ASTROAKTUALNOSTI - PROLJEĆE 2024

Što će se događati na nebu tijekom ovogodišnjeg proljeća?

Ovogodišnje proljeće počet će i prvom ovogodišnjom pomrčinom i to onom Mjesečevom, koja će se zbiti 25.3. u jutarnjim satima na 5 stupnjeva znaka Vage.

Ova eklipsa će podići emocije na kvadrat, neki bi se mogli osjećati malo zbunjeno, a iskušenja će biti najveća na temi odnosa, veza i brakova, jer se događa u znaku Vage koji je i ekvivalent 7. kući horoskopa koja označava spomenuto.

Pritisak da se izrazi ono što se osjeća bit će velik, no ako vam razum govori da je bolje da se suzdržite, držite se one „strpljen, spašen“, jer ćete već dan dva nakon što pomrčina prođe sve vidjeti trezvenije i realnije.

Za dva tjedna (one uvijek  idu u paru) dočekat ćemo već iduću pormčinu i to onu Sunčevu koja će se zbiti 8.4. na 19,24 stupnja Ovna i bit će totalna.

Kako se tih dana na nebu događa i konjukcija Marsa i Saturna u Ribama, to će mnogi biti u poziciji da idu iz krajnosti u krajnost ili da čine stvari na silu, pod svaku cijenu.

Dani uoči Sunčeve totalke bit će dani iskušenja kad neke stvari evidentno idu svom kraju da bi se preokrenule i da bi se otvorilo novo poglavlje. Ova eklipsa sigurno će mnogima značiti puno na osobnoj razini jer se događa u Ovnu koji je ekvivalnt 1. kući horoskopa, koja se veže uz ličnost, osobni magnetizam, vlastitu snagu, prepoznavanje svoje individulanosti, samosvijest.

Sve povezano s tim moglo bi biti dignuto na višu razinu, a odluke za nastavak naših malih osobnih priča na neki način velike ili značajne. Ipak, iste (odluke) najbolje je donositi dan dva nakon što eklipsa prođe jer se tad stvari bistre, a mi vidimo sve u cjelini i u pravom svijetlu.

Za neke će ova pomrčina značiti kraj, a za neke početak.

To će ujedno biti i dva najmarkatnija događaja proljeća, jer nekih značajnijih tranzita sporijih planeta, osim Jupitera,  neće biti.

Sve ostalo događat će se u redovnom planetarnom hodu, pa će Venera oplemeniti znakove Ribe, Ovna, Bika, te Blizanca tijekom proljetnih mjeseci.

Dašak ljubavi osjetit će i drugi znaci, svaki na svoj način, no spomenuti prije bit će direktnije pogođeni Amorovim strelicama.

Mars će dići energiju Ribama, Ovnovima, te potkraj proljeća i Bikovima.

I bitan tranzit dogodit će se 26.5. kad Jupiter (nakon godinu dana) prelazi iz znaka Bika u znak Blizanca.

To će Blizancima donijeti novi polet u životu, otvaranje sjajnih prilika na mnogim područjima, a potrajat će cijelih godinu dana.

Od 2.4. do 25.4. Merkur će biti u retrogradnoj fazi, pa je moguće kašnjenje nekih poruka, zbrka u komunikacijskim kanalima ili prometu, te vraćanje  nekih starih tema na dnevni red da se još malo prorade.

Klimatski gledajući, proljeće će biti više manje ugodno, s tim da bi nakon 1.5. trebalo biti i nešto toplije od očekivanog. Ukratko, prvi dio bi mogao biti šaren, promjenjljiv i vjetrovit, a drugi stabilniji i sunčaniji.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve