VODENJAK I GUŽVA U NJEMU

Ove godine niz planeta skupilo se u znaku Vodenjaka i to pokreće određene događaje.

Nakon 29,5 godina mudrac među planetama, Saturn, opet je ušao u znak Vodenjaka gdje će i ostati idućih 2,5 godina.

Nakon 12 godina blagotvorni Jupiter također je ušao u znak Vodenjaka i tu će ostati godinu dana.

Obje planete su uletjele u Vodenjaka sredinom 12. mjeseca 2020.

S obzirom da se radi o dva najveća nebeska tijela (nakon Sunca) u Sunčevu sustavu, njihov utjecaj bit će markantan, a sazviježđe kojim prolaze bit će obilježeno.

 

Vodenjak je ekvivalent 11. kući horoskopa, 11. je po redu u krugu Zodijaka i vlada područjem onih koje smo sami izabrali i koje volimo po svom izboru, a to su prijatelji, simbol je i slobode, revolucija, promjena koje mogu biti neočekivane, majstor je invencija, izuma, naglih neočekivanih obrata, a u višem smislu ljudskosti i humanizma na najvišim načelima.

Njim vlada Uran, jedini planet u Sunčevu sustavu čija je os ekliptike položena na putanju, no i takav on uspijeva obilaziti Sunce, i vlada svime što je novo, neobično, ispred svog vremena, drukčije od svega drugog.

Vodenjak, Uran i 11. kuća – originalnost, sloboda, humanost, ali i britkost, iznenadnost, lucidnost, pomaknutost do granica poremećenosti. Od genija do luđaka kažu da nije daleko.

 

Saturn u Vodenjaku sigurno će staviti na iskušenja sve spomenute teme i mnogi će morati proraditi na istim, htjeli, ne htjeli.

Globalno, on će iznjedriti preispitivanja sustava humanitarnih udruga, svih takvih tema, naših prijateljstava, slobodnih asocijacija građana i raznih saveza, socijalnih sustava, svih invencija i izuma na kojim se radi, rezultate i nove-stare pravce u znanosti, a svaka sitnica morat će se proraditi do kraja, bez popusta i bez progledavanja kroz prste.

Sve će se takvo morati postaviti stabilno, dugoročno, temeljito, a ako treba i na nov način. Neki rezovi neće biti ugodni, ali će u konačnici donijeti zdrava i zrela rješenja.

 

Jupiter će tijekom ove godine (dok tranzitira Vodenjaka) otvarati prilike za razvoj svega spomenutog u pravcu koji će biti najbolji za većinu, te će ublažavati zahtjevnosti i strogoću Saturnog  utjecaja. Neki će se sustavi istih tema moći proširiti i razviti baš poput one priče kad se dobije prava dugoočekviana prilika.

 

No nakon godinu dana, kad Jupiter izađe iz Vodenjaka, ostat će u istom samo Saturn koji će na dnevni red staviti red, rad i disciplinu, a prilike neće  više biti tako ugodne, niti okolnosti olakotne. Sve će se trebati izbrusiti do kraja, izgraditi u svakom svom detalju.

Zato je važno odmah u startu krenuti s radom na istim temama na cjelovit način.

 

To je vrijeme kad se uduružuju velike mogućnosti (Jupiter) i velike zahtjevnosti i ambicije (Saturn), a kombinacija ove dvije planete u aspektima često se povezuje s razvojem sustava. Ovaj put na teme povezane sa znakom Vodenjaka.

 

Otvorite oči za sve što je novo, neočekivano, originalno, što pokreće razvoj čovjeka kao takvog, no istovremeno odbacite i ne dajte se iskušenjima kapricioznosti i pretjerane otkačenosti.

Oni koji budu znali uspješno povezati otvorenost i sustavan i strpljiv rad bit će najviše na dobitku.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve