DANI VELIKIH KONJUKCIJA

Nalazimo se u periodu kad su na nebu zaživjele moćne konjukcije.

Nakon totalne Sunčeve pomrčine od 8.4. u Ovnu, na nebu su se planete poredale u par vrlo snažnih i moćnih konjukcija. 

Konjukcija je aspekt kad se planete spoje jedna blizu druge u odnosu na Zemlju, kad se prividno "poklope" na istom stupnju Zodijaka, a energija koju proizvode miješa karakter utjecaja obje planete (ili više njih u konjukciji, tada je to stellium), vibrirajući na specifičan način. 

Već postojeća konjukcija Marsa i Saturna u Ribama (egzaktna je u noći na priljelazu iz 10. u 11.4., no i više dana prije i kad prođe, ona još ima utjecaj) - astrološki snažan aspekt koji Mile Dupor naziva "Udarac" spaja energije dvije snažne planete, te stvara silu koja može pokrenuti brda, ali i (ako je natalna karta destruktivna) potencira nasilje, činjenje stvari na silu, pod svaku cijenu, igranje na sve ili ništa. U Ribama može donijeti spomenuto na temu religija, psihologije, zatvorenih sustava, psihe, umjetnosti. 

Na nju se nadovezuje također već postojeća i ulazeća konjukcija Juitera i Urana (egzaktna će biti 21.4.) u Biku koja je pak iznenađujući aspekt koji može donijeti neočekivano sretne okolnosti, ovisno gdje pada u natlanoj karti. Odličan aspekt za igre na sreću, neočekivanu dobit, financijsku, moralnu, pravnu, a kako je u Biku, sve povezano s temama zemlje, financija, sustava vrijednosti. može doživjeti neobičan obrat čiji scenarij nije moguće predvidjeti, ali na kraju ispadne više nego dobar. 

Obje spomenute konjukcije, Mars-Saturn i Jupiter-Uran su u sekstilu, dobrom astrološkom aspektu suradnje, pa je moguća razmjena svih opisanih energija i tema na skladan način.

Vrlo je vjerojatno da će se usaglašavati neke tenzije koje će biti na rubu, i to na način koji će u sebi donijeti i neke nepredvidive okolnosti koje će naglo rasplesti neku napetu priču, no moguće je i obratno, da će nešto što se okrene sretno u nastavku dobiti napore koji će zakolutani krug opteretiti.

Ipak, kako će teža konjukcija, ona Marsa i Saturna, prva proći i biti izlazeća, a konjukcija Jupitera i Urana ulazeća, to smo skloniji prvom scenariju, da će se nešto teško i silovito odjednom okrenuti ili biti svladano na neočekivano dobar i sretan način. 

Kod pojedinačnih natalnih karata - kod svačije životne priče - svej je otvoreno i moguće. Prva konjukcija rješava se mirom, strpljenjem i ne forsiranjem stvari ako osjetimo poriv da nešto činimo na silu, a druga otvorenošću i spremnosću prihvaćanja nekih sretnih okolnosti unatoč možda početnoj nevjerici i iznenađenju.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve