RADNE NAVIKE

Mnogi se ponekad pitaju koji su njihovi dometi, a istina je da su isti nerijetko povezani s radnim navikama.

Možete biti iznimno talentirani, ali ako uz to ne postoji predani rad, vaš domet bit će ograničen.

S druge srane, i netko tko je u nečem prosječno talentiran, ali jako puno radi, postići će vrijedne rezultate.

Najbolja je kombinacija jednog i drugog, odnosno kad je talentirana osoba i vrijedna. Tada je samo nebo granica.

 

No krenimo redom. Što zapravo znači imati radne navike?

Za nekog je to tek toliko aktivnosti da se funkcionira, a za nekog nije ih nikad dovoljno. Pravilan bi odgovor bio da uz redovan trud postižemo realno najbolje rezultate, a primjereno svojim sposobnostima.

Zasukati rukave i primiti se posla, o čemu god da se radilo, zdravije je od sumnji i pitanja da li vrijedi raditi jer tko zna da li ćemo u konačnici biti nagrađeni za ono što činimo. Ovdje dolazimo do pitanja motivacije.

Želite li se razvijati u svakom pogledu, izvući iz sebe maksimum i osjetiti onaj dobar i sladak doživljaj uspjeha. Biti na vrhu!?  Mnogi to priželjkuju, ali njihov trud uložen na putu do tog cilja često nije propocionalan željama.

Koliko ulažeš, toliko ti se i vraća. Neka vam to bude ideja vodilja kad zapnete s motivacijom u vezi vaših radnih navika.

 

A same radne navike su jednostavna stvar. Svaki dan pomalo činite ono što možete kako bi postigli ono što želite. Stvar je u tome da to radite svaki dan, bez otpora i da djelujete.

Imate li problema sa započinjanjem rada, aktivnosti, osvijestite sve ono dobro što možete osjetiti radeći. Ili pak, sve ono do čega biste mogli stići ako nastavite. Nadvladajte onaj mali početni otpor kad treba početi raditi svaki dan. Uživajte u redu, radu, disciplini kako u sebi, tako i oko sebe. Pobjeđujete onog inertnog sabotera u sebi, dajte sebi oduška u djelovanju, razmašite se. I primijetit ćete kako kroz to postajete sve jači i jači. Istrajavajući u tome, svaki idući napor bit će vam sve lakši, sve dok ne počnete djelovati s užitkom.

Vjerojatno će sve ono što ste dosad radili s naporom, s vremenom postajati sve lakše, a pred vas će dolaziti novi, zahtjevniji zadatci. Važno je jednako nastaviti. Shvatit ćete tada da se razvijate.

Tajna dobrih radnih navika je i u ponavljanju, koliko god ono zatupljujuće bilo. Jer nikad ne postoji isti trenutak u vašem životu. Nijanse su tu, da vas kristaliziraju. Kad nešto postane lagano, život vam otvara novu, složeniju fazu, pa tako i u radu. Prihvaćajući to, vi idete dalje. Rastete, a vaše vas dobre radne navike vode dalje na vašem putu.

 

Također je dobro veliki plan raščlaniti na one manje, u fazama, te djelovati korak po korak, dan po dan. Ali bez zastoja i bez prekida. Ne morate se napregnuti toliko da sutradan morate odmarati, nego idite sustavno, malo po malo, a učinkovito. Svako putovanje započinje jednim korakom.

Važno je istrajati i nastaviti. U trenutcima iskušenja ponudite sebi sve misli o svom onom zadovoljstvu koje ćete osjećati kad stignete do cilja. I postignete nešto što zaista znači, kako vama, tako i svima oko vas.

Imajte na pameti svoj cilj i budite u svakom trenu spremni raditi za njega. Tada nećete imati nikakvih problema s radnim navikama, jer će one biti prirodan put do spomenutog.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve