KAKO ČUVATI ZDRAVLJE

Što nam čini dobro, od čega se osjećamo snažni, što nas osvježava? Nismo svi isti, jer što nekog diže, drugog spušta. Evo kako to funkcionira po znacima.

Koji je ključ za čuvanje dobre kondicije i zdravlja po Zodijaku?

 

OVAN

Za dinamične pripadnike ovog znaka cijela priča je jednostavna: akcija, smijeh i dnevno svijetlo. Sve što je tužno, mračno i pasivno u suprotnosti je s njihovom prirodom. Također je važno da budu okruženi iskrenim i čestitim ljudima. Jer laž ne trpe.

 

BIK

Ključ dobrog zdravlja za Bikove nalazi se u umjerenosti i ljepoti. Kontakt s prirodom nešto je čemu neće odoljeti jer ih ista jednostavno uravnotežuje. Kod njih nema napornog vježbanja, ali je potebna disciplina kako bi održali sve na svom mjestu i s mjerom.

 

BLIZANAC

Da bi bio zdrav i u formi, Blizancu je nužan svjež zrak i kretanje. Ako ih zarobite u neku čahuru, odumrijet će. Lagana dinamika, gimnastika koja nije prenaporna, sve mu to čini dobro. Ćakulanje s ljudima, čak i najčešće o potpuno nevažnim temama, njihov je način održavanja kondicije.

 

RAK

Meditacija, mirovanje, spavanje. Raku je sve to drago. Još ako je uz neko jezero ili mirnu vodenu površinu, tim bolje. Vole piti i puno izvorske vode, a hrana koja im godi je ona autentična. Znači ako se odluče na egzotiku, onda samo to, ako su vegani, onda su totalni.

 

LAV

Lavovu komociju teško je nadmašiti. Ova životinja spava gotovo 23 sata dnevno. Otuda je obično ležanje njegov način održavanja forme. Uz to ide i tiho drijemanje ili hrkanje. To što se od svega ponekad i izobliči, njima ne smeta, jer će rikati bez obzira na sve. Da privuku pažnju.

 

DJEVICA

Djevica je majstor brige za zdravlje. Nema toga što nije isprobala za svoju dobru formu. Ponekad prejtjeruje, pa sobom nosi pravu kućnu ljekarnu. Ipak, svi prirodni proizvodi biljnog porijekla njen su način održavanja i zdravlja i ljepote. U tome je vrlo uspješna.

 

VAGA

Sve što je ugodno, lepšavo i lagano, Vagi će pomoći da održi dobro zdravlje. Njen ključ je dakako – ravnoteža na svim razinama. Bilo da se radi o hrani, piću, bavljenjima, a pogotovo o odnosima. Kad je u vezi, Vaga je zapravo najsretnija i najzdravija. Ako je veza prava.

 

ŠKORPION

Škorpion može gotovo sve. Naime, ovo je znak najučinkovitijih transformera – oni i kad se potpuno sruše, preobraze se u sasvim novi lik. Zato im nikad nije teško ni rušiti ni graditi. Mogući su primjeri drastičnih promjena, kad čovjek izgubi puno kila i postane sasvim nov. Kod njih sve može.

 

STRIJELAC

Naći pravu mjeru u svemu za njih je važno. Da bi opstali, treba im puno optimizma, ali i slobode. Ako nema slobode, Strijelac uvene. Zato ih treba pustiti da razmišljaju u svojim kategorijama dalekih i nedokučivih horizonata koje samo oni mogu razumjeti.

 

JARAC

Jarac je poseban znak za kojeg je karakteristično da može opstati samo na kruhu i vodi. A nerijetko i na postu. Ovi najveći izdržljivci Zodijaka mogu podnijeti ono što malo tko može, pa je shodno tome i malo toga što ih može slomiti. Lako se pročišćuju ne jedući, no samo ako to oni odluče.

 

VODENJAK

Dosada je njihov ubojica. Zato je potebno stalno tražiti nove i dosad neviđene izazove. U čemu? U svemu. Hrana, piće, način opuštanja, druženja,  kretanja, sve to treba biti originalno, pa je teško i odgovoriti na pitanje što im čini dobro za zdravlje. To jedino oni znaju.

 

RIBE

Mediteranski ili bilo koji morski stil Ribama će savršeno odgovarati, bilo kao način života, prehrane, pića, komunikacije. Ono što ih izdvaja od drugih znakova jest sklonost sanjarenju, pa sve što doprinosi Ribinoj mašti i snovima pustite joj. Jer njena duša je bez toga izgubljena.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve