BUDITE SRETNI U LJUBAVI

Kako ostvariti sreću u ljubavi?

Što znači biti sretan u ljubavi? Vjerojatno ispunjen, zadovoljan sobom i svojim odnosom s voljenom osobom. Može li se utjecati na to ili je sve samo puka iluzija?

 

Kad pogledamo romantične bajke, priče, filmove i slično o „veliim ljubavima“ u njima je sadržana ili velika tragedija ili pak sretan završetak u kom su živjeli dugo i sretno.

Ove dvije krajnosti rezultat su predimenzioniranih želja i magle koju nam cijeli život serviraju mediji, autori koji žive u svom svijetu i slični. Njihov utjecaj je ogroman, a duša koja se razvija upija poput spužve i gradi svoja uvjerenja, a potom i očekivanja prema istom.

 

Nerijetko baš suprotno tome, stvarni život je nešto drugo. No sazrijevati u istom daleko je ispunjavajuće jače nego živjeti u kreiranoj iluziji.

Vrijeme je za buđenje. Stare priče više ne drže vodu. Uglavnom zato jer je previše samaca ili pak raspadnutih veza.

 

Svatko može biti sretan u ljubavi, pa čak i ako se odluči za samoću. Tada je ljubav te osobe usmjerena na neke više sfere.

 

No koji je zapravo ključ sreće u ljubavi?

Odgovor je vrlo jednostavan i oduvijek ga znaju mudri ljudi:

Gradite svoja ljubavna očekivanja na REALNIM OSNOVAMA.

Pobliže ćemo objasniti što to znači.

 

Prvo i osnovno, trebate imati realan odnos prema samima sebi, a da to postignete trebate se baviti sobom, svojim unutrašnjim s ijetom i što bolje poznavati sebe. Iz tog izvora sagledat ćete jasno što vi zapravo tražite i želite, a onda i očekujete u sferi privatnosti.

Ne dolazite pod utjecaje drugih, medija, mode ili nagovaranja. Držite se svog svijeta, slušajte svoju dušu i slijedite ono na što vas upućuje vaš unutrašnji glas. Samo tako imat ćete dobar putokaz kamo krenuti, kome dopustiti da vam se približi ili obratno. Ako je vaš unutrašnji doživljaj te osobe dobar, otvorite se slobodno i prepustite, upoznavajte tu osobu i vjerujte u ljepše sutra.

 

Nije bitno ako doživite i neko razočaranje, ako vam se ta osoba u nastavku priče ne svidi, bitno je da ste u startu slušali sebe. Jer ćete samo sebi polagati račune, odrastati s odgovornosšću i još bolje brusiti svoja očekivanja. Drugim riječima i  kroz takva iskustva bit ćete sve svjesniji što tražite, tko vam leži, spoznat ćete mnogo toga o sebi, ali i o drugima.

Razvijat ćete se.

 

Kad vam se dogodi iduća prilika za zbižavanje s nekim tko vam je isprva drag, vaša će očekivanja odmah biti kristalnija i ono što je najvažnije – realnija.

Uvijek gledajte ono što jest, ne pripisujte osobi koja vam se svidjela osobine koje možda nema. Zapitajte pošteno sami sebe iznutra da li je to što vidite zaista tako ili vam se samo čini? Sagledajte činjenice vašeg odnosa.

Netko će prigovoriti da se time gubi šarm ljubavi i zaljubljenosti, no naprotiv, vi tako gradite na duge staze.

 

Nije slučajno da se kod sklapanja braka uvijek koristi rečenica „I u dobru i u zlu“ ili pak „Dijeliti sve, i dobro i zlo“.  Pod utjecajem komocije i uspavane ugodnosti civilizacije u kojoj živimo (i koja je usput na izmaku), zaboravlja se da je prirodno da neki par može imati faze problema, pa čim malo zapne, mnogi već razmišljaju o razlazu. No pitajte one koji su ostali dugo zajedno – nisu li prebrodili isto, i još više ojačali svoju ljubav. No nisu sanjarili bez pokrića, nego su se uhvatili ukoštac sa životom i nosili sa zajedničkim problemima surađujući, kroz suživot i trpljenje, vjerujući da će stvari kad tad krenuti ljepšim putem. I to im se najčešće i dogodi...

 

Zašto je ovo važno? Zato što često oni koji čim nastanu zahtjevniji problemi u braku ili vezi nastoje izbjeći isto i napustiti zajednicu, no vrlo skoro ili kad tad ulazeći u neki novi odnos,  nailaze na ISTI ILI SLIČAN problem. I tamo ih čeka ista priča koju su prije izbjegavali razriješiti.

 

Tek ako ste učinili baš sve da pokušate razriješiti ono što vas oboje muči, ali zaista sve što je u vašoj moći i ako ne vidite da je moguće ostati zajedno, onda još malo pričekajte, jer možda se dogodi nešto što će vas oboje usmjeriti na zajedništvo. No ako ni tada (bivajući strpljivi koliko god možete) i ako zaista u dubini duše osjećate da ostati skupa više nema smisla, onda možete napustiti brod.

Mnogi se pitaju kad je taj trenutak? Odgovor je – onda kad vaša REALNA OČEKIVANJA i vaš minimum istih više ne prolaze ni na koji način u stvarnosti.

 

Oni koji uspiju spojiti svoje snove o ljubavi s realnošću, oni su najsretniji. No to su najčešće one osobe koje u samom početku nekog odnosa imaju realne kriterije i otvorenost i spremnost da zajedno na tim temeljima grade dalje. Drugim riječima za sreću u ljubavi potrebna je i određena zrelost.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve