KAKVA ĆE NAM BITI 2021

Živimo u razdoblju velikih promjena, a glavna promjena je premještanje fokusa s materijalnog na nematerijalni svijet.

Upravo ova promjena dobit će dodatni vjetar u leđa tijekom 2021. godine jer će dvije najveće planete u Sunčevu sustavu boraviti u znaku Vodenjaka. Već sredinom 12. mjeseca 2020. one su ušle u spomenuti znak i tu će ostati cijelu 2021. (s iznimkom Jupitera koji će nakratko ući i u Ribe - od 14.5. do 29.7. kad se opet vraća u Vodenjaka), no humani karakter Vodenjaka (a onda i suosjećajnost Riba) učinit će da ovi tranziti potenciraju razvoj svijesti o potrebi da budemo dobri jedni prema drugima, da si pomognemo i da je ona priroitetna stvar ljudska vrlina na temu čovjek je čovjeku čovjek, a onda i lijek.

Bez puno filozofiranja, događaji i doživljaji svako će malo stvarati prilike da se oslanjamo jedni na druge i da uviđamo da jedni bez drugih ne možemo. Bit će dakako i oni koji će se tome opirati pokušavajući živjeti u staroj priči koja sve više ishlapljuje u potrebama današnjice, no svatko imalo otvoreniji za nešto novo brzo će shvaćati da je međusobna podrška nešto na čemu treba graditi budućnost.

 

Drugi važan tranzit bit će konačni izlazak Marsa iz znaka Ovna 7.1., (a koji je u tom znaku boravio od ljeta 2020., i to daleko dulje nego što inače tranzitira neki znak), te će se isti planet nastaviti kretati dalje svojim uobičajenim hodom bez duljih zadržavanja u nekom od znakova (znači u prosjeku oko mjesec i pol u svakom znaku). To znači da će stvari na operativnoj razini funkcionirati uredno, odnosno globalno, ono što se zamisli, odrađivat će se po planu.

Ovom treba dodati jedan izazovni period otprilike od drugog tjedna 1. mjeseca pa sve do sredine 2. mjeseca kad će Mars biti u konjukciji (bilo orbisom, bilo doslovno) s Uranom u Biku, a sve će to biti u kvadratu s planetama u Vodenjaku (Jupiter, Saturn, Sunce, te bliži planeti Mekur i Venera). Bit će to period naglih izazova, eksplozivnih reakcija, pritisaka, brzih i nemirnovih rješavanja stvari nakon kojih više nije moguć povratak na staro, ponekad i neočekivaniih, uglavnom s iznenađenjima i priličnom količinom stresa. Poduzimate li nešto u tom periodu, znajte da će tek nakon njega biti moguća kakva takva stabilizacija, a tijekom istog, na sve provokacije ostanite mirni, hladne glave, trezveni i ono što je najvažnije – strpljivi. Ono što morate odraditi odradite najbolje kako znate, te s punom sviješću da je i ovaj period prolazan.

Jer već 3. mjesec donosi mirniju i ugodniju situaciju, sasvim zdravu za sve što ste možda željeli poduzeti.

 

Venera će tijekom 2021. svojim kretanjem oplemenjivati svaki znak u uobičajenom hodu, što znači da će se emotivne situacije razvijati na neki način prirodno (dakako, sve ovisi i o individualnim natalnim kartama koje preciziraju što, kako i kada), no generalno ne bi trebalo biti većih turbulencija, a ljubavne teme bit će više manje uhodane i uobičajene. Nakon 6.11. Venera će ući i ostati u znaku Jarca sve do kraja godine, pa će prirpadnici ovog znaka vjerojatno imati bogatiji ljubavni život, više prilika za druženja, na svoj će način blistati, a neki će morati uključiti i više vlastitiog angažmana u privatnim temama, no to će na svoj način biti i poticajno, jer će ih učiniti cjelovitijim osobama (koje su inače uobičajeno fokusirane na posao).

 

Merkur će tijekom 2021. imati nekoliko redovnih retrogradnih faza. Periodi su to kad zastaju poruke, pisma, nastaje zbrka u kontaktima, u komunikaciji, prometu, ili se na dnevni red vraćaju neke teme povezane sa spomenutim, a koje prije nisu bile odrađene do kraja. Ove će se godine sve to događati u zračnim znacima. Za očekivati je stoga da će preispitivanja i analize biti povezani s odnosima, komunikacijom, razmišljanjima, idejama, no sve ovisi i o individualnim natalnim kartama.

Smirite se ako tih dana na primjer, ostanete bez Interneta, ako zapnete u prometu, ako poruke kasne ili ne možete doći do nekih odgovora. Samo se sjetite one – Strpljen, spašen, i sve će biti u redu.

 

Evo kad će se to događati, odnosno kad je Merkur retrogradan u 2021.:

1.2.-22.2. od 28,19 do 11,24 Vodenjaka

30.5.-23.6. od 24,43 do 15,08 Blizanca

28.9.-19.10. od 25,26 do 10,08 Vage.

 

Sjeverni Mjesečev čvor (koji ide „obratno“ od slijeda znakova) prolazit će znakom Blizanca gotovo cijelu godinu (tek će na samom kraju godine isti ući u Bika). To znači da će se većina pomrčina Sunca i Mjeseca događati ili u Blizancu ili u Strijelcu. Tamo gdje su pomrčine stvari se obrću i duboko mijenjaju, tu se faze završavaju i počinju nove priče.

Ovisno o „lokaciji“ pomrčine (znaku u kom se događa) promjene će se događati u području kojim vlada taj znak, a u slučaju  Blizanca i Strijelca to su također i područja 3. i 9. kuće - kontakti, putovanja, učenje, bliža okolina, rodbina (ne roditelji), braća, sestre i drugi rođaci, filozofija, pravo i pravda, religija, granice, bilo duhovne, bilo materijalne, domet u svakom pogledu.

Na svim spomenutim temama moguće su duboke promjene koje će se obrtati i preusmjeravati u novi ciklus u dane pomrčina. Iste će u tom otvarati niz pitanja, pokrenuti cikluse temeljitih promjena, završiti neke faze i započeti neke sasvim nove priče.

U godini pred nama na nebu će se odigrati četiri pomrčine nebeskih tijela.

 

Evo točnih termina eklipsi u 2021. (po griničkom vremenu):

26.5. u 11,19 sati na 5,26 Strijelca – totalna pomrčina Mjeseca

10.6. u 10,42 sati na 19,47 Blizanca – anularna pomrčina Sunca

19.11. u 9,03 sati na 27,14 Bika – parcijalna pomrčina Mjeseca

4.12. u 7,34 sati na 12,22 Strijelca – tatalna pomrčina Sunca.

 

Ako nešto odlučujete tih dana, odluku donosite barem dan, dva nakon pomrčine jer će situacija tada biti bistrija, a vama sve jasnije.

 

Sporije planete tijekom cijele 2021. neće mijenjati znakove.

Tako će Uran i dalje izazivati Bikove, a sustavi vrijednosti globalno će se nastaviti mijenjati. Događaji će se tako slagati da će nam priroda i zemlja sve više značiti, a mnogi će tražiti neki svoj lutak povezan s istom.

Neptun će u svom sjedištu, u Ribama, potencirati osjećaje i potrebu da pomognemo jedni drugima, što će uz Jupiter i Saturn u Vodenjaku biti dodatni bonus, pa će se mnogi početi istinski buditi shvaćajući da postoji nešto važnije od njih samih, a to su ljudi kao cjelina.

Pluton će pak, i dalje u Jarcu tijekom cijele godine, nastaviti mijenjati sve na temu vladajućih struktura.

Ono što je nekad bilo gore, možda će sići s trona, ono što nam je nekad jako značilo, izgubit će na značaju, a otkrit ćemo važnost nečeg nama novog.

Najvjerojatnije povezanog s prirodom i čovjekoljubljem.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve