POGLEDAJTE IZA SEBE I PUSTITE ŠTO JE BILO

Iza vas je buran period i utisci se još nisu smirili. Kako ćete jasno sagledati na čemu ste i ispravno odlučiti što dalje?

Nedavno ste preživjeli nešto što je unijelo promjene u vaš život. Stvari su se okrenule naglavačke. Nekako ste isplivali, ali još drhtite kad se sjetite svega.

Pred vama je nov put, možda i novo bojno polje, ni sami niste sigurni, no ono što je sigurno, jest da nekako morate nastaviti dalje. Htjeli, ne htjeli, potrebno je donijeti i neke bitne vam odluke koje ne traže odgodu. Što učiniti i kako postupiti?

 

Prvo što trebate u takvoj zahtjevnoj situaciji jest pokušati se vratiti k sebi u svoje unutrašnje stanje mira. Koliko god je to moguće.

Nemojte čekati, nego počnite odmah. Zapitajte se što je to što vas je oduvijek smirivalo?

Šetnja prirodom na svježem zraku, mirna i duga noć za spavanje, kraće putovanje da se maknete s fronta bar za tren, posjet nekom svetom ili dragom mjestu, mir neke crkve ili hrama, tišina domaće samoće u kojoj mirujete u vlastitoj sobi s isključenim mobitelom.... Prisjetite se i smjesta krenite. Ako je to i sport, navalite, ako je meditacija, opustite se. Svaki početak je težak, ali potreban vam je upravo sada i više nego ikada.

Jer ispravne odluke moguće je donijeti samo u stanju svog vlastitog unutrašnjeg mira i ravnoteže.

Stoga istovremeno odbacite sve što vas na bilo koji način uznemirava. Imate pravo na to. Bez isprike, ne javljajte se nikome u čijem se društvu ne osjećate najbolje. Lako ćete poslije objasniti što je bilo na stvari (pravi prijatelji će vas razumijeti). Važni ste samo vi i vaša duša, vaš unutrašnji svijet.

 

Bit će možda teško održati se u takvom stanju, no treba istrajati. Izdržite u svom miru. I on će vam vrlo brzo početi vraćati. Isprva nekim jednostavnim slikama ili riječima, mislima.

Na vašem unutrašnjem duševnom platnu počet će se pojavljivati rješenja i ideje same od sebe. Pratite ih i nemojte ih odmah uzimati zdravo za gotovo. Neke od njih ćete jednostavno morati pustiti da prođu i otputuju kako bi ustupile mjesto onim pravim.

Tek kad u duši počete osjećati da je ono što vam vaš unutrašnji svijet nudi kao opciju, da je za vas ispunjavajuće, tek tada ćete znati da je baš to ono što trebate odlučiti i učiniti. Jasno ćete osjetiti što je za vas bitno, a što je nebitno, što je pravo, što krivo, što je istinito, što lažno. I onda jednostavno slijedite tu ideju. Organizirajte se u stvarnom životu i počite je provoditi u djelo. Korak po korak, a dalje već sve ide samo od sebe.

 

Jeko je važno održati se u tom svom stanju ravnoteže i mira.

KONTAKT SA SAMIM SOBOM ILI VEZA SA SOBOM možda je i najvažnija u vašem životu. Jer to je ono vaše pravo ja, koje unatoč svim tsunamijima, promjenama i uraganima, uvijek ostaje s vama. Iz svoje kože ne možete izaći. Zato živite u dobroj i skladoj vezi sa samim sobom i ne dajte da tu zdravu i mirnu povezanost išta poremeti.

 

Opet se vraćamo starom savjetu starih mudraca da je zaista dobro svaki dan provesti bar 20-tak minuta sam sa sobom (bez brbljanja, medija, mobitela ili stresa), sam sa sobom, samo vi i vaš svijet.

Njegujte tu zdravu naviku i teško da će vas išta moći izbaciti s vašeg pravog puta. A vaše odluke, postupci i postignuća tada će biti zaista u skladu s vašom dušom što vam može donijeti samo ispunjenje i još veću motivaciju da idete dalje kroz život.

Osim što ćete moći jasno sagledati što vam se zapravo dogodilo, tko je tko iz vaše prošlosti i kamo sve to vodi, uvijek ćete znati i što vam je činiti.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve