znaka.

Kroz prvi dio prijepodneva stižemo do određene razgibanosti, komunikacije kad smo već probuđeni i otvoreni za druge, te zaigrani. Pravo je to vrijeme od 10 do 12 koje svojom prirodom i navikama pripada znaku Blizanca, kad su razgovori na visini, a duh lebdi od teme do teme.

Podne se poklapa s prirodnim Nadirom, „dnom horoskopa“, izvorom, temeljem. To je ona točka u kojoj počinje znak Raka koji voli dom, nešto izvorno, prošlost, ono na čemu sve počiva. Pa kad je Sunce visoko na nebu i direktno osvjetljava Zemlju, prema njenom dnu, kad su sjene „ispod nas“, i u iduća dva sata, od 12 do 2 , dnevna je faza koja najviše sliči znaku Raka.

Sunce na visini koje prži i blista od 2 do 4 popodne, osvjetljava dnevno vrijeme znaka Lava. Kod njega je sve kao na pozornici, svjetlost mora biti snažna, sve vidljivo i jasno. Pravo vrijeme za pokazivanje drugima. Poput pozornice.

Od 4 do 6 popodne obično završavamo s dnevnim poslovima i zbrajamo dnevne rezultate svog današnjeg rada. Idealno je vrijeme za znak Djevice, poznate kao predanog i vrijednog djelatnika, baš poput mrava. I urednost i higijena je tu, kad mnogi dođu doma i tuširaju se, prije popodnevno-večernjeg opuštanja.

U nastavku dana, od 6 do 8 popodne, mnogi se pripremaju za izlazak, a često  udvoje. Neki se dotjeruju, nazivaju, dogovaraju, sklapaju sporazume za večeras i izlaze puni nade u ljepše sutra, a posebno u ljubav. Pravi su to sati u kojim dolaze do izražaja sve osobine znaka Vage, najvećeg diplomate u horoskopu, koji uvijek preferira život udvoje, nego li samoću.

Od 8 do 10 navečer počinju se buditi noćne strasti, Sunce ide ka svom horizontu, a zvijezde izlaze i daju naslutiti razne tajne. Vrijeme zavodljivosti,  mistike i skrivenih stasti i namjera je tu. Savršena faza dana za sve Škorpione koji svojom zagonetnošću bude čula drugih.

Od 10 do ponoći vrijeme je kad nam padaju na pamet filozofske misli, daleke ideje i bude se spoznaje najrazličitijih svjetonazora. Tolerancija, visine, daljine, svemir i poništavanje svih granica. Idealno doba dana kad procvjetavaju svi Strijelci sa svojim bezvremenskim idejama.

Ponoć, vrh neba, najviša točka Zodijaka u natalnim kartama, pa sve do 2 ujutro. Vrijeme je dubokih spoznaja i  kulminacije istih prepoznatih u definiranju postgnuća do kojih nije bio nimalo lak put. Ali ona su trajna i kvalitetna. Noć puna zvijezda koja stoji nad nama poput bezdana i beskonačnosti. Pravo doba noći za Jarce, simbole uspjeha i vrha.

Od 2 do 4 ujutro je ona stabilna dubina noći kad isplivavaju na vidjelo sve otkačene ideje koje ne pripadaju svkodnevnici. Sve je nekakao drukčije, neobično i otvoreno svemu što nije standardno. Ovo je ono gluho doba noći kad je sve dopušteno. Slobodni Vodenjak uživa u diskusijama punim kontroverzi ili se natječe što će novije, originalnije i luđe smisliti.

I kraj noći,  kraj svih puteva, vrijeme od 4 do 6 ujutro, kad znamo da će uskoro svanuti, ali ima još malo do nje, još  onaj komadić u kom je sve moguće, lucidno, puno mašte, a granice kao da se poništavaju. Baš poput beskonačnog mora. Jasno je da je to vrijeme Riba, 12.-tog i posljednjeg znaka Zodijaka.

 

Prođemo li cijeli krug, shvatit ćemo da ozračje svaka dva sata daje osobine nekom znaku i stoga se on baš u tom periodu dana osjeća možda najbolje, tu je njegova energija na visini. Dakako, ukoliko elementi u pojedinačnim natalnim kartama ne govore suprotno.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve