CORONA I STIL ŽIVOTA – NOVO NORMALNO?

Tijekom pandemije ili postpandemije nekom se svijet srušio,  nekom se otvorila sva vrata, netko je odrastao, a netko izgubio najmilije. Kako dalje?

Najveća promjena kao posljedica pandemije korona virusa jest promjena u svijesti ljudi da ništa nije sto posto sigurno i da treba živjeti ovdje i sada.

Saturn i Jupiter u Vodenjaku svakako potcrtavaju ove spoznaje i utječu na svakog od nas na način da potraži u sebi crtu čovječnosti. Pomoći jedan drugome, razumjeti se na nekoj višoj razini, to sve više postaje zahtjevnost i obilježje današnjeg stila života.

I ako se prije jurilo za novcima, sada je u cijeloj priči uključena i jedna nova dimenzija, a to je nešto što bi se moglo definirati mišlju: Čovjek je čovjeku lijek.

Sve maske, distance, bolesti, izolacije, samoizolacije, karantene i sve slično što nas je udaljilo jedne od drugih, istovremeno je u nama probudilo jasnu svijest o tome koliko smo potrebno jedni drugima. I to je možda jedina pozitivna strana pandemije.

Utoliko će novo normalno biti prožeto življenjem svakog trenutka u društvu dragih nam osoba, te veseljem zbog mogućnosti bliskih kontakta. Koje prije možda nismo znali cijeniti.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve