DOKAD KORONA

Pandemija korona virusa pojavila se u vrijeme konjukcija Jupitera i Plutona u kardinalnom znaku, znaku Jarca.Jupiter koji donosi prilike i širi sve što dotakne, i Pluton čiji se utjecaj uvijek osjeća globalno, na mase ljudi. 

Ako  malo astrološki istražimo – jedna od zadnjih poznatijih konjukcija ove dvije planete krenula je 1918. godine, kad su se Jupiter i Pluton sastali u znaku Raka (također kardinalnom). Tko malo bolje poznaje povijest, sjetit će se da je to bilo vrijeme kad je krenula epidemija španjolske gripe (u proljeće 1918.), a koja je potrajala sve do lipnja 1920. i pokosila velik broj ljudi. Znači dvije godine i tri mjeseca.

U današnjem slučaju, kako je Jupiter prelazio Pluton tri puta, to su  u vrijeme tranzita i spomenutih konjukcija bili i valovi epidemije: prvo kad je ista globalno počela i znatnije se širila – u proljeće 2020., potom početkom 7. mjeseca 2020. za vrijeme konjukcije istih planeta i kad je Jupiter bio u retrogradnom hodu (što znači prorađivanje početne teme ili problema, razrađivanje strategije ili sl. dok se ne dokuči kakvo takvo rješenje ili način za dalje), te u sredini jeseni s kulminantnom točkom sredinom 11. mjeseca 2020. kad je konjukcija bila i egzaktna, a Jupiter treći put prešao Pluton, te kad se virus opet razmahao. Od tog  trenutka, Jupiter se polako sve više udaljavao od Plutona krećući se nebeskim svodom dalje i njihovi orbisi su se razilazili, da bi potkraj prošle, 2020. godine, Jupiter i napustio znak Jarca i ušao u Vodenjaka.  

Treba još neko vrijeme da se smire posljedice konjukcije kolosalnog diva Jupitera i ubitačno masovno  utjecajnog Plutona.

Ako je za usporediti sa iskustvom od prije stotinjak godina, nadajmo se da sada samo rješavamo posljedice pandemije i da ćemo, poput krize španjolske gripe, uspjeti izaći i iz ove pandemije kroz skoro vrijeme.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve